reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
Ma może któraś takie dziwne uczucie (nie wiem w sumie jak to opisać) jakby miała "obite" wejście do pochwy? Nie wiem czy zrozumiecie o co mi chodzi [emoji23] To jest takie uczucie jakbym lekko przetarła się po upojnej nocy z moim nie mężem ([emoji23][emoji23][emoji23]), ale czuje to tylko jak usiądę na ubikacji. Zastanawiam sie czy to moze przez zaparcia, bo caly czas z nimi walczę i z załatwianiem się u mnie kiepsko. Mam we wtorek wizyte także powiem o tym lekarzowi. Ktoś mi kiedyś wspominał, że w drugim trymestrze może pojawic sie taki obrzęk pochwy, ale nie wiem czy to to [emoji848]

Ma może któraś takie dziwne uczucie (nie wiem w sumie jak to opisać) jakby miała "obite" wejście do pochwy? Nie wiem czy zrozumiecie o co mi chodzi [emoji23] To jest takie uczucie jakbym lekko przetarła się po upojnej nocy z moim nie mężem ([emoji23][emoji23][emoji23]), ale czuje to tylko jak usiądę na ubikacji. Zastanawiam sie czy to moze przez zaparcia, bo caly czas z nimi walczę i z załatwianiem się u mnie kiepsko. Mam we wtorek wizyte także powiem o tym lekarzowi. Ktoś mi kiedyś wspominał, że w drugim trymestrze może pojawic sie taki obrzęk pochwy, ale nie wiem czy to to [emoji848]
czasem coś podobnego mam o ile mam na myśli to samo :D:D ale mi się wydaje, że to kości miednicy. Jak po jeździe na rowerze. A czasem jakby ktoś mnie czasem w ścianke pochwy kujną, albo zadrapał. Wtedy jest takie o coś się dzieje i po sekundzie spokój na kolejny dzień, dwa a nawet tygodnie.

Ja mam inaczej, jakby mi ktoś za wargi sromowe ciągnął, czuję duże napięcie tam, aż boli. A to jak chodzę i stoję.
Ale dziś mnie jeszcze dodatkowo kłuje w brzuchu pod pepkiem i się matrwię co to.

Ja mam inaczej, jakby mi ktoś za wargi sromowe ciągnął, czuję duże napięcie tam, aż boli. A to jak chodzę i stoję.
Ale dziś mnie jeszcze dodatkowo kłuje w brzuchu pod pepkiem i się matrwię co to.
Pod pępkiem to mogą Cię mięśnie boleć bo macica napiera coraz wyżej. Ja miałam takie kucia na wysokości pępka jakby mnie ktoś w wzdłuż nacinał czymś ostrym i się martwiłam, ale znalazłam info, że to normalne i z czasem minie. Już mam to za sobą.

czasem coś podobnego mam o ile mam na myśli to samo :D:D ale mi się wydaje, że to kości miednicy. Jak po jeździe na rowerze. A czasem jakby ktoś mnie czasem w ścianke pochwy kujną, albo zadrapał. Wtedy jest takie o coś się dzieje i po sekundzie spokój na kolejny dzień, dwa a nawet tygodnie.
W sumie jak tak pomyśle to mogłoby to przypominać uczucie jak po jeździe na rowerze takie przetarcie [emoji23] W ciągu dnia tego nie czuję tylko jak usiądę na ubikację i się i wygodnie się rozsiądę [emoji23]

U mnie pępek szalał w ub tygodniu, z tego co pamiętam u MartySX też, więc idziemy jednym krokiem:-). Od tygodnia żrę również Magne b6 i jest lepiej z twardnienie brzucha.
A ktoś może ma problem z wrażliwością zębów?

Ja coś od wczoraj mam wrażliwe dziąsła, a już mam taką miekką szczoteczkę.
Widzę, że nie tylko mnie kłuje brzuch. Całe szczęście że jest to normalny etap.

reklama
U mnie pępek szalał w ub tygodniu, z tego co pamiętam u MartySX też, więc idziemy jednym krokiem:-). Od tygodnia żrę również Magne b6 i jest lepiej z twardnienie brzucha.
A ktoś może ma problem z wrażliwością zębów?
Mi strasznie dziąsła puchły i krwawily - w sumie krwawią do dzisiaj jak zbyt mocno je szczotkuję. Dentystka powiedziała, że muszę to przecierpieć, bo to hormony. Wcześniej myłam zęby lacalutem, ale nie pomagał i używam teraz paradontaxu i już po pierwszym użyciu poczułam różnicę :)

Do góry