Malinkaa123
Fanka BB :)
Taka fura czeka na synka
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No takie. Średnia to 132/86 i 92, czasami, baaaardzo rzadko 123/86 i 92, ale też 136 i 142 to u mnie bywa częściej jak sto dwadzieścia coś...I takie masz w ciąży?
Celia, słodycze, to nie chleb powszedniPrzegielam
Mi jak chce się kupkę (jeszcze o tym nie wiem) to stawia mi się brzuch raz po razie i żadna pozycja nie pomaga i zaczyna przy tym powoli boleć. Zaczynam się martwić o co tu chodzi. A potem przychodzi akcja toaletowa i wszystko mija. Może też masz coś w tym stylu?Dziewczyny macie czasami takie silniejsze bóle przy stawianiu się macicy... podchodzące pod okresowe? Bo już zaczynam dzisiaj świrować. Miałam dzisiaj taki. Do tego jeszcze mam dzisiaj przeboje z jelitami co chwile mnie kłują...chyba wczorajsza kolacja mi się 'odbija'
Wszystkie niunie będą lecieć na jego furęZobacz załącznik 1031647
Taka fura czeka na synka
A ja je wszystkie pogonie hehe chyba że Twoja corcia będzie moja synowa ... miłość od forum az po pieluchy hahaWszystkie niunie będą lecieć na jego furę
Bardzo ładny wózek
Ta xd trzeba kiedyś po porodzie zrobić zlot.A ja je wszystkie pogonie hehe chyba że Twoja corcia będzie moja synowa ... miłość od forum az po pieluchy haha
Sliczny.Zobacz załącznik 1031647
Taka fura czeka na synka
No właśnie dzisiaj mam problem z załatwieniem się i czuję się taka ociężała na jelitach. Jutro z rana to chyba inke wypije na czczo i zobaczę czy mi pomoże, bo activia już też chyba rady nie daje.No takie. Średnia to 132/86 i 92, czasami, baaaardzo rzadko 123/86 i 92, ale też 136 i 142 to u mnie bywa częściej jak sto dwadzieścia coś...
Celia, słodycze, to nie chleb powszedni [emoji14]
Mi jak chce się kupkę (jeszcze o tym nie wiem) to stawia mi się brzuch raz po razie i żadna pozycja nie pomaga i zaczyna przy tym powoli boleć. Zaczynam się martwić o co tu chodzi. A potem przychodzi akcja toaletowa i wszystko mija. Może też masz coś w tym stylu?
Ja chodzę do Luxmedu, mam pakiet z pracy i to badanie mam w karcie ciazy do zrobienia miedzy 28-32 tc . Już sobie ustaliłam na 28.10 i to bedzie 29t6d. W pierwszej ciąży jeszcze dodatkowo mi zleciła USG po 36tc takie dodatkowe tez u twgo lekarza z certyfikatem, mimo ze ona sama co wizyte USG mi robi.Byłam dziś na wizycie u gina i zapytałam się czy można zrobić usg III trymestru na NFZ i oczywiście NIE. Nie wiem na co idą te wszystkie składki...
No, ale powiedziała mi, że usg robi się prywatnie po 34 tygodniu. Wszędzie są informacje, że między 28 a 32 tygodniem. To już nie wiem. Czytałam, że jeśli między 28 a 32 tygodniem dziecko jest źle ułożone (np. pośladkowo) to wtedy robi się usg po 34 tygodniu. Nie wiem. Chyba zrobię teraz i potem po 34 tygodniu. A jak Wy robicie? i jak Wam lekarz zalecił?
Ja tez czasami, nie za czesto, miewam takie bóle.Dziewczyny macie czasami takie silniejsze bóle przy stawianiu się macicy... podchodzące pod okresowe? Bo już zaczynam dzisiaj świrować. Miałam dzisiaj taki. Do tego jeszcze mam dzisiaj przeboje z jelitami co chwile mnie kłują...chyba wczorajsza kolacja mi się 'odbija'
91 dni ...Ja chodzę do Luxmedu, mam pakiet z pracy i to badanie mam w karcie ciazy do zrobienia miedzy 28-32 tc . Już sobie ustaliłam na 28.10 i to bedzie 29t6d. W pierwszej ciąży jeszcze dodatkowo mi zleciła USG po 36tc takie dodatkowe tez u twgo lekarza z certyfikatem, mimo ze ona sama co wizyte USG mi robi.
Właśnie wczoraj z mamą rozmawiałam o tym, że ona jak prawie 27 lat prowadziła ciszę PRYWATNIE to nie miala ani jednego USG i wyobraźcie sobie, ze lekarz nie wyczuł / wysłuchał, że to była ciąża bliźniacza! :O mama miała niespodziankę na porodowce, jak ja pod ktg podpieli to powiedzieli że bliźniaki
Ja tez czasami, nie za czesto, miewam takie bóle.
A tak w ogole, to zaczynam dziś 7 miesiąc, III trymestr :O
Zobacz załącznik 1031655