reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

Wartość ponad 2200 osiągnęłam przy obecnej ciąży.
Poprzednia była biochemiczna. I wtedy miałam krwawienie implantacyjne. 2 dni po tym jak zaczęłam plamić test ciążowy wyszedł pozytywny. Był pewna, że dostałam okres ale się nie rozkręcał dlatego zrobiłam test. Eh... A mogłam nie robić. Dlatego napisałam że beta koleżanki pasuje do takich 3-4 dni po implantacji.
Ale beta juz nie pasuje do 2-4 dni po gdyz beta powyzej 75 juz wskazuje ponad 4 tygodniowa ciaze.

reklama
Mi tez przy biochemie slabiutko beta rosla. I pozytywnym testem cieszylam sie 6 dni ;(...
Wartość ponad 2200 osiągnęłam przy obecnej ciąży.
Poprzednia była biochemiczna. I wtedy miałam krwawienie implantacyjne. 2 dni po tym jak zaczęłam plamić test ciążowy wyszedł pozytywny. Był pewna, że dostałam okres ale się nie rozkręcał dlatego zrobiłam test. Eh... A mogłam nie robić. Dlatego napisałam że beta koleżanki pasuje do takich 3-4 dni po implantacji.

@cosmolady takze spokojnie. Dopoki plamienie nie jest zywo czerwono krwia to wszystko moze byc w porzadku! ;) Jezeli Twoja beta rosnie o minimalna wartosc 66% to nie urosnie tak szybko jak kobiecie ktorej przyrost wyniesie np. 180%.

Mi tez przy biochemie slabiutko beta rosla. I pozytywnym testem cieszylam sie 6 dni ;(...
Ja tylko 5 dni. 20 marca zaczęłam plamić był to jak strzał w serce. Do tej pory się z tym nie pogodziłam na szczęście równy miesiąc później już wiedziałam że jestem znowu w ciąży. Tylko cały czas się o tą ciążę bałam, że stracę ją tak jak poprzednią. Uspokoiłam się trochę kiedy zobaczyłam serduszko.

Ja tez miesiac po zaszlam, bo w biochemicznej ciazy duzym plusem jest to, ze organizm jest nastawiony na ciaze i wrecz latwiej zajsc i utrzymac.
Stracilam ciaze w grudniu a zaszlam w styczniu i BEZ ZADNYCH lekow jestem juz e
W 18 tyg. ze zdrowym chlopcem.
Nie mamy wplywu na pewne rzeczy...
Ja tylko 5 dni. 20 marca zaczęłam plamić był to jak strzał w serce. Do tej pory się z tym nie pogodziłam na szczęście równy miesiąc później już wiedziałam że jestem znowu w ciąży. Tylko cały czas się o tą ciążę bałam, że stracę ją tak jak poprzednią. Uspokoiłam się trochę kiedy zobaczyłam serduszko.

Jestem po... 4tc5d beta 88, powiedziala, że mała. Nie wie, czemu plsamienia, mam czekać, iśc za 2tyg najwcześniej do gin bo nic wczesniej się nie zobaczy. Żadbych leków, mimo, że prosiłam. Paniętacie jaką bętę miałyście na tym etapie? Czuję się jeszcze bardziej ujowo...
Hej, przepraszam że się wtrącam na wasz wątek, wyświetliłas mi się w nieprzeczytanych postach na forum.
Chciałam tylko napisać że.moze nie będzie tak źle. Moja beta w 34dc wynosiła ok 62. Po 48h wzrosła do ok 140. I teraz jestem w 24tc ciąży.
Za to w poprzedniej wysoka beta, nawet urosła pięknie a i tak poroniłam. Nie ma reguły i trzeba być dobrej myśli [emoji8] wg mnie wysokość bety ładna, teraz najważniejszy jest przyrost. Jak będzie ładnie rosła to super. Możesz sprawdzić sobie na kalkulatorze na Internecie czy dobry przyrost. I jak sięgnie do poziomu ok 1000 to wtedy na USG już powinno coś widać.
Trzymam bardzo mocno kciuki [emoji8]

reklama
Do góry