reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
Okazało się, że prawdopodobnie owulacja nastąpiła później niż powinna. Dlatego ciąża jest młodsza o dwa tygodnie. Dziwne właśnie, że lekarz prowadzący nigdy nic na ten temat nie mówił.
U mnie od razu widać było że ciąża młodsza niżby wynikało to z OM. 3 tyg młodsza, ale wiedziałam że tak będzie bo cykle nieregularne bywały.

Okazało się, że prawdopodobnie owulacja nastąpiła później niż powinna. Dlatego ciąża jest młodsza o dwa tygodnie. Dziwne właśnie, że lekarz prowadzący nigdy nic na ten temat nie mówił.

Na tym etapie ciąża może być młodsza i miesiąc według USG. To zależy od wielkości dziecka, więc lekarz, który mówi Ci TERAZ o czymś takim nie musi mieć wcale racji. Termin porodu i tydzień ciąży określa się w pierwszym trymestrze, więc nie rozumiem czemu lekarz mówi Ci coś takiego w tym momencie.

3200
[GROUP=][/GROUP]
Na tym etapie ciąża może być młodsza i miesiąc według USG. To zależy od wielkości dziecka, więc lekarz, który mówi Ci TERAZ o czymś takim nie musi mieć wcale racji. Termin porodu i tydzień ciąży określa się w pierwszym trymestrze, więc nie rozumiem czemu lekarz mówi Ci coś takiego w tym momencie.
Sama już nie wiem jak to jest. Zostałam odesłana do domu i najwcześniej 31 stycznia mam się zgłosić...

U mnie od razu ginek nie brał terminu OM tylko termin wyliczony na podstawie 2 pierwszych USG. Identycznie miałam w poprzedniej ciąży.
Później wiadomo termin skakał i teraz z racji tego, że mała mniejsza też przesunął się, ale na to lekarz zupełnie nie patrzy. Trzymamy się ustalonego pierwotnie terminu. Pierwszy raz słyszę o takiej decyzji lekarza.

U mnie od razu ginek nie brał terminu OM tylko termin wyliczony na podstawie 2 pierwszych USG. Identycznie miałam w poprzedniej ciąży.
Później wiadomo termin skakał i teraz z racji tego, że mała mniejsza też przesunął się, ale na to lekarz zupełnie nie patrzy. Trzymamy się ustalonego pierwotnie terminu. Pierwszy raz słyszę o takiej decyzji lekarza.
U mnie też trzymaliśmy się terminu z USG nie OM i mały urodził się dokładnie 1 dzień po terminie wyznaczonym z USG.
Ale wiecie, termin to tylko data orientacyjna a to kiedy dzidziuś będzie gotowy to inna sprawa.

reklama
No tak, ale ta data też wskazuję czy np kobieta nie zbilza się do 41/42tc gdzie dalsze "trzymanie" ciąży staje się niebezpieczne.

Do góry