reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny mam pytanko. Wczoraj od mojej pani doktor dostałam do suplementowania jod. Wyobraźcie sobie ze poszłam do apteki i Pani mi mówi ze jest duży problem z jodem. Nie ma go w hurtowniach i nie może mi go zamówić . Sprawdziła tez czy w innych aptekach jest i w obrębie 50 km nie ma. Czy u Was tez takie problemy ?

Dziewczyny mam pytanko. Wczoraj od mojej pani doktor dostałam do suplementowania jod. Wyobraźcie sobie ze poszłam do apteki i Pani mi mówi ze jest duży problem z jodem. Nie ma go w hurtowniach i nie może mi go zamówić . Sprawdziła tez czy w innych aptekach jest i w obrębie 50 km nie ma. Czy u Was tez takie problemy ?
Też, takie samiutkie. Ja po jodid 100i 200 musiałam jechać do apteki do innego miasta, ale kupiłam. Powiem Ci co zrobić... Dzwoń do aptek i jak mają to niech Ci zarezerwują i wtedy sobie na spokojnie odbierzesz. Ja tak zrobiłam, nie latałam po aptekach tylko dzwoniłam.

Jeszcze dodam, że strata małego nauczyła mnie ogromnego szacunku do zycia. Kimkolwiek i czymkolwiek ono jest. Kocham was dziewczyny❤️❤️❤️
Tez duzo w zyciu przeżylam, od najmlodszych lat, zawsze ogromnie sie szanowalam, to np moja starsza siostra miala wiecej kolezanek i chlopakow, byla bardziej szalona i nazbyt wiele sobie pozwalala, a ja tylko nosilam po niej zniszczone ubrania, buty, patrzalam na jej poczynania i dzieki temu uniknelam wiele problemow, do zycia i do kazdego podchodzilam z rezerwa, z nieufnoscia wrecz lecz pomimo tego i tak mialam w zyciu ciezko, zresztą do dzis tak jest niestety ale to są problemy losowe na ktore czesto nie mam wplywu chocbym niewiem jak sie starala aby wszystko bylo jak nalezy.
Przyjmuje to na klatę, bo co mi pozostaje... staram sie byc silna choc bywaja momenty kiedy nie mam ochoty rano wstac...
I uwazam ze kazdy z nas do pewnych sytuacji, doswiadczen musi dojrzec, nie zmieniac sie bo np ktos żąda, tylko na to niestety trzeba czasu, bez wzgledu na wiek.
Wiec albo zrozumiemy cos ktoregos dnia, albo nie... do konca naszego zycia, bo to przez doswiadczenia krztałtujemy swoj charakter...
Dla mnie tez niewazna plec, byleby maluszek byl zdrowy, chociaz moj partner marzy o dziewczynce, zaakceptowal trzeciego syna.
Moj najstarszy syn ma adhd, chociaz to bylo wymarzone i planowane dzieciątko, bardzo uwazalam na siebie i dbalam o nas dwoch w okresie ciazy. A jednak gdzies tam szukam czasem czy to nie moja wina ze jest jak jest, choc zaakceptowalam syna w 100%. Bo wiem ze to i tak niczego nie zmieni, ze widocznie tak musi byc.

Ja z kolei rozglądam się za lozeczkiem. Miałam jechać do Ikei, ale jakoś mi tym razem nie po drodze. M cały czas w rozjazdach, nie bardzo ma czas. Robiąc kolejne zamówienie w Smyku, tym razem na kocyki :-) zauważyłam że mają fajne fozexzko z tego Klupsia, z szuflada za jakieś 400 zł.
Czy ktoś ma z tej firmy łóżeczko i czy warto w smyku taki zakup zrobić?

Chodzi o jodid? Tak jest bardzo duży problem, kolezankce sciagalam zza granicy, z Węgier ale niestety wtedy sobie kosztuje. Ona tez w ciazy i dla dziecka zrobi wszystko, wiec kupila :) nie raz trzeba po prostu wykorzystać import docelowy. Trwa to ok 4-5 tygodni, chyba że ma sie możliwość jechac do Warszawy po glupi podpis :/

Moze sprobuj przez internet, jest wiele aptek online chocbys miala dostac z drugiego konca Polski... zawsze to cos.

Dziewczyny ja od tygodnia czuję się jak mamuci słoń, niby dużo nie przytyłam ale czuję jak mi ten bęben rósnie jak szalony ja mam apetyt ale dużo zjeść mnie mogę bo zaraz mi wszystko podchodzi do góry a gdzie tu jeszcze się turlać 3 msc :p

Ja mam z kolei rozkminy takie... Że szpital w którym chciałabym rodzic jest oddalony o 80km (1.20h) drogi i teraz jako pierworodka się zastanawiam czy zdążymy czy to nie jest głupi pomysł , ale mój szpital w pobliżu to jest jedna wielka drama.. lekarz powiedział że to nie jest jak w filmach, że 15 min od skurczy i już dziecko jest, czy któraś z Was też dojeżdżała dalej do porodu?

P.s w Biedronce teraz są kocyki kliny i gadżety dla niemowlaków

Dziewczyny ja od tygodnia czuję się jak mamuci słoń, niby dużo nie przytyłam ale czuję jak mi ten bęben rósnie jak szalony ja mam apetyt ale dużo zjeść mnie mogę bo zaraz mi wszystko podchodzi do góry a gdzie tu jeszcze się turlać 3 msc :p

Ja mam z kolei rozkminy takie... Że szpital w którym chciałabym rodzic jest oddalony o 80km (1.20h) drogi i teraz jako pierworodka się zastanawiam czy zdążymy czy to nie jest głupi pomysł , ale mój szpital w pobliżu to jest jedna wielka drama.. lekarz powiedział że to nie jest jak w filmach, że 15 min od skurczy i już dziecko jest, czy któraś z Was też dojeżdżała dalej do porodu?

P.s w Biedronce teraz są kocyki kliny i gadżety dla niemowlaków
15 min skurczy partych, to racze tak, ale kazda kobieta jest inna i wiele czynnikow sie na to sklada, bo sa kobiety ktore rodza nawet wiecej jak dobe, oczywiscie dla mnie w takiej sytuacji to nie jest normalne zostawic rodzaca kobiete zeby tyle wytrzymac musiala i nie ludzkie aby pozwolic na tak dlugi porod...
Mysle ze dobrze zrobilas wybierajac szpital jaki Tobie odpowiada, nawet jesli to 80 km.
Gdybys zaczela rodzic mysle ze Ty sama bedziesz czula czy jednak lepiej sie udac blizej czy tez ze masz czas na dojazd do tego dalej polozonego.

reklama
Alex 5 ciąża! Cudownie! Tym bardziej, że pipka Ci nie zwisa między nogami. Ja się strasznie boję co będzie po tym porodzie, bo po pierwszym, poprzecinali mi mięśnie i już nigdy nie wrócą do siebie, tym bardziej, że u nas w kraju nie ma obowiązkowej opieki poporodowej w tej kwestji. Obniżona macica daje czadu przy beznadziejnych mięśniach dna m. I każdy ginekolog mi powiedział, że będę sikać w majtki. Ale żaden nie podpowiedział jak to przynajmniej opóźnić. To se człowiek sam musi w internetach poszukać.

Jutro (czyli dziś) idę oglądać mieszkanie :D oby wreszcie wypaliło. Tanie nie jest, ale i tak takie to jak "ciepłe bułki".

5ciąża ale w domu 2 dzieci. I do końca strach czy blizna wytrzyma i nie rozejdzie się.

Do góry