reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
Nie potwierdzam [emoji846] w poprzedniej ciąży musiałam zjeżdżać z drogi na wymioty, raz na przystanek autobusowy, bo inaczej bym wypadek spowodowala [emoji854] lepiej nie prowadzić auta. Mi pomogło ściskanie nadgarstka. Jedzenie z 10 minut przed jazdą, żeby już się przyjęło trochę [emoji6] nie w trakcie! A już na pewno nie pomarańcze [emoji87] i otwarte okno, bo inaczej masakra [emoji846]
Będzie dobrze. Weź do auta butelkę wody i przekąski. Najlepiej przy zawrotach głowy lub chorobie lokomocyjnej siedzieć z przodu.
Słyszałam też taki paradoks osób z problemami w czasie jazdy: podobno gdy są kierowcami nie odczuwają mdłości i zawrotów. A jak są pasażerami to wszystko się zaczyna. Może też spróbuj ty być kierowcą? [emoji2]

Ćwicz cierpliwość [emoji16] A tak serio, to chyba sporo dziewczyn ma wizytę na koniec czerwca, więc będziemy czekać razem [emoji846][emoji173]
Cześć [emoji3526]
Ja dziś zaczynam 10 tydzień [emoji86][emoji2962] jak ten czas leci... przeszłabym się na wizytę zobaczyć co tam u fasolki a tu dopiero wizyta 1.07 [emoji15] nie wytrzymam chyba...

Ja mam 14.06 wizytę u położnej, więc bez usg[emoji846] A usg kolejne pewnie pod koniec miesiąca dopiero[emoji846]
Ja też dzisiaj zaczynam 10 tydzień, choć mam wrażenie że to się dłuży strasznie. Wizytę mam 15.06, bo po tym epizodzie z małym plamieniem mam iść skontrolować. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. [emoji846]

Ćwicz cierpliwość [emoji16] A tak serio, to chyba sporo dziewczyn ma wizytę na koniec czerwca, więc będziemy czekać razem [emoji846][emoji173]
staram się ale ciężko mi chyba idzie 🤷‍♀️ tak się martwię żeby wszystko było jak należy...
Choć przed godziną prawie biegłam do wc bo mi się śniadanie unosiło - udało się nie oddawać 🤪

reklama
Hej dziewczyny, ja po wizycie, na ten moment wszystko ok, serduszko bije :) co mnie zaniepokoilo, a zobaczyłam dopiero w domu-Zarodek ma 8 mm, a pecherzyk ciazowy aż 27 mm. Lekarz nic o tym nie wspominał, ale to chyba za dużo. Dacie radę sprawdzić jakiej wielkości były Wasze pecherzyki i zarodki w okolicy 6+5? Będę wdzięczna! :)

Do góry