reklama
A mnie naszlo z innej beczki. Kończą sie wakacje, długie dni niestety ida w zapomnienie a większość z nas już badz zaraz bedzie w domach całymi dniami. Moze ktos akurat jest z Krakowa jak ja i ma chęć i czas w najbliższym czasie sie przejść cos wspólnie pooglądać czy isc do kina poki mamy taka możliwość
Animowana88
Fanka BB :)
Na zakupy wystarczy chusta z przodu i plecak z tyłu. Na spacer już nie bardzo. Ja planuje 4 w jednym baza do samochodu.
Chusta super sprawa, młoda czerwcowa wynosilam od 4 doby do pierwszych kroczków. Wózek miałam w samochodzie i ani razu nie był w domu. Zreszta młodą od maleństwa parzyła gondola, a do spacerówki dorosła przed drugimi urodzinami i trwało to max pół roku.
Wiec polecam z całego serca noszenie i tulenie, jakby nie było nosimy od pierwszych chwil wiec dlaczego nie przedłużyć tego oczywiście odpowiednia chusta i odpowiednie wiązanie, jeśli zdrowie pozwala i mamy chęci to wózek może być tylko dodatkiem
Wpadam do was z doskoku przepraszam ale wymyslilam sobie remont i tone w rygipsach [emoji23][emoji23]
Bylam na wizycie. Druga lekarka potwierdzila chłopca [emoji85][emoji87][emoji86]
Mój mały krasnal [emoji170]
Bylam na wizycie. Druga lekarka potwierdzila chłopca [emoji85][emoji87][emoji86]
Mój mały krasnal [emoji170]
Na zakupy wystarczy chusta z przodu i plecak z tyłu. Na spacer już nie bardzo. Ja planuje 4 w jednym baza do samochodu.
Ja starsze dziecko nosiłam w chuście (4te pietro bez windy ) i drugie też zamierzam, kupiłam sobie kurtke ciążową + do noszenia bo uważam że na zime super sprawa przytulić noworodka żeby nie zmarzł Starszy urodzony w lipcowe upały wiec jeździł w gondoli żeby sie nie przegrzał, ale jesienią i zimą już ze mną pod kurtką. W lecie nieprzyjemnie sie nosi ale zimą super sprawa
Aguara
Ja starsze dziecko nosiłam w chuście (4te pietro bez windy ) i drugie też zamierzam, kupiłam sobie kurtke ciążową + do noszenia bo uważam że na zime super sprawa przytulić noworodka żeby nie zmarzł Starszy urodzony w lipcowe upały wiec jeździł w gondoli żeby sie nie przegrzał, ale jesienią i zimą już ze mną pod kurtką. W lecie nieprzyjemnie sie nosi ale zimą super sprawa
Glo, Diana - boję się wiązania, żeby nie zrobić krzywdy dziecku. Powiecie coś więcej? Długo się uczylyscie?
Dokładnie, przede wszystkim chodzi o kręgosłup maleństwa, ale też o ryzyko związane z oddechem ...nie chciałam się w to zagłębiać, bo ktoś moze to zle odebrać, ale może chociaż taka kwestia że dziecko może po prostu w tym foteliku nie chciec spacerować może przekona niektóre mamusie, aby jednak kupić gondolę Nosidełko + stelaż to ogromna wygoda , to fakt, ale niestety tylko dla rodziców, nie dla maleństwa..Z fotelikiem masz rację. Nie jest to pozycja dobra dla dziecka, i nie mam na myśli wygody czy bezpieczeństwa a kwestie ortopedyczne. Kręgosłup dziecka jest plastyczny, warto od początku zadbać o jego dobro. Ja zastanawiam się nad warsztatami z wiązania chusty. Odpowiednia, tkana, dobra jest już dla noworodka, nie trzeba bawić się że stelaża i itp. Ale i tak gondolę kupię :-)
Skąd jesteś? Dobrze by było żeby ktoś Ci pokazał ten pierwszy raz jak zawiązać, chyba w każdym mieście są spotkania dla chustujących mam gdzie można zobaczyć jak to wyglada, można też wykupić lekcje u doradcy. Ja akurat uczyłam sie sama z filmikow- na youtube jest tego cała masa, musisz przejrzeć z ktorego bedzie sie najłatwiej Tobie uczyć, bo po prostu nie było mnie stać na lekcje z doradcą. Jak sie probuje codziennie to całkiem szybko, nie pamietam ile sie uczyłam. Ale sama dałam rade nauczyć. Doradca jest też o tyle fajny że pokaże Ci rożne rodzaje chust- jest tego peeełno a bardzo cieżko sprzedać chuste, najlepiej od razu kupić używaną nie raz za połowe ceny. Uważam że warto nosić
Ja nie pomoge, bo chusty nigdy nie mialam, chociaż miałam ochotę, ale synek urodził się w maju więc zaraz przyszły upały i wtedy chusta to nie najlepsze rozwiązanieGlo, Diana - boję się wiązania, żeby nie zrobić krzywdy dziecku. Powiecie coś więcej? Długo się uczylyscie?
reklama
Aguara
Ja nie pomoge, bo chusty nigdy nie mialam, chociaż miałam ochotę, ale synek urodził się w maju więc zaraz przyszły upały i wtedy chusta to nie najlepsze rozwiązanie
Pomyliłam posty i osoby. Animowana pisała że nosiła. Sorki