reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

Przez cała ciąże jest grozne.
Na poczatku grozi poronieniem. Pozniej wczesniejszym wywołaniem porodu.
W obu wypadkach niewskazane.
Kiedys wrzucałam na bb art z dokladnym wyjasnieniem dlaczego nie wolno.
Jesli u cb nic sie zlego nie stalo to tylko sie cieszyć, ale nie wolno lekceważyć tych wytycznych
Ja tam myje okna i nic sie nie dzieje... chyba to w późniejszej ciąży jest obawa a nie tak wcześnie .. któraś z was pisała o rozstępach polecam krem z musteli w poprzednich ciążach nie miałam ani jednego a przytyłam dość dużo ;) co do anemii niestety też mam ale co sie dziwić jak w ogole mięsa nie jadam :/ lekarz wypisał mi tardyferon.

reklama
Ja swojego gina zapytam 9.08. Na szczęście miałam tylko 2 male okna w pokoiku i w łazience. Ale dziękuję dziewczyny za rady. Gdybyście mieszkały bliżej, zaprosilabym Was na ciasto bananowe. :)

[emoji513][emoji39][emoji39][emoji39]
Ja swojego gina zapytam 9.08. Na szczęście miałam tylko 2 male okna w pokoiku i w łazience. Ale dziękuję dziewczyny za rady. Gdybyście mieszkały bliżej, zaprosilabym Was na ciasto bananowe. :)

Ja robię wszystko - w granicach rozsądku. Czuję kiedy moje ciało daje znaki że przeginam a nawet nie pozwala przegiąć. Lekarz też mi nie mówił żeby jakieś czynności były zakazane, pewnie przyjął że nie będę mebli przesuwać żeby za nimi poodkurzać :) Ja tylko nie dźwigam, ale zakupy normalnie noszę do auta takie codzienne. Nie wspinam się na jakieś drabinki, żeby nie upaść itd, ale ręce podnoszę do góry i nie uważam żebym mogła tym jakoś dziecku zaszkodzić, jeśli nie czuję że napinam w tym czasie jakieś mięśnie brzucha albo coś ciągnie itd :)

Dziewczyny czy wy też macie tak silne bóle głowy że nie możecie się ruszyć. Taki bol mnie dopadł i do tego z rana jak wstabe lecę do łazienki bo mam znowu wymioty. Wykonczyć sie można.

Dziewczyny a u mnie od tygodnia remont, ale zaplanowany rok temu. Tak długo czeka się u nas na pożądnych majstrów. Ale ja nic nie robie- jedynie wybieram kolory i inne bajery. Po remoncie przyjdzie Pani i posprząta. Trudno trzeba będzie zapłacić ale tak czekaliśmy na nasza dziewczynkę ze za nic się nie biorę . Aha dziś narobiłam sałatki z ogórków, ale maszynka elektryczna wiec szybko szło. Wlasnie pasteryzuje :)

Dziewczyny czy wy też macie tak silne bóle głowy że nie możecie się ruszyć. Taki bol mnie dopadł i do tego z rana jak wstabe lecę do łazienki bo mam znowu wymioty. Wykonczyć sie można.
Ja takie czasem miewam, rano kawa pomaga, a jak już nie wytrzymuję to sięgam po apap w ostateczności. U mnie trwa to 2-3 dni i przechodzi.

Mi lekarz zabronił wszystkiego. Mam tylko chodzić na spacery i to nie daleko. Powoli i krótko. Ale już nie plamię więc mam nadzieję, że zamienię krótkie spacery na długie :) a już nie mówię o zakupach, stanik nowy by się przydał, majteczki, sukienki ciążowe i w ogóle jakieś ubrania

reklama
Niestety uroki II trym. Bole glowy, zawroty itp..
Dziewczyny a u mnie od tygodnia remont, ale zaplanowany rok temu. Tak długo czeka się u nas na pożądnych majstrów. Ale ja nic nie robie- jedynie wybieram kolory i inne bajery. Po remoncie przyjdzie Pani i posprząta. Trudno trzeba będzie zapłacić ale tak czekaliśmy na nasza dziewczynkę ze za nic się nie biorę . Aha dziś narobiłam sałatki z ogórków, ale maszynka elektryczna wiec szybko szło. Wlasnie pasteryzuje :)
To az Ci zazdroszcze. Ja mam swoja firme i terminy na 3 lata do przodu pozajmowane, nie wiem kiedy mi dom wybudują [emoji23][emoji23][emoji23] 5 rok sie przymierzam i ciagle brak czasu. Juz myslalam co by samą siebie w grafik wpisac hahahahaha

Do góry