reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Musisz kupić 4 różne produkty by mieć poromke, więc 1 żel kupisz a resztę coś innego 😉
U mnie zawsze sprawdzał się hipp. Ma dobry skład i nigdy nie uczulał.
Pieluchy sprawdzałam, ale promocja nie łapie. Mi taniej chusteczki jak sprawdzałam, wychodziły w Rossmanie, niewiele ale jednak. Wczoraj dokupilam kolejne paczki. Lubię u nich zakupy online i odbiór gotowego zamówienia. Fajne udogodnienie.
Jak nie znacie to polecam blogi Sroka o i Piggypeg analizujące składy kosmetyków, chusteczek itd. Bardzo w pierwszej ciąży mi się przydały a teraz też nie raz zerknę zanim coś kupię.
Aaaa 4 różne! Myślałam, że, np. Dwa różne produkty i dodatkowo te dwa są gratis. Ale to w sumie dobrze, będę mogła przetestować. Kupiłam hipp żel i chusteczki. Poczytałam o składach i te wydały mi się najrozsądniejsze jeśli chodzi o stosunek ceny do długości składu. Z tych w rossmannie (jeśli się nie mylę) poza Waterwipes, te z Hipp mają najkrótszy skład.
Po przeczytaniu wielu recenzji pieluch zdecydowałam się na początek na dada z Biedronki te fioletowe. Myślę żeby kupić na próbę te z rossmanna babydream.

reklama
Z chusteczek dobre są też Velvet baby pure i Babydream sensitive. Ogólnie kosmetyki Babydream mają ok skład, tylko mi osobiście nie odpowiada nie raz ich zapach 😉
Z pieluszek przy synu miałam najpierw Pampers a później Dada. Teraz póki co kupiłam najmniejsza paczkę Pampers i zobaczę czy będą ok. Jak nie to zmienię na inne. Babydream kiedyś strasznie pęcznialy po napełnieniu, ale po tylu latach też ich wypróbuje.
Jakbyście szukały kiedyś czegoś o mm to śaciagawka Link do: Mama i Tata w Trójmieście: Aktualizacja 2019! Jak wybrać najlepsze mleko modyfikowane? - porównanie mlek modyfikowanych

Ja też już się tyle tych analiz składów naczytałam :) z pieluch wybrałam na początek też te fioletowe z dada i w tesco na promocji kupiłam paczkę pampersów premium care. Zobaczymy czy nam podejdą :)

Ja kupiłam pieluszki pampers pure i bambiboo- zobaczymy które okażą się lepsze, a chusteczki waterwipes. Przy córce używałam chusteczek hipp i uważam, ze są rewelacyjne, ale waterwipes skusiły mnie krótkim składem.

Hej dziewczyny, jestem tutaj nowa. Mam termin na 18.01.2020r. Mam taka sprawe.
Dziwne z lekka pytanie, ale powiedzcie czy też miałyście tak, że każdy mówił wam inny tydzień ciąży na podstawie dnia ostatniej miesiączki? Przykładowo u pierwszego ginekologa miałam o 2 tygodnie do tyłu wiek ciąży (według daty miesiaczki) następnie przeprowadziłam się i na wizycie byłam zdziwiona że zamiast 23 tygodnia mam 25 tydzień.
Dzisiaj miałam wizytę, pani położna według daty wpisała mi do książeczki 34t3d z kolei pani ginekolog powiedziała że źle obliczyla i jej na usg po wpisaniu daty miesiączki wyszedł 35t7d więc wychodzi że kolejny tydzień zawsze zaczynam w piątki. Ale zaczęła denerwować mnie ta sytuacja, skorzystałam z kalkulatora ciąży w Internecie i po wpisaniu daty ostatniej miesiączki (11 kwietnia 2019) wyszedł mi 37 tydzień.
Śmieszna sytuacja, sama zaczynam wątpić w którym tygodniu jestem...

Dziwne z lekka pytanie, ale powiedzcie czy też miałyście tak, że każdy mówił wam inny tydzień ciąży na podstawie dnia ostatniej miesiączki? Przykładowo u pierwszego ginekologa miałam o 2 tygodnie do tyłu wiek ciąży (według daty miesiaczki) następnie przeprowadziłam się i na wizycie byłam zdziwiona że zamiast 23 tygodnia mam 25 tydzień.
Dzisiaj miałam wizytę, pani położna według daty wpisała mi do książeczki 34t3d z kolei pani ginekolog powiedziała że źle obliczyla i jej na usg po wpisaniu daty miesiączki wyszedł 35t7d więc wychodzi że kolejny tydzień zawsze zaczynam w piątki. Ale zaczęła denerwować mnie ta sytuacja, skorzystałam z kalkulatora ciąży w Internecie i po wpisaniu daty ostatniej miesiączki (11 kwietnia 2019) wyszedł mi 37 tydzień.
U mnie liczą wdl om czyli od 13.04 termin taki jak u Ciebie. A patemetry to mam różne :) Dziś głowa 36 tc costam 37. Tak czy siak w karcie mam wpisane 36 tc bo mam obecnie 35+5.

reklama
Hej, dziwna sytuacja. Ja mam liczone wg ostatniej miesiączki czyli 21.04. Termin wychodzi na 26.01 i tak też mam wpisane w kartę ciąży. Na pierwszych prenatalnych ta data się potwierdziła i ginekolog mówiła żeby tej daty się trzymać.

Do góry