No niestety nie sa na czczo do 90 1 h po do 140Ktoś się orientuje w normach krzywej cukrzycowej.
Bo według norm ok,ale one chyba nie są podane dla kobiet w ciąży.
reklama
Marchewka84
Fanka BB :)
Ktoś się orientuje w normach krzywej cukrzycowej.
Bo według norm ok,ale one chyba nie są podane dla kobiet w ciąży.
Ja miałam na czczo 94 i dostałam skierowanie do diabetologa. Norma dla kobiet w ciąży to max. 90. Dostałam glukometr i musze mierzyć cukier na czczo, po śniadaniu, obiedzie i kolacji plus dieta, która stosuje połowicznie. Cukier rano mam zawsze Ok 90 po obiedzie i kolacji około 120. Zobaczymy co powie na kolejnej wizycie. Daj znać co powiedział twój lekarz na ta glukozę na czczo?
Celia89
Imię już wybrane ?Dziewczyny byłam na usg i prawdopodobnie będzie dziewczynka. Wszystko jest ok. Krwiak zniknął uff uff. Wszystko w normie. Jestem przeszczęśliwa [emoji7]
Dam znać.Wizytę mam w poniedziałek. Dla mnie dieta to porażka.Ja miałam na czczo 94 i dostałam skierowanie do diabetologa. Norma dla kobiet w ciąży to max. 90. Dostałam glukometr i musze mierzyć cukier na czczo, po śniadaniu, obiedzie i kolacji plus dieta, która stosuje połowicznie. Cukier rano mam zawsze Ok 90 po obiedzie i kolacji około 120. Zobaczymy co powie na kolejnej wizycie. Daj znać co powiedział twój lekarz na ta glukozę na czczo?
Balbinka30
1 h po do 180 wg najnowszych wytycznych jestem świeżo po wizycieNo niestety nie sa na czczo do 90 1 h po do 140
Gratuluje i zazdroszczę córeczki.Dziewczyny byłam na usg i prawdopodobnie będzie dziewczynka. Wszystko jest ok. Krwiak zniknął uff uff. Wszystko w normie. Jestem przeszczęśliwa [emoji7]
No właśnie na każdej stronie inne normy podają.1 h po do 180 wg najnowszych wytycznych jestem świeżo po wizycie
Załączniki
Ale 180 tj cukier 10. Na pewno tak nie jest. Byla zmiana ze 120 na 140. Mozna jakies zrodlo?1 h po do 180 wg najnowszych wytycznych jestem świeżo po wizycie
Ja chodze na cm uj i tam do diabetologa takie normy podaje i ich sie trzyma . Ja mialam robiana glukoze w 9 tc jesli to ma znaczenie.No właśnie na każdej stronie inne normy podają.
To moze sie okarze ze nie mam jak sie normy zmienia
Na czczo mialam tylko 4.4 a po gdozi ponad 120 i mi zdiagnozowlali... Ale mam zdjęcie tylko na czczo nie wiem co się z 2 stalo na szybko
Załączniki
lucyna1234
A jakie masz ciśnienie?A Nasz potwor waży ponad 860g.
Bialko mam 0.12, za 10 dni kolejna wizyta na patologii ciazy jak, nic sie nie zmieni szpital, zapewne. Pomiar ctk 3-4x dziennie, eh
reklama
Balbinka30
Źródła nie podam, bo źródłem jest moja dzisiejsza wizyta u gina na czczo chyba do 90, po 1 h do 180 a po 2 h do 153. Takie normy tez podaje mamaginekolog.Ale 180 tj cukier 10. Na pewno tak nie jest. Byla zmiana ze 120 na 140. Mozna jakies zrodlo?
Ja chodze na cm uj i tam do diabetologa takie normy podaje i ich sie trzyma . Ja mialam robiana glukoze w 9 tc jesli to ma znaczenie.
To moze sie okarze ze nie mam jak sie normy zmienia
Na czczo mialam tylko 4.4 a po gdozi ponad 120 i mi zdiagnozowlali... Ale mam zdjęcie tylko na czczo nie wiem co się z 2 stalo na szybko