reklama
Celia89
Fanka BB :)
Ja, ale ja i przed ciążą bo mam tendencje do okropnego kamienia i wrażliwych dziąseł. Ostatnio tydzień -1,5 temu napuchły dolne i tył gdzie osemeczki mi rosną A w dodatku z nosa rano codziennie krew się ciągnie.U mnie pępek szalał w ub tygodniu, z tego co pamiętam u MartySX też, więc idziemy jednym krokiem:-). Od tygodnia żrę również Magne b6 i jest lepiej z twardnienie brzucha.
A ktoś może ma problem z wrażliwością zębów?
Aguara
Ja mam od dwóch dni zęby wrażliwe na gorąco, ale nie zawsze. Martwię się, że to jakieś zapalenie bo od czasu do czasu po prostu czuje też tępy ból. A mój dentysta poszedł sobie... Zoperowac biodro :-) wraca w styczniu. Zęby miałam wyleczone ale kto wie co się t a m dzieje.
Aguara
Wow, niestety ominęło mnie j a k do tej pory. Współczucia.Dziewczyny a ma któraś może problem z małymi pęknięciami w okolicach wejścia do pochwy? Smaruje je sudocremem, mija pare dni i znów się pojawiają
wesola_mamusia
Kurcze, a już tak było dobrze, nie narzekałyśmy na ciążowe dolegliwości.
Mnie zaczęły wszystkie zęby boleć, to używam elmex i jest ok.
Celia89
Noo :/ wyobrażam sobie jak musi boleć, mi się 4 tyg temu pryszcz/wrzód na sromie zrobił. 3 dni tragedia, a zwłaszcza w te upały jak się bober już zapocił, ciągnęło i kuło. Nie wiedziałam czy to w środku czy na zewnątrz. A taki skubaniec, że nawet lekarz nie zauważył. Wymacałam palcem i była twarda kulka, biała jak te afty w buzi, czy jak się zwie. Lekarz tydzień później próbował mi to wycisnąć to prawie kopa w glace dostał. 3 dni smarowania sudokremem na noc a za dnia osuszania sie papierem i zniknął dziad. hmmmm a wazeline w ciąży można? chociaż sudokrem wydaje mi się najskuteczniejszy na pęknięcia i inne takie.
Aguara
To forum to jedynie miejsce gdzie ciesze się z cudzego nieszczęścia, bo upewnia mnie ze mam tak samo i jestem spokojniejsza. Oczywiście pisze półżartem. Dzisiaj też kupiłam sensodyne, płyn do wrażliwych zębów elmex, specjalna szczoteczkę i mam nadzieję że przejdzie.Kurcze, a już tak było dobrze, nie narzekałyśmy na ciążowe dolegliwości.
Celia89
Ja tam twardo jakimś colgate z promocji myje paszcze. Dziś mi nic nie dolega. U mnie to tak się pojawia i znika jak się moim zębą podoba. Chyba jestem porostu od dziecka przyzwyczajona i u mnie to normalne. XD jest tego plus nie mam pruchnicy. 32 zęby wszytskie moje, zero dziur fakt żółte i krzywe ale oj tam nie można mieć wszytskiego. A i nadal ząbkuje modle się w ciąży, żeby mi dolne 8 nie ruszyły.To forum to jedynie miejsce gdzie ciesze się z cudzego nieszczęścia, bo upewnia mnie ze mam tak samo i jestem spokojniejsza. Oczywiście pisze półżartem. Dzisiaj też kupiłam sensodyne, płyn do wrażliwych zębów elmex, specjalna szczoteczkę i mam nadzieję że przejdzie.
wesola_mamusia
Wiecie co, już tyle razy ktoś mnie przepuścił w kolejce, a w Biedronce kasjerki wołają mnie do kasy A dziś se stoję grzecznie w kolejce w Lidlu i prawie ma mnie kasjerka kasować i nagle woła babkę w ciąży z końca kolejki i kasuje ją przede mną, kasjerka zaczyna mi się tłumaczyć, że ciężarne mają pierwszeństwo, a ja jej na to, że też jestem w ciąży. Ale gały wywaliła, przeprosiła mnie i była tak zmieszana, że ciągle próbowała się wytłumaczyć. Ostatecznie stwierdziła, że dobrze się zamaskowałam
reklama
Celia89
Miałam podobnie w przychodni. Dzyń mój nr. A babka woła obok mnie panią z brzuskiem, na co do mnie ta pani jest w ciąży. No więc ściągam torebke z kolan i takowo przemawiam "Ja też". Zmieszała się i tłumaczyła, że nie zauważyła przez tą torebkę