reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Ja niestety mam cukrzyce ciazowa (biore isuline na noc) i ciagle pije wode, suszy bardzo :) Wczesniej jakos mialam apetyt, a teraz nie bardzo, na dodatek przy cukrzycy nie moge jesc wszystkiego.

@K_89 ja moge jedynie zjesc gorzka czekolade i na inne slodycze sobie nie pozwalam w ogole nawet jesli cukry mam super w ciagu dnia :( moim jedynym grzeszkiem jedzeniowym jest pizza na ciescie kalafiorowym, cukry po dwoch kawalkach mam super :)

reklama
Ja niestety mam cukrzyce ciazowa (biore isuline na noc) i ciagle pije wode, suszy bardzo :) Wczesniej jakos mialam apetyt, a teraz nie bardzo, na dodatek przy cukrzycy nie moge jesc wszystkiego.
Ja jem normalnie i słodkie tez jeśli widzę ze mam dobre cukry. Po 1 godzinie miałam przekroczone o 1 a po 2 godzinach chyba o 6 jednostek jak dobrze pamietam.
@K_89 ja moge jedynie zjesc gorzka czekolade i na inne slodycze sobie nie pozwalam w ogole nawet jesli cukry mam super w ciagu dnia :( moim jedynym grzeszkiem jedzeniowym jest pizza na ciescie kalafiorowym, cukry po dwoch kawalkach mam super :)

Jak zabijacie czas podczas bezsennych nocy? Ja przerobilam juz czytanie ksiazek, sutasz, beading a ostatnio nauczylam sie szydelkowania - z netu.
Wlasnie skonczylam buciki.
Macie nowa inspiracje na hobby?

2019_11_08_02_36_38.png

Też już nie śpię od godziny... kręcę się z boku na bok teraz poszedł telefon w ruch. Budzik mam ustawiony za godzinę, wiem ze już nie zasnę.

Ja zas czuje ciagle pragnienie :/
Wiem ze sie chce pic przy cukrzycy, mam nadzieje ze nic zlego sie nie dzieje.
Ale bylam dzis w klinice i asystentka gine badala mocz i bylo okej.

Lekarz mi tłumaczył, że z tym piciem w tym okresie ciąży tak jest. Ja też teraz piję co chwilę. Mówił, żeby pić jak najwiecej, bo większość z nas ściąga teraz dziecko, że np. zaparcia są głównie przez zbyt małą podaż wody w organizmie, że powinniśmy wypijać o wiele więcej ze względu na suche powietrze i nie powstrzymywać picia, żeby nie chodzić co chwilę do toalety, bo organizm i tak ściągnie z nas mocz nawet jak nie będziemy nic pić i będzie jeszcze gorzej.

W bezsenne noce porządkuję zdjęcia. Mam takie zaległości że zajęcia starczy do końca ciąży albo i dłużej bo zdjęć tylko dochodzi i dochodzi. Dawniej robiłam albumy na bieżąco,ale jak urodziła się młodsza córcia, czyli 10 lat temu :) to niestety to po albumach. A lubię mieć jednak zdjęcia na papierze.

reklama
Do góry