miniminivv
Zaangażowana w BB
A jaki bierzecie magnez ?
Magne b6 forte - biorę 2x1
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A jaki bierzecie magnez ?
Ja mam w karcie ciąży dopisane, że test obciążenia glukoza najlepiej między 24-26 tygodniem zrobić . Na ostatniej wizycie zapytałam moją gin, czy mam zrobić przed kolejna wizytą, która wypada dokładnie w 24tc, czy po, to powiedziala abym zrobiła juz po
Mi gin kazał aspargin 3 x dziennie do tego biorę 2 x dziennie tardyferol i witaminy dopelhertz mama premium dha.Z tym asparginem ostrożnie. Tam jest potas a to na potas zdecydowanie bardziej należy uważać w ciąży, niż wit. B6, która w takich dawkach krzywdy nie zrobi. Dodana do preparatów z magnezem zwiększa jego przyswajalność, z którą i tak jest ciężko dlatego też zdecydowana większość preparatów magnezowych go zawiera. Pani farmaceutka zaproponowala Ci bardzo dobry preparat, który poleca większość ginekologów tez tak zawsze proponuję jeśli jednak obawiasz się wit. B6 możesz następnym razem kupić Slow-Mag (tylko poproś o ten bez B6).
Najważniejsze to stosować się zaleceń lekarza sam potas w dużych dawkach mógłby być niebezpieczny, ale nie ma co bać się asparginu, jestem zdania że lekarz zawsze wie co robi i chce dobrze dla swoich pacjentekMi gin kazał aspargin 3 x dziennie do tego biorę 2 x dziennie tardyferol i witaminy dopelhertz mama premium dha.
We wtorek mam wizytę polowkowe, to będzie 21tc to pewnie będzie mi kazał zrobić glukoze.
Juz piłam 1x takze naprawdę nie taki diabel straszny jak go maluja u Nas w szpitalu pozwalają kiec cytryne.Tez Was ta glukoza przeraza? Nie wiem czy dam rade to wypic i nie oddac Od kiedy zaszlam w ciaze odrzucilo mnie od slodkiego.Nie moge patrzec na ciastka,czekolady,slodkie napoje... Nawet herbaty nie moge slodzic,a owoce tylko te kwasne...ogolnie moja dieta to same kiszonki i kwasiurki.
Ja mam, ale i tak śpię w niej jak mi się podoba. Zasypia mi się w niej dobrze, ale przy długim leżeniu na lewym boku boli mnie biodro. Dziś spałam na prawym, a w nocy potrafię się przetoczyć na plecy i spać w tej poduszce tyłkiem w środku i nogami do góry na krawędzi, albo całkowicie wychodzę z poduszki i leże plackiem. Liczyłam, że będzie powstrzymywać mnie od obracania jak widać nie działa.Dziewczyny korzystanie z tej dużej poduszki dla ciężarnych?
Te spanie na lewym boku mnie dobija. Nie dość, ze mam kłopoty z zaśnięciem, to na dodatek budzę się co chwila w nocy z bólem lewej nogi...to chyba przez ucisk ciężaru prawej. W necie jest duzo o tych poduszkach. Swoje ona kosztuje...
Ma któraś z Was? Polecacie?Zobacz załącznik 1013718