reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

Jestem po... 4tc5d beta 88, powiedziala, że mała. Nie wie, czemu plsamienia, mam czekać, iśc za 2tyg najwcześniej do gin bo nic wczesniej się nie zobaczy. Żadbych leków, mimo, że prosiłam. Paniętacie jaką bętę miałyście na tym etapie? Czuję się jeszcze bardziej ujowo...
Ja miałam ponad 2200. Twoja beta wygląda jakby była po 3-4 dniach po zagnieżdżeniu. W pierwszych dniach po zagnieżdżeniu beta rośnie nawet kilkakrotnie w ciągu doby. Dziewczyna na fb jednego dnia miała 95 a na następny ponad 400.
Najlepiej gdybyś nawet jutro albo pojutrze powtórzyła betę i będziesz miała odpowiedź. Trzymam kciuki żeby beta pięknie urosła.
Jeżeli owulacja się przesunęła to to plamienie by pasowało do krwawienia implantacyjnego i niskiej bety.

reklama
Krwawienie implantacyjne wystepuje ZANIM beta ruszy.
Ja miałam ponad 2200. Twoja beta wygląda jakby była po 3-4 dniach po zagnieżdżeniu. W pierwszych dniach po zagnieżdżeniu beta rośnie nawet kilkakrotnie w ciągu doby. Dziewczyna na fb jednego dnia miała 95 a na następny ponad 400.
Najlepiej gdybyś nawet jutro albo pojutrze powtórzyła betę i będziesz miała odpowiedź. Trzymam kciuki żeby beta pięknie urosła.
Jeżeli owulacja się przesunęła to to plamienie by pasowało do krwawienia implantacyjnego i niskiej bety.

I chyba nie jest aż tak obfite. Ja w pierwszej ciąży miałam chyba plamienie implantacyjne kilka dni przed @ i to była mała plamka i koniec.

Tez mialam taką plamke przed @ malą różową z tskim jakby śluzem... czyli u mnie pewnie już po wszystkim :(

Dziękuję, że dajecie mi nadzieje
Obie moje poprzednie ciąże były prawidłowe, nigdy się nie interesowałam betą i tego typu sprawami, no, ale wtedy bylam ponad 10 lat mlodsza ;)
Zielona jestem w tym temacie

Juz nie plamie, nic mnie nie boli. Dzis mam gin, ale doktor ze szpitala powiedziała, ze najwczesnien za 2tyg bedzie cos wisac. Moze da skierowanue na bete... generalnie sama bym zrobiła, ale nie opanowałam jeszcze na tyle jezyka, po angielsku się z lekarzem dogadam, ale nie kazda siostra/ pani z recepcji zna angielski

Owszem. Ruszyc ale zeby dojsc do tej wartosci musialabys plamic ponad tydzien.
I może trwać przez kilka dni. Czyli można nadal plamić kiedy beta już ruszyła. Przeszłam przez to 2 i pół miesiąca temu. I mimo że beta ruszyła to ja kończyłam jeszcze plamić.

Aczkolwiek z calego serca zycze jej aby to byla prawidlowa ciaza, przeszlam strate i NIKOMU tego nie zycze.
I może trwać przez kilka dni. Czyli można nadal plamić kiedy beta już ruszyła. Przeszłam przez to 2 i pół miesiąca temu. I mimo że beta ruszyła to ja kończyłam jeszcze plamić.

reklama
Owszem. Ruszyc ale zeby dojsc do tej wartosci musialabys plamic ponad tydzien.
Wartość ponad 2200 osiągnęłam przy obecnej ciąży.
Poprzednia była biochemiczna. I wtedy miałam krwawienie implantacyjne. 2 dni po tym jak zaczęłam plamić test ciążowy wyszedł pozytywny. Był pewna, że dostałam okres ale się nie rozkręcał dlatego zrobiłam test. Eh... A mogłam nie robić. Dlatego napisałam że beta koleżanki pasuje do takich 3-4 dni po implantacji.

Do góry