reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Dziewczyny korzystanie z tej dużej poduszki dla ciężarnych?

Te spanie na lewym boku mnie dobija. Nie dość, ze mam kłopoty z zaśnięciem, to na dodatek budzę się co chwila w nocy z bólem lewej nogi...to chyba przez ucisk ciężaru prawej. W necie jest duzo o tych poduszkach. Swoje ona kosztuje...

Ma któraś z Was? Polecacie?Zobacz załącznik 1013718
Ja taką posiadam, ale śpię "na zewnątrz" tej poduszki i tylko jedną nogę sobie przez nią przerzucam, a nad ranem zawsze znajduję ją na ziemi. Staram się do niej przekonać, ale jakoś słabo mi idzie...

reklama
Ja kupiłam na allegro, dziś pół nocy spałam z nią, strasznie przytulaśna :D, a drugie pół nocy bez, bo mi przeszkadzała, ogólnie fajna sprawa.

Załączniki

• Screenshot_20190824-114513-01.jpeg
    Screenshot_20190824-114513-01.jpeg
    107,6 KB · Wyświetleń: 76
Dziś byłam w Lidlu i kupiłam paczkę z dwiema sztukami body dla maluszka. Ustawiam się na końcu długiej kolejki, a tu nagle kasjerka mnie woła. Zdziwiłam się o co chodzi, a ona znów do mnie, że mam podejść i pyta się czy jestem w ciąży. Odpowiadam, że tak i wszyscy z kolejki lustrują mnie wzrokiem. Ale skasowała mi te body i nie musiałam stać w kolejce :) Pierwszy raz byłam gdzieś przepuszczona:)Do tej pory nawet w tramwaju nikt nie ustąpił miejsca, a tu taka niespodzianka;)

Dziś byłam w Lidlu i kupiłam paczkę z dwiema sztukami body dla maluszka. Ustawiam się na końcu długiej kolejki, a tu nagle kasjerka mnie woła. Zdziwiłam się o co chodzi, a ona znów do mnie, że mam podejść i pyta się czy jestem w ciąży. Odpowiadam, że tak i wszyscy z kolejki lustrują mnie wzrokiem. Ale skasowała mi te body i nie musiałam stać w kolejce :) Pierwszy raz byłam gdzieś przepuszczona:)Do tej pory nawet w tramwaju nikt nie ustąpił miejsca, a tu taka niespodzianka;)
Widziałam je cudne są. Ja nic nie kupuje tyle ciuchów dostałam od koleżanki ppo jej córka h że do roku nic nie kupię [emoji23] brakuje mi tylko pościel do łóżeczka i wszystko mam no i kosmetyki.

Mi się poduszka rogal w pierwszej ciąży nie sprawdził. Więc teraz nie kupowałam.

Ja jak stoję w kolejce, a inni widzą, że jestem w ciąży, patrzą na mój brzuch i się odwracają. Jestem po prostu winna swojego stanu. Stój teraz jak żeś przylazła. Cóż...

Też kupiłam ten dwupak bodów z Lidla. Ale wzięłam takie w miare unisexy, mam nadzieję, że na połówkowych mi powiedzą płeć, bo nic kupić nie mogę [emoji1787]

A od wczoraj męczę się z dziąsłami przy dolnych jedynkach, bo mi spuchły. Na szczęście w poniedziałek kolejna wizyta u dentysty to mi sprawdzi je, bo nie idzie z nimi wytrzymać [emoji24]

No i wlasnie zjadłam ostatniego ogórka kiszonego ze słoika, który otworzyłam 20 minut temu [emoji1787]

Tez Was ta glukoza przeraza? Nie wiem czy dam rade to wypic i nie oddac :D Od kiedy zaszlam w ciaze odrzucilo mnie od slodkiego.Nie moge patrzec na ciastka,czekolady,slodkie napoje... Nawet herbaty nie moge slodzic,a owoce tylko te kwasne...ogolnie moja dieta to same kiszonki i kwasiurki.
Ja już dostałam skierowanie i ide zrobić na początku września. Jednak koleżanka po jednym łyku zwymiotowała (ale ona akurat te niepowściągliwe wymioty czy cos takiego), a dwie inne koleżanki mówią, że nie było tak źle. W razie wezmę ze sobą mojego Łukasza, albo szwagierkę, żebym jak będę się po tym źle czuła sama nie wracała autem.

Zadarzyła się i mi taka miła sytuacja, będąc na mazurach w jednej z popularnych restauracji. Do ubikacji damskiej baaaardzo długa kolejka, a ja na jej końcu. Żadna kobieta oczywiście nie przepuści, ale podeszła do mnie kelnerka i zaprosiła do ubikacji pracowników:)

Ja jak stoję w kolejce, a inni widzą, że jestem w ciąży, patrzą na mój brzuch i się odwracają. Jestem po prostu winna swojego stanu. Stój teraz jak żeś przylazła. Cóż...
Standard raz tylko mnie pan przepuścić w kolejce. A reszta zapomnij a najgorsze są te babcie. Też im nie ustępuje w tramwaju czy autobusie. Niech stoją.

reklama
Tez Was ta glukoza przeraza? Nie wiem czy dam rade to wypic i nie oddac :D Od kiedy zaszlam w ciaze odrzucilo mnie od slodkiego.Nie moge patrzec na ciastka,czekolady,slodkie napoje... Nawet herbaty nie moge slodzic,a owoce tylko te kwasne...ogolnie moja dieta to same kiszonki i kwasiurki.
Ja już po glukozie nie było tak źle. W pierwszej ciąży kupiłam zwykłą i miałam wciskaną cytrynę. Teraz zakupiłam smakową glukozę cytrynową - POLECAM.Da się przeżyć. Co najlepsze muszę powtórzyć krzywą cukrową bo lekarzowi nie podoba się wynik przed podaniem glukozy - dość wysoki...

Do góry