Animowana88
Fanka BB :)
A tak się zastanawiam, bo nie ukrywam, ze pomysł przewożenia noworodka przodem do kierunku jazdy zrobił na mnie wrażenie i niekoniecznie pozytywne - mam nadzieje ze jesteśmy tolerancyjne i słowa krytyki czy wyrażenie swojego zdania wchodzi w grę. Wracając do meritum, nawet jeśli znajdziecie fotelik do jazdy przodem i myśle tu o łupince, czyli foteliku dla noworodka to jeśli zamontujecie go na tylnej kanapie i będziecie prowadzić samochód to czy bezpieczniejszym będzie odwracanie się w trakcie jazdy czy zamontowanie tyłem do kierunku i zamontowanie lusterka typu by safe i kontrolowanie sytuacji w lusterku wstecznym. Czas reakcji w razie wu wydaje mi się podobny, a bezpieczeństwo dziecka wzrasta o tysiąc procent kiedy jest tyłem.
Ja wiem, ze kiedyś to i w gondoli na tylnej kanapie się przewozilo, albo na rękach, tylko wtedy nie było tylu samochodów na drogach i nie rozwijały takich prędkości i choć nie były one równie bezpieczne co teraz to wydaje mi się ze bez oglądania filmów pokazowych na yt same możemy sobie wyobrazić co może zrobić wybuchające poduszka powietrzna wprost do lupinki...
Ja wiem, ze kiedyś to i w gondoli na tylnej kanapie się przewozilo, albo na rękach, tylko wtedy nie było tylu samochodów na drogach i nie rozwijały takich prędkości i choć nie były one równie bezpieczne co teraz to wydaje mi się ze bez oglądania filmów pokazowych na yt same możemy sobie wyobrazić co może zrobić wybuchające poduszka powietrzna wprost do lupinki...