reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Dziewczyny, a piłyście moze alkohol jak byłyście juz w ciąży ale jeszcze nie wiedziałyście? Eh ja niestety piłam, testowałam po majówce, a wiadomo jak to w majowke - znajomi, grill, alkohol. Jeszcze dzien przer testem wypiłam dwa czy trzy piwa bo bylam pewna ze okres idzie, wszytskie objawy mialam okresowe, a ze nieregularne cykle to w życiu bym nie pomyslala ze to ciaza. 🤷
Ja w pierwszej ciąży, niespodziance, zanim się o niej dowiedziałam to miałam sylwester, potem urodziny kolegi i spotkanie z przyjaciółką wiec ogólnie trochę sobie popiłam (nie to, ze jakoś patologicznie xD ) o ciazy dowiedziałam się bo okres spóźniał się dwa tygodnie, tydzień po spóźnionym test negatywny, dopiero po dwóch były krechy, owu przesunięta, córka ma prawie 5 lat, panie w przedszkolu mówią, ze jest bardzo inteligentna, wiec nie bój nic :) jak hs cały czas Piła i Piła potem przez cała ciąże to możesz się martwić a tak to na luzie :)

reklama
Dziewczyny czy miałyście tak że według ostatniej miesiączki jestem w 6 tygodniu , i lekarz powiedział że echo zarodka słabo wyczuwalne czy mam się bać ? Czy po prostu może okazać się że ciąża jest młodsza ? Lekarz nie powiedział mi nic konkretnego tylko tyle że musimy teraz patrzeć jak to będzie się rozwijać
Moja pierwsza ciąża była przesunięta o jakiś tydzień :) jak pójdziesz po tygodniu to będzie duuuża różnica :)

Hmmmm ja się nie doszukiwałam objawów bo obstawiałam , że nam się udało ♡

Co do jedzeniowych zachcianek to raczej nie mam ochoty na nic specjalnego, ogólnie apetyt raczej taki sobie, ale co rano , ale tylko rano mam biegunkę, czytałam że albo to idzie w jedną albo w drugą stronę - biegunka/zaparcia... co wieczór jestem tak senna że około 21 już odcina mi prąd:o , ale fakt, jestem chwilowo sama z synkiem , a on budzi się o 5.30/6 ..
Podolewa i często ciągnie mnie brzuch i szybciej jakoś tracę energię, a po robieniu czegoś bardziej energicznego niż tylko siedzenie od razu czuje kłucie w dole, jakby sygnał że mam zwolnić.. i jak tu funkcjonować?! [emoji14]
Jedyne co to jeszcze bolą mnie sutki i są wrażliwsze niż wcześniej. To chyba tyle :)

Jejku, nie zaglądałam tu 8h i ponad 100 wpisów:D dobre jesteście:)

Gratuluję wam udanych wizyt i przyrostów bety ♡♡♡

Ja po całym dniu pracy czuje się bez energii i zawsze pobolewa i ciągnie mnie brzuch... A z rana to tylko lekkie mdłości ale do przeżycia... staram się nie przeciążać ale cokolwiek nie zrobię to czuje od razu dyskomfort, a niby to same początki.. ja swoją pierwszą wizytę mam dopiero za 2 tygodnie także jeszcze sobie poczekam , ale w sumie nie czuje potrzeby żeby iść wcześniej, chociaż zazdroszczę wam już wiedzy że wszystko jest ok ..

Właśnie jadę na wizytę do orto bo od pół roku mam aparat [emoji14] teraz nie dość że z aparatem to jeszcze z brzuchem będę:p ale tak jakoś wyszło:p
Też mam aparat ortodontyczny🙈po 1 semestrze będę musiała mieć wyrywanego zęba😃

Też mam na 4 stycznia , w sumie też na to nie zwróciłam uwagi ale codziennie o 7.30 jestem na nogach a chodzę spać bardzo późno , a dziewczyny macie może problemy z wypróżnianiem bo ja straszne ?
ja wzdęcia straszne nawey jak mało zjem czuje się taka pełna jakbym miala wybuchnąć to samo mialam przy pierwszej ciazy . Odkąd jestem w ciazy wstaje o 6 rano co wcześniej wstawalam po 7 po 8. W ciągu dnia nie udaje mi się zasnąć raz zemam małego brzdąca który goni A dwa nawet jakbym chciałato nie potrafię niby się chce spać a nie mogę zasnąć i jak tu żyć. :D co było u Ciebie widac na poprzedniej wizycie u ginekologa ? u nas zarodek ale powiedziała że za wczas na serduszko

reklama
Do góry