reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Ta. Ja robię na L4 za matkę polke. Czyli udaje że sprzątam. Zdjęcie będzie jak się do porządku doprowadze. Czlowiek jak z domu nie wychodzi to marnieje :-( :(
Coś w tym jest :p dlatego jak zrobię mojej wiepszowince gulaszyk wołowy to idę na spacer :)
Widzę, że coś koniec stycznia to same chłopy się rodzą :D
Jak tam brzuszki? Chcę zdjęcia, fajnie tak na was popatrzeć :D
Akurat sobie palnęłam z sadełkiem na wierzchu ^^ obecnie swetru sięga miej więcej jak widać z tyłu a kiedyś był sukienką :D
1569414232300.png
1569414422280.png

reklama
@Balbinka30 ja pracowałam na akord na 3 zmiany więc nie jestem w stanie policzyć tak dokładnie czy wszystko się zgadza, ale raczej tak bo wypłaty mam takie jak zarabialam.
A czy jest tu mama która nie ma jeszcze 26 lat ? Chodzi o zwolnienie z podatku. Dobrze że zadzwoniłam do kadr, musiałam podpisać taka deklarację bo za sierpień odliczyli mi podatek

Ja skończyłam właśnie 25 lat, ale gdzieś wyczytałam, że nie należy mi się zwolnienie z tej zaliczki na podatek, dlatego że jestem na l4. Teraz już sama nie wiem. Muszę podjechać na dniach do firmy, więc przy okazji wejdę do kadr się dopytać jak to wygląda.

reklama
Mam pytanie do dziewczyn którym już płaci zus. Czy dostajecie faktycznie 100% wynagrodzenia (średnia z roku plus premie)? Czy zus coś jeszcze obcina?
Co do ZUSu to mi spóźniają się z wypłatą prawie dwa tygodnie. Jutro jadę osobiście do dziadów, ciekawe czego się dowiem. Wiem na pewno, że od zasilku potrącają 13,71% na składkę emerytalną. Dziewczyny pisały, że jeszcze jakiś VAT, tego nie wiem, zobaczę jak w końcu wypłacą mi kasę, ale nigdy wcześniej nie słyszałam, aby VAT pobierali.

Do góry