reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Hej, nie doczytałam wszystkiego i nie wiem , czy to co piszę jest w temacie, ale było coś o czkawce ;) ... Znajoma mi mówiła, że fizjoterapeuta jej polecił, aby w ciązy podczas kichania odwracała głowę na bok- podobno bardzo pomaga ;) Sama nie próbowałam jeszcze, ale zacznę stosować :) Pozdrowienia
Co do kichania z glowa w bok sprawdzilam - dziala!
Dzieki :)

reklama
U mnie 29+2 i 13 kg

Ojej jak to dobrze, ja dziś 29+ 1 :cool2: Jakoś miałam wrażenie, że dziewczyny już 31+ a ja w tyle :D
na wadze tylko 3 kg do przodu, ale mam problemy tarczycowo - hormonalne i nie wiem juz co sie z moim organizmem wyprawia .. Ważne, że już tak póżny etap ciązy, młody jeszcze nie pcha się na świat, ale zadowolona jestem.. :D

Tak szczerze mówiąc to już sama nie wiem który to tc, serio. Według OM niby 30, ale od początku z usg wychodzi że dzidziuś o tydzień starszy. I tak gin mówi żeby trzymać się terminu z usg, z kolei położna żeby nie patrzeć na usg tylko OM, tym bardziej że poprzednie ciąże miałam 10 dni przenoszone, więc już nie wiem🙄 Rodzę od połowy stycznia do połowy lutego chyba🤣

Tak szczerze mówiąc to już sama nie wiem który to tc, serio. Według OM niby 30, ale od początku z usg wychodzi że dzidziuś o tydzień starszy. I tak gin mówi żeby trzymać się terminu z usg, z kolei położna żeby nie patrzeć na usg tylko OM, tym bardziej że poprzednie ciąże miałam 10 dni przenoszone, więc już nie wiem🙄 Rodzę od połowy stycznia do połowy lutego chyba🤣
U mnie jest ten sam termin rozwiazania. Nie zmienil sie od pierwszej wizyty u gine. W poprzednich ciazach bylo podobnie, i nie bylo czegos takiego jak termin z USG czy z OM. Gine pyta o ostatni okres i dodaje te dwa tygodnie. Pierwszy syn urodzony 5 dni przed i drugi 2.
Jesli pamietasz date ostatniej miesiaczki to dodaj sobie dwa tygodnie plus 40 tyg i mniej wiecej bedziesz wiedziala kiedy rozwiazanie. Nawet na necie sa kalkulatory do obliczania tygodnia ciazy. Niewiem tylko czy te z polskich stron liczą tak samo.
U mnie ostatni okres 21 marzec, cykle miedzy 24 - 26 dni i na necie na stronkach fr wychodzi mi 31 grudzien.

No tak bym sobie liczyła, czyli po prostu z OM ale przy każdej wizycie lekarz wpisuje mi tc jaki wychodzi z USG. Nie miałam nigdy takiego rozjazdu a teraz równo 7 dni różnicy.
Mi z OM wychodzi 06.01.2020 r. A z ostatniego usg 26.12.2019 r. Tez duzy rozjazd. Ciekawa jestem co wyjdzie w nastepnym tygodniu ;)
Tak czy owak licze na porod w nowym roku kalendarzowym - jakos mi sie nie spieszy ;)

No tak bym sobie liczyła, czyli po prostu z OM ale przy każdej wizycie lekarz wpisuje mi tc jaki wychodzi z USG. Nie miałam nigdy takiego rozjazdu a teraz równo 7 dni różnicy.

U mnie wychodzi, że mały jest 9 dni starszy, ale termin porodu powinien być liczony według OM... Przecież data według usg jest za każdym razem inna w zależności od pomiarów.

reklama
Do góry