reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
Byłam na usg. Mały jest zdrowy, ma ok. 1700g :) ułożony jest główką w dół. Szyjka długa i zamknięta 4,41cm, nawet kazał kaszleć jak trzymał głowicę usg nad szyjką, bo przy kaszlu podobno szyjka może się rozwierać. Na początku lekarz przyłożył głowicę do brzucha i dosłownie po 3 sekundach powiedział, że chłopiec ułożony główką w dół...zaskoczył mnie jak tak szybko to stwierdził;)no ale ma certyfikat z usg międzynarodowy i polski, więc doświadczenie ma:)Tylko mały cały czas zasłaniał twarz rączkami, więc zdjęcia 3d takie sobie. Zapytałam czy termin porodu się przesunął, to pokazał mi co przeliczył komputer i było 18.12.2019, ale powiedział, że ta data jest nieprecyzyjna i należy posługiwać się datą z pierwszego usg, czyli wychodzi 30-31 grudzień. Zapytałam też czy przed porodem powinnam zrobić znów usg (bo mi gin na wizytach nie robi usg), powiedział, że najlepiej zrobić w 36-37 tygodniu, aby sprawdzić wagę dziecka i poziom wód płodowych, bo jeśli będzie ich za mało to jest to niebezpieczne dla dziecka. Mam zdjęcia i płytę z filmikami z badania:)

Załączniki

• CAM06021.jpg
    CAM06021.jpg
    494,5 KB · Wyświetleń: 92
No ja dziękuję za polecenie kokona z Yukki:) duży wybór i 3x taniej niż gdzie indziej, plus ręcznie szyty:)
Ja miałam laktator 16 lat temu, ale z niego nie skorzystałam, nie był mi potrzebny, stąd pytam:
W razie czego kupię po porodzie:)
Odnośnie kokonu Jukki to dostałam używany. Ale bez szału :( boki bardzo płaskie. Jak by to powiedzieć mało ,,mięsisty” . Zastanawiam się czy nie kupic z innej firmy

Byłam na usg. Mały jest zdrowy, ma ok. 1700g :) ułożony jest główką w dół. Szyjka długa i zamknięta 4,41cm, nawet kazał kaszleć jak trzymał głowicę usg nad szyjką, bo przy kaszlu podobno szyjka może się rozwierać. Na początku lekarz przyłożył głowicę do brzucha i dosłownie po 3 sekundach powiedział, że chłopiec ułożony główką w dół...zaskoczył mnie jak tak szybko to stwierdził;)no ale ma certyfikat z usg międzynarodowy i polski, więc doświadczenie ma:)Tylko mały cały czas zasłaniał twarz rączkami, więc zdjęcia 3d takie sobie. Zapytałam czy termin porodu się przesunął, to pokazał mi co przeliczył komputer i było 18.12.2019, ale powiedział, że ta data jest nieprecyzyjna i należy posługiwać się datą z pierwszego usg, czyli wychodzi 30-31 grudzień. Zapytałam też czy przed porodem powinnam zrobić znów usg (bo mi gin na wizytach nie robi usg), powiedział, że najlepiej zrobić w 36-37 tygodniu, aby sprawdzić wagę dziecka i poziom wód płodowych, bo jeśli będzie ich za mało to jest to niebezpieczne dla dziecka. Mam zdjęcia i płytę z filmikami z badania:)

18 grudzień, to już:) OMG

Tak sobie pomyślałam (Koteczka nie obrażaj się) że będziemy po kolei wyrzucaly z grupy osoby które mają najbliżej termin porodu a w to miejsce przyjmiemy nowe, np takie w 15 tygodniu. Dzięki temu wizja porodu oddali się od nas.
Wiem, to krzyk rozpaczy, ale ja dziś zaczęłam 7 miesiąc. Jeszcze 8 tygodni i będzie donoszone. Chyba nie chce jeszcze rodzic.
Ledwo godze się na ciążę a tu kupki, pieluchy i wrzaski. Ja mam dzieci odchowane.... Ratunku!

PS. O wywalaniu to był żart

reklama
Do góry