reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

Nooo.... Ja musiaam mieć wczoraj jakiegoś klina. I tak dobe męczyło. Zjadłam w nocy 2 nospę i produkcja ruszyła. Ale jak.... co godzine byłam wstanie pozostawić spore skutki uboczne jedzenia w wc już nie mówię o siusiu. Dziś mnie wreszcie nic nie boli. Nie wiem czemu się tak zatkałam. Widocznie kość ogonowa kośćią ogonową bo u mnie najbardziej przeciąża, ale wczoraj fakt łupało mnie w plecach na wysokości ner, a brzuch jak to przy kolce jelitowej, tam gdzie mu się podobało tam bolało, najgorzej w pachwinach. Jak mi się dzieć jeszcze ruszał to był dramat. No ostatni raz miałam tak przy wyrostku. Naprawdę rozważałam szpital.

@Kundzia093 Ja też byłam z tych raczej hardkorowych palaczy :p Szczerze mówiąc nie uwierzyłabym, jakby mi ktoś powiedział, że kiedyś rzuce palenie. :d Dlatego mówię, jak ja rzuciłam to nie rozumiem, czemu inne nie mogą. Ja wiem, że to nie jest proste. Próbowałam wcześniej i się dusiłam, ale w ciąży chyba ta miłość do dziecka ułatwiła sprawę.
No ale moje 2 kuzynki jarały do końca.

Tez duzo palilam te jeszcze 10 lat temu. Chcialam rzucic ale bez efektu.
Jak znalazlam kandydata na ojca to rzucilam z dnia na dzien bez problemu... a jakos ponad miesiac potem zaszlam w ciaze. I do dzis nie pale i jestes z siebie dumna. Moja matka palila w domu, przy nas, swoich dzieciach, ale moze kiedys sie tyle nie mowilo o szkodliwosci dymu tytoniowego.
Prawda jest taka, ze aby rzucic naprawde palenie (czy jakikolwiek nalog) czlowiek musi byc bardzo zmotywowany...

reklama
@MartaSx Mnie tez boli brzuch jak na okres, mam wrazenie jakbym zaraz miala dostac. To sa skurcze przepowiadajace?Biore magnez tylko raz dziennie na wieczor 400mg.
Chyba to są te przepowiadajace, jeśli po paru minutach przechodzi. Ja do tej pory miałam twardnienie brzucha bez bólu, ale zauważyłam od 3-4 dni, że też zaczynam odczuwać twardnienie wraz z takim bólem jak na okres i promieniującym do pleców.

Nooo.... Ja musiaam mieć wczoraj jakiegoś klina. I tak dobe męczyło. Zjadłam w nocy 2 nospę i produkcja ruszyła. Ale jak.... co godzine byłam wstanie pozostawić spore skutki uboczne jedzenia w wc już nie mówię o siusiu. Dziś mnie wreszcie nic nie boli. Nie wiem czemu się tak zatkałam. Widocznie kość ogonowa kośćią ogonową bo u mnie najbardziej przeciąża, ale wczoraj fakt łupało mnie w plecach na wysokości ner, a brzuch jak to przy kolce jelitowej, tam gdzie mu się podobało tam bolało, najgorzej w pachwinach. Jak mi się dzieć jeszcze ruszał to był dramat. No ostatni raz miałam tak przy wyrostku. Naprawdę rozważałam szpital.

@Kundzia093 Ja też byłam z tych raczej hardkorowych palaczy :p Szczerze mówiąc nie uwierzyłabym, jakby mi ktoś powiedział, że kiedyś rzuce palenie. :d Dlatego mówię, jak ja rzuciłam to nie rozumiem, czemu inne nie mogą. Ja wiem, że to nie jest proste. Próbowałam wcześniej i się dusiłam, ale w ciąży chyba ta miłość do dziecka ułatwiła sprawę.
No ale moje 2 kuzynki jarały do końca.
To może uda się Tobie i @Kundzia093 po ciąży też nie palić, szkoda by było stracić te 9 miesięcy odwyku ;) A ile kasy zaoszczędziłyście;)

Mi się po nocach nieraz śni że pale, ale jak się budzę to mnie nie ciągnie. Wydaje mi się że organizm utożsamia ciążowe zadyszki z tymi podczas prób rzucania. Nie zamierzam wracać do nałogu bo przeszłam na te E a te przyczyniają się bardziej do udarow mózgu. Analogowe śmierdzą :p...
czasami mam taką myśl że był sobie siadla na balkonie z kawą i papierosem...
Ale nie wyobrażam sobie żeby zapalić :/

czasami mam taką myśl że był sobie siadla na balkonie z kawą i papierosem...
Ale nie wyobrażam sobie żeby zapalić :/
Bo to już bardziej w podświadomości siedzi taki odruch psychiczny, nawykowy. U mnie dla odmiany właśnie najwięcej palenia szło po pracy wieczorem lub w nocy przy bezsenności.

Fueee próbowałam na początku ale czegoś mi brakowało xd ... piwo bez % to jakaś patologia xD poczekam aż będę mogła kiedyś normalne wypić. O dobre jest sommersbe 0 ale to tak jakby fante pić a w sumie jakoś mnie gazowane drażni w ciąży. Win i drinków bezalkoholowych nie próbowałam.

reklama
Do góry