reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Dziewczyny wiecie jak to jest z tymi wypłatami za l4? Pierwsze l4 złożyłam 11 lipca, a pieniążków nadal nie mam, a jest mi mega ciężko.
Ja jestem na L4 od 16 lipca i też pieniędzy z ZUS jeszcze nie widziałam. Do dziś mają czas, aby wydać decyzję o wpłacie i cisza, na platformie ZUS nie ma żadnej informacji. Zadzwoń na infolinię ZUS i zapytaj się kiedy wpłynął do nich od pracodawcy druk Z-3. Od daty jego wpływu mają 30 dni na decyzję o wypłacie kasy. Lub jeśli masz PUE ZUS to możesz tam zadać im takie pytanie.

reklama
To prawda, powinien ktos pójść z Tobą. Natomiast staraj się babo uspokoić emocje, bo poza stresem nic ci nie dadzą. Uspokój się powoli (dawaj zdjęcia królików) i podejdź rzeczowo, tzn staraj się formułować krótkie komunikaty, w stylu proszę o informację na temat daty wypłaty zasiłku i nagrywaj rozmowy. Jeśli będą cię zbywac, popros o informację na piśmie albo wprost powiedz ze z informacji które posiadasz wynika że zasiłek został przez nich odebrany. I tyle. Nie musisz być miła, ani walić zelazkiem. A pomysł z ciotka jest super.
Pamiętaj tylko że twoje zdrowie psychiczne jest najważniejsze. A do tej firmy i tak nie wrócisz.
No nie, umowę i tak dostałam z UP na 2 lata, a wcześniej robiłam tam na czarno. I tak miałam farta, w sumie powiedziałam o ciąży bo byłam tak zmęczona atmosferą, że liczyłam, że mnie wywalą. Bach tydzien potem umowa. Bo przyszło dofinansowanie z Unii. Królików mam aż 12.
1568373917884.png
Rocznik 2018 + tata 2016. Róża, Diana, Zgredek, Giuseppe.
W sumie dzięki dianie jestem z moim niemężem bo po poprzednim Traumatycznym zwiazku ktory sie skonczyl w maju 2018 bardziej :D szukalam przygody i dorwalam mlodzienca o 6 lat mlodszego na male co nie co. Obiecywalam sobie ze z tym koncze, ale tak mi zaimponowal kuśką... że byłam jak narkoman. Któregoś pieknego dnia poszlismy z Diana na spacer... Wygladala pieknie w zachodzacym sloncu. Az powiedzialam do niej "Kocham Cie", a moj niemaz "ja Ciebie tez" poczym zmierzylam go i odburknelam "ja do krolika mowilam". I tak oto będziemy mieli pierwsze dziecko:D
1568374739398.png
Diana na plaży Wrzesień 2018
1568375213242.pngTytus i Ramzes Koty Żule Rocznik 2014.
1568375306299.png
Zofia 2014 Popi 2015 Hera 2016 :D
1568375421020.png
Króliki mix :p
Wykorzystałam Limit :p

Ja pracuje w dużym zakładzie i trzeba przyznać że od 1.07 jestem na L4 A wypłaty tak jak miałam 10tego każdego miesiąca- tak mam teraz. Współczuję Wam że musicie walczyć o własne pieniądze...

Dobrze, że ktoś Tobie pomoże w walce o pieniądze. Ty powinnaś odpoczywać, a nie szarpać się z nimi o kasę i tracić nerwy, a to przecież źle wpływa na dziecko. Może jeśli zobaczą prawnika to rura im zmięknie, bo wystraszą się ewentualnej sprawy w sądzie i kontroli ZUS i PIP.
No właśnie nie czaję, z jednej strony dostałam opierdziel, że byłam w galerii, że ZUS zrobi mi kontrolę, że będę mieć problemy! Ba mało tego oni będą mieli bo mam leżeć ( na zwolnieniu chodzącym). Z drugiej strony, Zus dostał info że ja tą kasę odebrałam i mam za pieniądze ZUSu, robić ich pracę w domu i to wcale nie jest niewłaściwe wykorzystanie zwolnienia. Apteka, żarcie, gacie fe... wykonywanie prac, za które nikt mi nie dołoży ani zł podczas zwolnienia opłacanego przez ZUS cacy. Jakby wpadła kontrola i by się zapytali co ja robie to dopiero bym miala przesrane.

No właśnie nie czaję, z jednej strony dostałam opierdziel, że byłam w galerii, że ZUS zrobi mi kontrolę, że będę mieć problemy! Ba mało tego oni będą mieli bo mam leżeć ( na zwolnieniu chodzącym). Z drugiej strony, Zus dostał info że ja tą kasę odebrałam i mam za pieniądze ZUSu, robić ich pracę w domu i to wcale nie jest niewłaściwe wykorzystanie zwolnienia. Apteka, żarcie, gacie fe... wykonywanie prac, za które nikt mi nie dołoży ani zł podczas zwolnienia opłacanego przez ZUS cacy. Jakby wpadła kontrola i by się zapytali co ja robie to dopiero bym miala przesrane.
Współczuje Ci użerania się z pracodawcą i jeszcze załatwiania spraw przez ZUS! Nie daj sobie wmówić, żeby pracować na zwolnieniu- to może być nawet traktowane jako wykroczenie! Najlepiej jakbyś nagrała sobie taką rozmowę z pracodawcą. Ja każdą rozmowę telefoniczną nagrywam w aplikacji BlackBox - tak "na wszelki wypadek" mimo, iż nadal pracuje i jestem w pracy bardzo dobrze traktowana niektóre koleżanki miały problemy jak zaszły w ciąże więc wolę się zabezpieczyć i mam już kilka "haków" w razie gdyby pracodawca chciał mi zaszkodzić! 3 mam kciuki aby ci się udało!

6 lat różnicy hmnnn dobry materiał genetyczny :-) .
Mój przy nim to dziad.
Moje pliki kocie są za duże, jak ogarnę to prześlę.
Diana na plaży jest cudna!

Mój przy nim to dziad.

reklama
Mój przy nim to dziad.
Diana piękna ale wredna. Gryzie :) Ogólnie dziewuchy są dramatyczne, a samca można ciągnąć za łapy, za ogon za uszy i nic nie powie. Co do różnicy potwornie się bałam. On się do dziś śmieje jak wspominamy " jak się jeszcze mnie wstydziłaś". Zwykle miałam starszych facetów. Jestem wychuchana, wypieszczona, wypasiona - upasł mnie 14 kilo.

Do góry