reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

Co do ZUSu to mi spóźniają się z wypłatą prawie dwa tygodnie. Jutro jadę osobiście do dziadów, ciekawe czego się dowiem. Wiem na pewno, że od zasilku potrącają 13,71% na składkę emerytalną. Dziewczyny pisały, że jeszcze jakiś VAT, tego nie wiem, zobaczę jak w końcu wypłacą mi kasę, ale nigdy wcześniej nie słyszałam, aby VAT pobierali.
No ja dopiero dostane wypłatę z zus na koniec miesiąca i właśnie nie wiem czego się spodziewać, bo kilka stawek robi różnicę

reklama
Ja skończyłam właśnie 25 lat, ale gdzieś wyczytałam, że nie należy mi się zwolnienie z tej zaliczki na podatek, dlatego że jestem na l4. Teraz już sama nie wiem. Muszę podjechać na dniach do firmy, więc przy okazji wejdę do kadr się dopytać jak to wygląda.
Ja też jestem na L4 i należy mi się zwolnienie z podatku do 26 roku życia. Można wybrać że albo przy rozliczeniu pit11 można rozliczyć ten odciagniety podatek od sierpnia do grudnia albo co miesiąc nie będą Ci zabierać podatku. Ja wczoraj złożyłam deklarację i wybrałam żeby co miesiąc mi nie zabierali A za sierpień który mi odciagneli rozlicze się w PIT.

Przegielam xd

Załączniki

• IMG_20190925_170330.jpg
    IMG_20190925_170330.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 100
Dziewczyny.... czytam, jestem na bieżąco ale jakoś ciężko mi się zmobilizować do pisania.... Ale...mam problem i wiem,że mi pomożecie. W sumie takie pytanie....jestem w 26 tygodniu ,chodzę co 3 tyg na wizytę do ginekologa i za każdym razem mam robione usg ale ani razu mnie nie badał ginekologiczne.... czy tak ma być? Są jakieś "wytyczne"?? Jak to u Was jest?

reklama
Dziewczyny.... czytam, jestem na bieżąco ale jakoś ciężko mi się zmobilizować do pisania.... Ale...mam problem i wiem,że mi pomożecie. W sumie takie pytanie....jestem w 26 tygodniu ,chodzę co 3 tyg na wizytę do ginekologa i za każdym razem mam robione usg ale ani razu mnie nie badał ginekologiczne.... czy tak ma być? Są jakieś "wytyczne"?? Jak to u Was jest?
Mi od 17 tc za każdym razem teraz zagląda do środka. Mówił że sprawdzenie stanu podwozia to jego obowiązek. Patrzy czy mam czysto i czy szyjka jest dluga twarda i zamknięta.

Do góry