reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

Mnie to boli po prawej stronie pępka jedno miejsce, ale wczoraj synek tak dawał czadu że chyba po prostu mnie skopał. Właśnie tak to miejsce boli, takie zbite:-D
No moja ciotka apropo takich kopów ujęła to tak "Marta mnie kiedyś tak kopnęła, że wyszedł mi krwiak i do dziś mnie za to nie przeprosiła" :D no padłam...

reklama
Mąż już czuł pod ręką kopniaczki kilka razy. Czasami widzę jak brzuch się poruszy ale rzadko. Ktg miałam już robione kilka razy i ruchy się normalnie zapisywały a ja nic nie czułam. Tak samo na usg malutka się ruszała a ja nic nie czułam. Ustawiona jest już od dawna główka w dół.
Oooo to u Was od kiedy robia ktg:)? Na UJ od 30 tc, bo wcześniej nie odczytuja zapisów pracy serca z ktg :) rydgier wrecz od 37 tc. Podobno przed 30 tc bardzo trudno pracę serca opisac :) zazdroszczę az tak dobrych specjalistów! Ja spotkalam sie ze ktg pisalo tetno dzidzi oraz skurcze macicy :) fajne macie sprzęty, zazdroszczę :)

Mój też jest taki spokojny i trochę mnie to martwi. Rzadko kiedy kopnie, w większości to się albo wypycha, albo czuję jak się rusza. Brzuch faluje, ale kopniaków jakoś nie jest za dużo. Dwa ostatnie dni fajnie go czułam, ale no kopniaków było właśnie mało. Łożysko mam z tyłu, więc powinnam teoretycznie czuć go mocno. Tak do 23 tygodnia było dużo kopniaków, prawie cały czas. Teraz najaktywniejszy jest wieczorami i w nocy mnie wybudza ze snu wypychaniem się.
Czasem mam wrażenie, że on bardziej reaguje na mojego męża. Jak on położy rękę na brzuchu to mały od razu się przekręca, wygina się.
6 listopada mam usg III trymestru, więc zapytam lekarza czy oby na pewno wszystko z nim w porządku.
Może po prostu nasze dzieciaki mają taki charakter i są po prostu troszkę leniwe. Mam nadzieję, że nic im nie dolega.
W takim razie widzę, że jest nas więcej! To trochę uspokaja jednak, ze nie jestem sama... i tak samo mi się wydaje, że jak mąż przyłoży rękę lub zacznie do malutkiej mówić to ona później się odzywa. A ja mogę ją prosić i nic... :(

Oooo to u Was od kiedy robia ktg:)? Na UJ od 30 tc, bo wcześniej nie odczytuja zapisów pracy serca z ktg :) rydgier wrecz od 37 tc. Podobno przed 30 tc bardzo trudno pracę serca opisac :) zazdroszczę az tak dobrych specjalistów! Ja spotkalam sie ze ktg pisalo tetno dzidzi oraz skurcze macicy :) fajne macie sprzęty, zazdroszczę :)
Pierwszy raz miałam robione już w 24 tygodniu i od razu dało się uchwycić serduszko. Później miałam w 26 tygodniu jakoś, 28 no i teraz czekam na kolejna wizytę jeszcze ponad tydzień. I od następnej wizyty później już mam co dwa tygodnie a nie co 4 jak do tej pory. A w grudniu już co tydzień.

Eda, u nas też ADHD jest zaburzeniem nie chorobą.
Ja z kolei chciałam Leona, a mam 3 córkę. Natomiast to, co czuje Aleks trwa już jakiś czas i powoduje że się źle czuje. Więc może warto pokusić się o profesjonalistę.
Mogę zapytać co za lek s tym dostaje? Ristolept? U nas jest to najbardziej popularny lek na nadruchliwosc z deficytem uwagi :-)
Super ze ktos mysli i potwierdza ze to tylko przypadlosc, zaburzenie. Czytalam wiele artykulow odnosnie adhd, wiele forum odwiedzilam = w jezyku polskim i w 99% ze "ta choroba", "z tą chorobą" itp. Nawet moj syn dotkniety adhd wie ze to nie choroba i ze leki bierze bo to mu pomaga w codziennym zyciu.
Od ponad dwoch lat bierze lek Equasym XR 20 mg.

No moja ciotka apropo takich kopów ujęła to tak "Marta mnie kiedyś tak kopnęła, że wyszedł mi krwiak i do dziś mnie za to nie przeprosiła" :D no padłam...
Chyba jej w to uwierzę heh. Wczoraj miał dzień szaleńca i od wczoraj mnie to miejsce boli. Tak jakbym miała tak krwiaka, siniaka czy po prostu zbite miejsce od uderzenia :)

Miałam z PSem nie przeginać:D .... Trochę przegięłam z jej cyckami :D ale oj tam oj tam... Dzisiaj detoks od programów graficznych w komputerach i komórkach.
FaceApp_1563734780474.jpg
FaceApp_1563735054570.jpg
FaceApp_1563734885046.jpg

Super ze ktos mysli i potwierdza ze to tylko przypadlosc, zaburzenie. Czytalam wiele artykulow odnosnie adhd, wiele forum odwiedzilam = w jezyku polskim i w 99% ze "ta choroba", "z tą chorobą" itp. Nawet moj syn dotkniety adhd wie ze to nie choroba i ze leki bierze bo to mu pomaga w codziennym zyciu.
Od ponad dwoch lat bierze lek Equasym XR 20 mg.
No ja miałam ostatnio dwóch cudnych chlopcpw z Adhd w terapii. Jeden lat 11 drugi lat 7. Żal mi tylko tego, że w Polsce dzieci z nadruchliwoscia i deficytem uwagi nie mają dobrej pomocy w szkole. Mój 11 latek miał skrajne zachowania, ale tylko w szkole. Nic dziwnego jak na każdym kroku każdy kazał mu być cicho i za wszystko był karany. Zawnioskowalam o indywidualna ścieżkę kształcenia. Alez miał piękne duże oczy. Tylko nieufne. A mądry byl... Fajny dzieciak. Niestety mama nie zdecydowała się na żaden lek wspomagający.

reklama
W takim razie widzę, że jest nas więcej! To trochę uspokaja jednak, ze nie jestem sama... i tak samo mi się wydaje, że jak mąż przyłoży rękę lub zacznie do malutkiej mówić to ona później się odzywa. A ja mogę ją prosić i nic... :(
Nie jesteś sama, ja też mam leniwca małego w brzuszku. Ma dni że szaleje aż mnie boli i brzuch faluje, ale większość czasu to raczej spokojnie sobie śpi. Mysle ze nie mamy sie czym martwic - duze prawdopodobienstwo ze jak sie urodza beda wiekszosc dnia spaly!;)

Do góry