reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

:( pielegniarka nie powinna wogole mowic o diagnozie czy przypuszczeniach a szczegolnie o zlych. Trzymam kciuki za dobre wiesci od lekarza

reklama
Dziewczyny ja w najbliższym czasie planuje zrobić prywatnie betę. A gdyby się potwierdziło to do lekarza się zapisałam na 13.06 z kalkulatorów to będzie 8tydzień. Wy też idziecie w takim czasie czy wcześniej a w 8 tyg po prostu na USG. To moja 4 ciąża, ale pierwsza o której się dowiedziałam tak wcześnie.

Dziewczyny ja w najbliższym czasie planuje zrobić prywatnie betę. A gdyby się potwierdziło to do lekarza się zapisałam na 13.06 z kalkulatorów to będzie 8tydzień. Wy też idziecie w takim czasie czy wcześniej a w 8 tyg po prostu na USG. To moja 4 ciąża, ale pierwsza o której się dowiedziałam tak wcześnie.
Jeżeli z poprzednimi ciążami było wszystko ok i teraz nic nie będzie się działo to pewnie że możesz iść dopiero w 8 tygodniu. Zrób sobie po prostu 2 razy betę z przerwą 48 godzin i tyle :)

Ja ide pod koniec 7 tyg, następnego dnia zaczynam 8 tydzień, wiec myśle, ze to optymalnie

Cześć dziewczyny, czytam was już jakiś czas.
Jestem Sandra mam 25 lat to moja druga ciąża (mam już 3latka w domu) staraliśmy się o nią od roku, cierpię na PCOS i w ciągu roku starań miałam tylko 3 owulację, lekarz od leczenia niepłodności już nam proponował in vitro gdyz wyniki męża może nie są źle ale nie są super. Jednak jak widać cuda się zdarzają jak i z synem tak i teraz. Choć myślę że to syn u Boga wyprosił bo chciał rodzeństwo i mówił "Boże proszę o dzidziusia w brzuszku mamy" Mieszkam w Belgii i jak jedna z was tutaj (sorki ale nie jestem za dobrą w nickach) choruje na epilepsję, która zresztą wyszła po porodzie synka. Trzymam za nas wszystkie kciuki i obyśmy wszystkie urodziły zdrowe maluszki. A byłabym zapomniała termin mam nie wiem na kiedy ale początek stycznia. Miesiączkę miałam 23.03 ale ja przez pco nigdy nie wiem kiedy będzie owulacja ale zawsze jest później więc jak tak liczyłam sobie to termin koło 2 stycznia. W poniedziałek beta była ok 19tys ( lekarz mi powiedział przez telefon zbliżony wynik) i powiedział że to 5-6tydzien.
Pozdrawiam was

Czesc dziewczyny przykro czytac ze macie obawy i stres przed wizyta u gina i plamienia. Jednak stres to nie jest dobry dla ciazy.
Ja mam 33 lata za 2 miesiace. To moja 4 ciaza. ( mam 10 l corke 7 l synka i prawie 4 l corke). W wakacje przeprowadzamy sie na wiekszy metraz. Nie pracuje. Jestem z Olsztyna.
Nie mam jak narazie mdlosci ani zlego samopoczucia a tym bardziej plamienia. Piersi tez mnie nie bola ale sa pelniejsze, duzo odpoczywam,bo zauwazylam ze szybciej sie męczę. Jesli chodzi o jedzenie to nic sie nie zmienilo.
Nic sie nie stresuje. Beta przyrosla 180%po50h .u lekarza bylam to nic jeszcze nie widzial. W pon mam badanie bhcg u innego lekarza. Bo chodze do 2 . (A wczesniej robilam prywatnie badania.)kolejne usg 23 .04. I tak po cichu marzymy z partnerem o blizniakach. Dzieci nie wiedza ze rosnie fasolka. Powiemy im ok 10 tc .
Zycze milego wieczoru i samych dobrych wiesci z wizyt ginekologicznych
żabka 86 wow 4 dzieci :D a ja się stresowałam, że moja 3 to już będzie hardcore na maksa..jak dajesz radę? i jeszcze bliźniaki byś chciała super :D podziwiam

reklama
Do góry