reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

Już im podpisałam zeby nie było dramatu :) zdjęć nie usunę. Jak mnie miał ZUS inwigilowac niczym kgb na moim prywatnym fb xd który nie jest z imienia i nazwiska, to co miał widzieć wiedział. No ja mam czyste sumienie. Wrzucam co tydzień zdjęcie brzuszka i króliki xd to bardziej by się czepiali ze w ciąży na zwolnieniu a se na Malediwy latam i imprezy, a siedzę w domu...

Rozumiem. Nie ma co robić wrogów. Z fb bez przesady, ja co prawda nie mam takich nowinek jak konto na fb, ale sprawdzane są osoby które oszukują. Nikt nie siedzi i nie ogląda naszych zdjęć. Co do oszustwa - są ludzie którzy fikcyjnie podnosza składki na 2, 3 mce przed choróbowym, deklarując zarobki nawet i 50 000. Stąd potem są te pieprzone kontrole.
Wkurza mnie tylko to, że straszą cię głupotami i jakimiś miejskimi legendami.

reklama
Rozumiem. Nie ma co robić wrogów. Z fb bez przesady, ja co prawda nie mam takich nowinek jak konto na fb, ale sprawdzane są osoby które oszukują. Nikt nie siedzi i nie ogląda naszych zdjęć. Co do oszustwa - są ludzie którzy fikcyjnie podnosza składki na 2, 3 mce przed choróbowym, deklarując zarobki nawet i 50 000. Stąd potem są te pieprzone kontrole.
Wkurza mnie tylko to, że straszą cię głupotami i jakimiś miejskimi legendami.
Też mnie to irytuje bo naprawdę zabiera to radość z ciąży. I ogólnie tam panuje atmosfera wzajemnej wrogości. Pracownicy boją się przełożonych przełożeni pracowników xd Panie idź pan w ... zresztą ostatnio mój jak tam był to też to zauważył i skomentował :)

A ile cm ma teraz szyjka?
Szczerze to nawet nie wiem. Zbadał mi ją na fotelu jak sprawdzał czy mam infekcje (która rzeczywìście była i się zastanawiam czy może to też na nią miało na nią wpływ). Powiedział tylko, że szyjka skrócona i mam leżeć i odpoczywać, przepisał leki i tyle. Wizyta dopiero po 5 tygodniach wypadnie od poprzedniej, więc pocieszam się, że skoro tak długo muszę na nią czekać to nie jest tak źle. Byle do 22go.

Kleopatra pilnuje dzidzi :)

Załączniki

• 20191011_132253.jpg
    20191011_132253.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 76
:D a ja musiałam wczoraj dopiero podpisać BHP im do zusu bo przecież nie miałam wcale szkolenia. Oczywiście;P nałuchałam się, że za dużo osób podałam jako świadków. No chyba im więcej tym lepiej dla mnie:p a co mnie to obchodzi, czy to się komuś podoba czy nie podoba. A najbrardziej, dwóch kolegów z działu podobno jęczało. W moim dziale są 3 osoby:D ja i ta dwójka. To kogo miałam podać? Potem dramat, czy nie mam na fejsie zdjęć z brzuszkiem :D a co to tajemnica, że ja w ciąży... XD jak wychodzę z domu to nie widać wielkiego bebechu :D? Toż to od tej, czy kolejnej soboty odliczamy 7 miesiąc. Że niby będę miała problemy, że podpisałam umowę będąc w ciązy. No tak ale pracowałam na jeszcze nie będąc, niestety bez umowy;) No i potem lęk, że się wyda, że ja pracowałam dłużej niż mam umowę ;) eh eh.
A gdzie jest zakaz zatrudniania kobiet w ciąży? Przecież każdy może dostać pracę jeśli ma kwalifikację i nie mogłaś przewidzieć, że lekarz da Tobie zwolnienie. Teoretycznie mogłabyś pracować do porodu, jeśli zdrowie by Tobie na to pozwalało. Ciekawe jakie będziesz miała problemy za zatrudnienie w czasie ciąży ;) Chyba pani z ZUSu bedzie krzywo na Ciebie patrzyła, bo więcej nie mogą Tobie zrobić;)

Zauważyłam, że suwaczek mi zniknął. Weszłam na sygnaturę i pustka, chyba jakaś awaria na forum, bo widzę, że nikomu się suwaczek nie wyświetla.
Coś się wczoraj popsulo. Próbowałam z fajnej mamy i mi tu nie działa a na belly działa, a ten stary tam też zniknął.
No właśnie kobiety w ciąży mogą pracować. Bo co dyskryminacja zatrudnienia ? Bardziej chyba oni się boją o to że wiedzieli a kazali mi po godzinach zostawać.

reklama
Do góry