Aguara
Fanka BB :)
Ja miałam takiego lekarza wcześnie, na NFZ. Był dobrym fachowcem, miłym, kompetentny ale woda sodowa chyba mu do głowy uderzyła bo zaczął przychodzić 2 godziny później, i przyjmował po 5 min, z tekstami jak u ciebie. Chodzę prywatnie do lekarza krorego zapamiętałam z 1 porodu jako miłego. Wiem że to nie wyznacznik, ale nigdy nie czekam w kolejkach i zawsze mam wszystkie badania.Hej dziewczyny, wczoraj tak mnie wkurzył lekarz, ze nawet mi się pisać nie chciało:-( właśnie obudziło mnie ssanie w żołądku, to kanapkę jem o zacnej godzinie, bo inaczej nie zasnę. Tak się cieszyłam na wczorajszą wizytę,że się dowiem ile młody waży, jak jest ułożony, jak moja szyjka wygląda..... na moje pytanie o ułożenie odpowiedział, że jest dobrze ułożony, jak się zapytałam o szyjke i wagę dziecka powiedział,że szyjka w porządku A wagi mi nie sprawdzi, bo UWAGA.....sprzet nie ma takiej możliwości
. Zamurowalo mnie. Na koniec wtrącił coś w stylu " rozumiem, że pani planuje nadal chorowac"-to było odnośnie wypisania l4. Podeszłam do położnej i zapytałam, jakim cudem mają jeszcze takie kijowe sprzety? Powiedział mi ,że z tego co się orientuje, mają sprzęt jeden z lepszych w moim mieście , "wie Pani, pewnie się lekarzowi nie chciało to ważyć " . Ręce opadają:-( Wyszłam i zapisałam się na 4go listopada na 3cie prenatalne, miałam wcześniej obiekcje, bo kosztuje około 300 zł u nas, a kiepsko ostatnio z kasą... No ale po takiej wizycie.....nie mogłam inaczej.
Zasnęłam, chyba z tego stresu o 20tej, teraz bułka i idę spać dalej, bo za 3 godziny moje przedszkolaki się budzą, zgodnie z zasadą # w tygodniu o 7vrano nie mogę ich dobudzic do przedszkola , natomiast sobota i niedziela są niezmiennie długie, bo pobudki zaczynają się nawet o 5:30..... # :-)
A może po prostu prywatna wizyta z usg zamiast prenatalne od razu? Pewnie takie usg kosztowałoby cię max 150? A wszystko by zmierzył, zwazyl.
PS. Mój mąż okropnie chrapie. Chyba go udusze normalnie. Ma ktoś jakiś sposób na chrapiacego chlopa?