reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

A to jeździsz przez Skawinę, to ja po drugiej stronie Wisły, przy 780 🙈 Ale pewnie do siebie mamy niedaleko 😀
ja Zatora, zaraz właściwie obok wioska. 780 to nie wiem, nie kojarzę 😁, ale rzeczywiście jeżdżę przez Skawine. Kiedyś kilka lat pracowałam właśnie w Skawinie, a teraz Krk, ale muszę zmienić, bo to jednak za daleko.
Dziewczynki , mam umówionego kardiologa na 2.06 , wczoraj cały wieczor bolała mnie klatka piersiowe , myślałam że serce mi wyskoczy - bardzo źle znoszę permanentny stres , muszę się wyciszyć ..
idź koniecznie. Może da Ci coś na wyciszenie. Ja niestety z serduchem też mam problemy od lat. Betablokerów w ciąży nie mogę, ale biorę dodatkowo potas i magnez.

reklama
Dziewczyny odebrałam wyniki krwi i jest dobrze, kilka pozycji w morfologi tylko poza widełkami, glukoza w normie, toxo niereaktywna, reszta ok. Tsh spadło z 4,6 na 0,4 po miesiącu stosowania wyższej dawki. Dobrze ze jest mniej ale czy nie za mało (norma od 0,3)?

Dziewczyny w nocy myślałam ze umrę... wstałam już wyspana o 3.30 bo padłam rowno o 22 🤷‍♀️ godzinę leżałam z telefonem i coś mi było ciężko na żołądku... i co?! I musiałam biec klęczeć przy wc, nie zapomnę tego. Płakałam po tym bo tak się boje ze to ze mną zostanie na dłużej a nienawidzę 😔😆 chyba nikt nie lubi 😒 zasnęłam po 5 i wstałam o 11 znów 😱
Pięknego dnia obiecanych wizyt!!! 😍

Dziewczyny zauważyłam, że często się tu przewija już temat l4. Wy idziecie już teraz, bo macie pracę fizyczna czy jaki jest powód już na tak wczesnym etapie?
Ja jestem od samego początku. Praca w nieciekawych warunkach chłodnia, mroźnia nawet do -20° Oczywiście na 3 zmiany, świątek piątek czy niedziela. Trochę dźwigania jest, dodatkowo obsługa wózka widłowego, wjazd na auto po rampach, a to jednak potrafi porządnie wytrząść. No i ryzyko spore, głównie poruszamy się tam wózkami, często są stłuczki, zderzenia, cięższe wypadki. Wolałam nie ryzykować, tym bardziej że to pierwsza ciąża. Umowa już ponad półtorej roku na stałe, więc trzeba korzystać jak jest możliwość. Tym bardziej, że docenić pracownika to oni nie potrafią 🙂
Życzę udanych wizyt! ✊🍀

ja do Krakowa mam 42 km 😁 Mieszkam blisko Energylandii 👍 ale praca w Krakowie.
Aaa to troszkę dalej 😁

Rozumiem, ja zapisałam się na 8 czerwca i mam nadzieję, że już wszystko będę w stanie zobaczyć. Czy robiłaś betę? Masz jakieś dolegliwości?
Robiłam betę 19 maja i było 1013, drugą robiłam 21 maja i było 2126. ☺️ Z dolegliwości - czasem kłuje w podbrzuszu no i zdecydowanie przy jakimkolwiek dotknięciu (albo przy schodzeniu po schodach/wstaniu z łóżka 🤣) piersi bolą. Mąż jeszcze wczoraj stwierdził, że się powiększyły - niewiele, ale jednak 🤭 Poza tym cisza - na szczęście, bo mi tam nie jest spieszno do mdłości. 😅 A i tak jak pisałyśmy ostatnio z dziewczynami - dziwaczne sny mi się zaczęły. 😂
8 czerwca to już powinno być coś widać, trzymam kciuki ✊🏼

Cześć dziewczyny :)
Tak sobie myślę, że każda się stresuje wizytami, martwi o dzidzię, ale jednak jakoś łatwiej mi tu z Wami na forum, spokojniej, też tak macie?🥰
Również potwierdzam! ☺️

Ja też Kraków 🙈 właśnie teraz już wieś niedaleko, ale 10 lat w Krakowie 🙂
O to ja 25 lat w Krakowie, dopiero po ślubie się przenieśliśmy poza miasto 😄 Tak czy tak - okolice. ☺️

cześć dziewczyny. wstępny termin mam na koniec stycznia. To jest w sumie ciąża zagrożona od samego początku. Jestem już po kilku poronieniach. Póki co beta rośnie cały czas. Robiłam na zlecenie ginekologa. Mam w tej ciąży bardzo duży zestaw leków. Jestem na zwolnieniu od początku, ze względu na pracę stojącą, z bardzo dużą ilością osób. Nie dałoby się uniknąć dźwigania,chemikaliów itp.
Trzymam kciuki żeby wszystko było ok ✊🏼✊🏼

Dziewczyny odebrałam wyniki krwi i jest dobrze, kilka pozycji w morfologi tylko poza widełkami, glukoza w normie, toxo niereaktywna, reszta ok. Tsh spadło z 4,6 na 0,4 po miesiącu stosowania wyższej dawki. Dobrze ze jest mniej ale czy nie za mało (norma od 0,3)?
Wow, ale Ci spadło. 😮 Jaką dawkę przyjmujesz? Ja miałam w lutym TSH 3,64, zaczęłam brać jedną tabletkę Euthyrox 25 i teraz po 3 miesiącach spadło na 2,43 😅 Niestety co do widełek to ja się nie znam, nie doradzę nic. 😕

Hej hej! Szybciutko skonsultuj się z endokrynologiem, często w ciąży z niedoczynności można wskoczyć w nadczynność :) pewnie zredukuje Ci dawkę leku i będzie dobrze :)))
Dziewczynki , mam umówionego kardiologa na 2.06 , wczoraj cały wieczor bolała mnie klatka piersiowe , myślałam że serce mi wyskoczy - bardzo źle znoszę permanentny stres , muszę się wyciszyć ..
Lekarz coś na to zaradzi na pewno 🤗 musisz się teraz wyciszyć :)))

Ja się idę ogarniać przed usg. Coś czuję, że to być albo nie być. Przeanalizowałam dokładnie wszystkie usg z moich poprzednich ciąż.
Ciąża donoszona, byłam w 7+1 i zarodek z serduszkiem 0,7 cm. Ciąża stracona 7+2 i zarodek 0,3 bez akcji serca. Dzisiaj 6+4 jak lekarz dojrzy zarodek to będę mogła być dobrej myśli 🥺

Ja się idę ogarniać przed usg. Coś czuję, że to być albo nie być. Przeanalizowałam dokładnie wszystkie usg z moich poprzednich ciąż.
Ciąża donoszona, byłam w 7+1 i zarodek z serduszkiem 0,7 cm. Ciąża stracona 7+2 i zarodek 0,3 bez akcji serca. Dzisiaj 6+4 jak lekarz dojrzy zarodek to będę mogła być dobrej myśli 🥺
Będzie dobrze, trzymam kciuki! ✊🏼☺️

Aaa to troszkę dalej 😁

Robiłam betę 19 maja i było 1013, drugą robiłam 21 maja i było 2126. ☺️ Z dolegliwości - czasem kłuje w podbrzuszu no i zdecydowanie przy jakimkolwiek dotknięciu (albo przy schodzeniu po schodach/wstaniu z łóżka 🤣) piersi bolą. Mąż jeszcze wczoraj stwierdził, że się powiększyły - niewiele, ale jednak 🤭 Poza tym cisza - na szczęście, bo mi tam nie jest spieszno do mdłości. 😅 A i tak jak pisałyśmy ostatnio z dziewczynami - dziwaczne sny mi się zaczęły. 😂
8 czerwca to już powinno być coś widać, trzymam kciuki ✊🏼

Również potwierdzam! ☺️

O to ja 25 lat w Krakowie, dopiero po ślubie się przenieśliśmy poza miasto 😄 Tak czy tak - okolice. ☺️

Trzymam kciuki żeby wszystko było ok ✊🏼✊🏼

Wow, ale Ci spadło. 😮 Jaką dawkę przyjmujesz? Ja miałam w lutym TSH 3,64, zaczęłam brać jedną tabletkę Euthyrox 25 i teraz po 3 miesiącach spadło na 2,43 😅 Niestety co do widełek to ja się nie znam, nie doradzę nic. 😕
Wiesz co ja od kilku miesięcy przyjmowałam 75 a kiedy dowiedziałam się o ciąży i wyniku 4,6 to lekarz zapisał od razu dawkę 100. U mnie może mieć duże znaczenie na ten spadek to ze ja naprawdę teraz conajmniej godzina czy 1,5h wcześniej biorę tabletkę przed posiłkiem. Pilnuje tego baaardzo

reklama
Do góry