reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Ja odwrotnie mam spodnie ciążowe z H&M 40 a z lidla nawet do 42 nie weszłam.Dzis kupiłam legginsy M, ale pójde jeszcze po L żeby porównać, bo takie na styk na już.
Fakt,że dziwna ta rozmiarowka. Z H&M mam spodnie 42 A z Lidla wzięłam 44 i te lidlowe bardziej na teraz. Legginsy mam L i są dobre.
Ś

Śliczna kurtka. Mi udało się kupić kombinezon zimowy z H&M za 20zł. Wygląda na nieużywany. Normalnie nowy taki kosztuje ok. 160zł, więc zakup się oplacił. Resztę ubranek szukam nowych, ale na jakichś promocjach, aby nie wydawać majątku na ubranka ;)
Śliczny zakup :-)

reklama
Takie zdobycze wczoraj z lumpków przyniosłam. Kurteczka wiosenna z next za 12 zeta...

Też znalazłam parę perełek.Kombinezon Cool Club w stanie idealnym za 13zł.Chociaż to nie mój kolor.Kupie jeszcze jeden jasny biały lub ecru.

Załączniki

• 20190927_120342.jpg
    20190927_120342.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 83
  • tmp-cam-6908946357630595047.jpg
    tmp-cam-6908946357630595047.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 83
  • tmp-cam-5837325831499306857.jpg
    tmp-cam-5837325831499306857.jpg
    650,1 KB · Wyświetleń: 78
  • tmp-cam-306394664284078778.jpg
    tmp-cam-306394664284078778.jpg
    539,1 KB · Wyświetleń: 76
  • tmp-cam-7188816100198580708.jpg
    tmp-cam-7188816100198580708.jpg
    447,1 KB · Wyświetleń: 75
Ostatnia edycja:
Też znalazłam parę perełek.Kombinezon Cool Club w stanie idealnym za 13zł.Chociaż to nie mój kolor.Kupie jeszcze jeden jasny biały lub ecru.
Cudne sa te małe ubranka. Ja już mam za dużo i musze się resztką sił powstrzymywać aby już nic nie kupić. Ostatnio dostałam całe pudło od kuzynki ciuchów i jak moja mama to zobaczyła to aż się popłakała ze wzruszenia;)

Dziewczyny Wszystkie wybieracie się na III prenatalne? Ja w poprzedniej ciąży nie byłam na III. Teraz lekarka niby zaleca,ale zaś 220zł za 15min. badania.I tak na każdej wizycie co 2 tyg.mam usg.I nie wiem co robić.Trochę mi szkoda, bo do tej kasy dołoże i będzie łóżeczko.
Ja w pierwszej ciąży nie robiłam, teraz też lekarz nic nie wpomnial. Nie wiedziałam nawet ze takie są w III trymestrze.

Dziewczyny Wszystkie wybieracie się na III prenatalne? Ja w poprzedniej ciąży nie byłam na III. Teraz lekarka niby zaleca,ale zaś 220zł za 15min. badania.I tak na każdej wizycie co 2 tyg.mam usg.I nie wiem co robić.Trochę mi szkoda, bo do tej kasy dołoże i będzie łóżeczko.
Ja idę, u mnie to koszt 250 zł. Idę do faceta, który ma ten certyfikat międzynarodowy z usg i jakiś tam jeszcze. Prawdopodobnie w 35 tygodniu pójdę jeszcze raz, aby stwierdzić czy z łożyskiem jest wszystko OK. No kasy idzie mnóstwo w ciąży. Niby prowadzę ciążę na NFZ, a na badania i tak wydałam już 2,5 tys. zł, dodatkowo jeszcze te dwa usg i na koniec mi wyjdzie 3 tysie...nie ma jak ubezpieczenie NFZ w Polsce ;)

Ja idę, u mnie to koszt 250 zł. Idę do faceta, który ma ten certyfikat międzynarodowy z usg i jakiś tam jeszcze. Prawdopodobnie w 35 tygodniu pójdę jeszcze raz, aby stwierdzić czy z łożyskiem jest wszystko OK. No kasy idzie mnóstwo w ciąży. Niby prowadzę ciążę na NFZ, a na badania i tak wydałam już 2,5 tys. zł, dodatkowo jeszcze te dwa usg i na koniec mi wyjdzie 3 tysie...nie ma jak ubezpieczenie NFZ w Polsce ;)
Ja już przestałam liczyć ile wydaje na lekarza i na cala wyprawke, lepiej sie nie dołować! Wczoraj kupilismy 2 foteliki do samochodu bo jest niezła promka z baza isofix gratis i na to poszedł majątek!

Ja jak zeszłam w ciąże wykupilam prywatne ubezpieczenie Enel-med. Jedyne bez okresu karencji.Akurat tam gdzie przyjmuje moja lekarka można z niego korzystać.Bo inaczej byłoby ciężko wizyta z usg 160zł + badania.A tak na miesiac płacę 140zł i doplacam do niektórych badań.To był moj interes życia. Dwa pierwsze prenatalne mialam darmowe ze względu na wiek.Teraz myśle iść czy nie.

reklama
Dziewczyny muszę się Was poradzić. Mamy wybrane 2 imiona dla naszej Kruszynki i nie możemy się zdecydować : Oliwia czy Lena. Które imię lepsze? Co sądzicie?

Do góry