Celia89
Fanka BB :)
Mnie nikt nie sprawdzał za pierwszy miesiąc i za pierwszy miesiąc pieniążka dostałam normalnie Dopiero od wrzesnia powinni wyplacic z ZUSu i się zaczęło.A ja pracuję nadal, jutro idę po zwolnienie. Zastanawiam się jak to jest z tymi kontrolami, skoro za pierwszy miesiąc płaci pracodawca to mam teoretycznie spokój w listopadzie czy mogę się spodziewać kontroli?
Ta ta ciąża to nie choroba też to słyszałam już w poprzedniej poprzedniej pracy jak bezstrosko wtedy na złość oznajmiłam mojej szefowej "a se zajdę", a wykonywałam ciężką pracę w zoologu. Raz ze 12 stopni, a norma to 18 minimum, dwa worki z karma przerzucałam po 20 kg! Ustawowo jest 12 ! a dla kobiet w ciazy 3, ale tak sie przestrzega kodeksu pracy u mnie w praktycznie kazdym zakladzie. Przewalałam w czwartki około pół tony towaru w godzinę-2... więc jak mój były stanął jak fujara i płakał, że przyszły 2 tony ekogroszku w workach do rzucenia do piwnicy to go wyśmiałam....
Mój gin też mi wyskoczył, że ciąża to nie choroba i moge żyć jak dotychczasowo więc wprost zapytałam " aha czyli mogę dalej palić i wypić sobie wieczorem piwko?" i okazuje się, że jednak nie....
Poza tym te wszystkie dolegliwości... A jeszcze są przypadki kobiet, które nie chciały ciąży. Hah po za bólami trzeba uwzględnić, że komuś właśnie siadła psychika bo się totalnie do macierzyństwa nie nadaje i ma depresje z tego powodu. Jak sprawdzić czy ktoś ma depresje czy udaje?
A to, że kombinują to dwa. Znam taki przypadek, że laskę do kancelarii przyjął facet mimo ciąży a ona po 2 dniach l4 do widzenia, ale to państwówka i nikt tego nie sprawdza... Ja się czuję wnerwiona i pokrzywdzona przez to, że prosiłam o legalną umowę wcześniej....
A np jeśli sie bylo u rodziców badz na urodzinach chrzesniaka? To tez moze byc wyjaśnienie czy nie? W sumie nie kolekcjonuje paragonów nie wszystko mam na karcie bo nie raz place gotówką, chociaż sklepy chyba maja monitoring? Albo jak ma się juz 2 dzieci to odprowadzsnei do przedszkola czy pójście na plac zabaw jak jest oceniane?
Jeśli wykażesz urzędnikowi, że nie zrobiłaś nic złego i nie użyłaś zwolnienia, niezgodnie z jego przeznaczeniem to nic się nie stanie. czytalam, ze mozna nawet do rodziny wyjechac na pare dni, tylko trze