reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Już im podpisałam zeby nie było dramatu :) zdjęć nie usunę. Jak mnie miał ZUS inwigilowac niczym kgb na moim prywatnym fb xd który nie jest z imienia i nazwiska, to co miał widzieć wiedział. No ja mam czyste sumienie. Wrzucam co tydzień zdjęcie brzuszka i króliki xd to bardziej by się czepiali ze w ciąży na zwolnieniu a se na Malediwy latam i imprezy, a siedzę w domu...

Rozumiem. Nie ma co robić wrogów. Z fb bez przesady, ja co prawda nie mam takich nowinek jak konto na fb, ale sprawdzane są osoby które oszukują. Nikt nie siedzi i nie ogląda naszych zdjęć. Co do oszustwa - są ludzie którzy fikcyjnie podnosza składki na 2, 3 mce przed choróbowym, deklarując zarobki nawet i 50 000. Stąd potem są te pieprzone kontrole.
Wkurza mnie tylko to, że straszą cię głupotami i jakimiś miejskimi legendami.

reklama
Rozumiem. Nie ma co robić wrogów. Z fb bez przesady, ja co prawda nie mam takich nowinek jak konto na fb, ale sprawdzane są osoby które oszukują. Nikt nie siedzi i nie ogląda naszych zdjęć. Co do oszustwa - są ludzie którzy fikcyjnie podnosza składki na 2, 3 mce przed choróbowym, deklarując zarobki nawet i 50 000. Stąd potem są te pieprzone kontrole.
Wkurza mnie tylko to, że straszą cię głupotami i jakimiś miejskimi legendami.
Też mnie to irytuje bo naprawdę zabiera to radość z ciąży. I ogólnie tam panuje atmosfera wzajemnej wrogości. Pracownicy boją się przełożonych przełożeni pracowników xd Panie idź pan w ... zresztą ostatnio mój jak tam był to też to zauważył i skomentował :)

A ile cm ma teraz szyjka?
Szczerze to nawet nie wiem. Zbadał mi ją na fotelu jak sprawdzał czy mam infekcje (która rzeczywìście była i się zastanawiam czy może to też na nią miało na nią wpływ). Powiedział tylko, że szyjka skrócona i mam leżeć i odpoczywać, przepisał leki i tyle. Wizyta dopiero po 5 tygodniach wypadnie od poprzedniej, więc pocieszam się, że skoro tak długo muszę na nią czekać to nie jest tak źle. Byle do 22go.

Kleopatra pilnuje dzidzi :)

Załączniki

• 20191011_132253.jpg
    20191011_132253.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 85
:D a ja musiałam wczoraj dopiero podpisać BHP im do zusu bo przecież nie miałam wcale szkolenia. Oczywiście;P nałuchałam się, że za dużo osób podałam jako świadków. No chyba im więcej tym lepiej dla mnie:p a co mnie to obchodzi, czy to się komuś podoba czy nie podoba. A najbrardziej, dwóch kolegów z działu podobno jęczało. W moim dziale są 3 osoby:D ja i ta dwójka. To kogo miałam podać? Potem dramat, czy nie mam na fejsie zdjęć z brzuszkiem :D a co to tajemnica, że ja w ciąży... XD jak wychodzę z domu to nie widać wielkiego bebechu :D? Toż to od tej, czy kolejnej soboty odliczamy 7 miesiąc. Że niby będę miała problemy, że podpisałam umowę będąc w ciązy. No tak ale pracowałam na jeszcze nie będąc, niestety bez umowy;) No i potem lęk, że się wyda, że ja pracowałam dłużej niż mam umowę ;) eh eh.
A gdzie jest zakaz zatrudniania kobiet w ciąży? Przecież każdy może dostać pracę jeśli ma kwalifikację i nie mogłaś przewidzieć, że lekarz da Tobie zwolnienie. Teoretycznie mogłabyś pracować do porodu, jeśli zdrowie by Tobie na to pozwalało. Ciekawe jakie będziesz miała problemy za zatrudnienie w czasie ciąży ;) Chyba pani z ZUSu bedzie krzywo na Ciebie patrzyła, bo więcej nie mogą Tobie zrobić;)

Zauważyłam, że suwaczek mi zniknął. Weszłam na sygnaturę i pustka, chyba jakaś awaria na forum, bo widzę, że nikomu się suwaczek nie wyświetla.
Coś się wczoraj popsulo. Próbowałam z fajnej mamy i mi tu nie działa a na belly działa, a ten stary tam też zniknął.
No właśnie kobiety w ciąży mogą pracować. Bo co dyskryminacja zatrudnienia ? Bardziej chyba oni się boją o to że wiedzieli a kazali mi po godzinach zostawać.

reklama
Do góry