reklama
Celia89
Fanka BB :)
No ja się motam nie wiem ja się za to zabrać... ogólnie rodzicielstwo przerasta moją wyobraźnię na chwilę obecną
Koteczka01
Byłam na usg. Mały jest zdrowy, ma ok. 1700g ułożony jest główką w dół. Szyjka długa i zamknięta 4,41cm, nawet kazał kaszleć jak trzymał głowicę usg nad szyjką, bo przy kaszlu podobno szyjka może się rozwierać. Na początku lekarz przyłożył głowicę do brzucha i dosłownie po 3 sekundach powiedział, że chłopiec ułożony główką w dół...zaskoczył mnie jak tak szybko to stwierdziłno ale ma certyfikat z usg międzynarodowy i polski, więc doświadczenie maTylko mały cały czas zasłaniał twarz rączkami, więc zdjęcia 3d takie sobie. Zapytałam czy termin porodu się przesunął, to pokazał mi co przeliczył komputer i było 18.12.2019, ale powiedział, że ta data jest nieprecyzyjna i należy posługiwać się datą z pierwszego usg, czyli wychodzi 30-31 grudzień. Zapytałam też czy przed porodem powinnam zrobić znów usg (bo mi gin na wizytach nie robi usg), powiedział, że najlepiej zrobić w 36-37 tygodniu, aby sprawdzić wagę dziecka i poziom wód płodowych, bo jeśli będzie ich za mało to jest to niebezpieczne dla dziecka. Mam zdjęcia i płytę z filmikami z badania
Załączniki
Marchewka84
Odnośnie kokonu Jukki to dostałam używany. Ale bez szału boki bardzo płaskie. Jak by to powiedzieć mało ,,mięsisty” . Zastanawiam się czy nie kupic z innej firmyNo ja dziękuję za polecenie kokona z Yukki duży wybór i 3x taniej niż gdzie indziej, plus ręcznie szyty
Ja miałam laktator 16 lat temu, ale z niego nie skorzystałam, nie był mi potrzebny, stąd pytam:
W razie czego kupię po porodzie
Aguara
Odnośnie kokonu Jukki to dostałam używany. Ale bez szału boki bardzo płaskie. Jak by to powiedzieć mało ,,mięsisty” . Zastanawiam się czy nie kupic z innej firmy
To dzięki za podpowiedź. Zależy mi na "mięsistym", żeby młoda była rzeczywiście otulona.
Aguara
Byłam na usg. Mały jest zdrowy, ma ok. 1700g ułożony jest główką w dół. Szyjka długa i zamknięta 4,41cm, nawet kazał kaszleć jak trzymał głowicę usg nad szyjką, bo przy kaszlu podobno szyjka może się rozwierać. Na początku lekarz przyłożył głowicę do brzucha i dosłownie po 3 sekundach powiedział, że chłopiec ułożony główką w dół...zaskoczył mnie jak tak szybko to stwierdziłno ale ma certyfikat z usg międzynarodowy i polski, więc doświadczenie maTylko mały cały czas zasłaniał twarz rączkami, więc zdjęcia 3d takie sobie. Zapytałam czy termin porodu się przesunął, to pokazał mi co przeliczył komputer i było 18.12.2019, ale powiedział, że ta data jest nieprecyzyjna i należy posługiwać się datą z pierwszego usg, czyli wychodzi 30-31 grudzień. Zapytałam też czy przed porodem powinnam zrobić znów usg (bo mi gin na wizytach nie robi usg), powiedział, że najlepiej zrobić w 36-37 tygodniu, aby sprawdzić wagę dziecka i poziom wód płodowych, bo jeśli będzie ich za mało to jest to niebezpieczne dla dziecka. Mam zdjęcia i płytę z filmikami z badania
18 grudzień, to już OMG
Aguara
Tak sobie pomyślałam (Koteczka nie obrażaj się) że będziemy po kolei wyrzucaly z grupy osoby które mają najbliżej termin porodu a w to miejsce przyjmiemy nowe, np takie w 15 tygodniu. Dzięki temu wizja porodu oddali się od nas.
Wiem, to krzyk rozpaczy, ale ja dziś zaczęłam 7 miesiąc. Jeszcze 8 tygodni i będzie donoszone. Chyba nie chce jeszcze rodzic.
Ledwo godze się na ciążę a tu kupki, pieluchy i wrzaski. Ja mam dzieci odchowane.... Ratunku!
PS. O wywalaniu to był żart
Wiem, to krzyk rozpaczy, ale ja dziś zaczęłam 7 miesiąc. Jeszcze 8 tygodni i będzie donoszone. Chyba nie chce jeszcze rodzic.
Ledwo godze się na ciążę a tu kupki, pieluchy i wrzaski. Ja mam dzieci odchowane.... Ratunku!
PS. O wywalaniu to był żart
Buba88
A ja też mam z juki kokon,rozek i spiworek i jak na razie dobre wrażenie na mnie zrobiły te produkty. Ciekawe jak bedzie po praniu?To dzięki za podpowiedź. Zależy mi na "mięsistym", żeby młoda była rzeczywiście otulona.
Celia89
Wlazło to musi wyleźć. Ale mnie żołądek boli XD wpieprzenie całej paczki krakusów z lukrem było złym pomysłem. Zakwasiłam się, że łogiń się po gardziel cofa. Mam już 2 foteczki z plenerku
reklama
Buba88
Pokazuj fotki!Wlazło to musi wyleźć. Ale mnie żołądek boli XD wpieprzenie całej paczki krakusów z lukrem było złym pomysłem. Zakwasiłam się, że łogiń się po gardziel cofa. Mam już 2 foteczki z plenerku