reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
Ja femibion chociaż na jakimś rankingu dostal 2 /5 bo ma mało wit d magnezu i zero potasu. Ale mi wystarcza. Nadrabia żelazem. Co do aptek co racjs to racja u mnie mają tylko femibion i pregne. Chciałam kupić tu drozsze suple z top listy to nie wiedziały o co mi chodzi, a w Internecie tego pełno.

Tak tylko mi Łukasz ustala limit xd on chce 2 ja zuluje 3. W sumie czwarte i emerytura plus xd ... żona Kazimierza Jagiellończyka miała z nim chyba 11 dzieci xd ... a podobno tak brzydka, że jak ją pierwszy raz zobaczył to się sfoszyl. Można?
Pewnie dobra w łóżku była :D
Fura dla syna zakupiona [emoji7]
Teraz muszę tylko wytrzymać do stycznia ;)
Zawsze możesz sobie pobujać pusty wózek ;)

Pewnie dziewczynka.Bo wśród moich znajomych to właśnie córeczki długo się ukrywały i zazwyczaj były mniejsze ;)
Lekarz prowadzący 3 tyg temu. Mówił ze bardziej skłaniał by się na chłopca. Ale nie był pewny czy to siuras czy pępowina. Jak usłyszał ze ja mam dwóch braci i moj mąż ma brata to powiedział ze na 90% chłopak i ze u nas marne szanse na dziewuche.
Ale dla mnie płeć nie ma za bardzo znaczenia tzn chce wiedzieć co będzie. Ciekawość mnie zżera.
Zawsze chciałam mieć 3 synów i mam. A teraz co będzie to będzie.
Po za tym ja mam paskudny charakter. I nie wiem czy nadawałabym się na matkę córki. Ja jestem zazdrosna. Jak sobie pomyśle ze moj mąż miałby swoją księżniczkę która w jakiś sposób zajęłaby moje miejsce... a tak to jestem jedyna kobieta w domu. Wszyscy o mnie dbają. I czuje się wyjątkowo

Ja z wiatamin biorę dopelhertz mama premium dha plus tardyferon i aspargin i wyniki mam dobre.
Dopelhertz i jeszcze tardyferon? No to ładnie walisz żelazo.
Ja mam wyniki tuż poniżej normy, ogólna stwierdziła, że mam lekką niedokrwistość i nic nie da się z tym zrobić, a gin kazał brać witaminy. To biorę, ale różnicy nie widać, dlatego pytam. Ale dziwne, że nic mi nie przepisał.
Już się dziś nażarłam buraków. Jutro marchewka z jabłkiem.

320g wg OM 20.6 a wg USG 19.3
U mnie ogólnie w 3 poprzednich ciążach też się robiła taka duża różnica. Bo dzieci 2890-3010g. Do tej pory drobniusienkie.

Identycznie jak u mnie.
W poprzednich ciazach takich wieści nie miałam, tzn nikt mi takich info nie udzielał.
Teraz lekarz powiedział mi to samo, że się po mnie smoka nie spodziewa. A powiedz, dzieciaki masz urodzone o czasie? Czy mam liczyć nowy termin? Bo prowadzący mojego terminu nie zmienił.

Mi tez nikt nie zmieniał terminu. pierwsze urodziłam 2 tyg przed terminem OM.
Drugie ok tydzień po. A 3 ponad 2 tygodnie po terminie.
Wiec te terminy z USG nijak miały się do siebie.

I na karcie wypisu ze szpitala miałam tydzień ciąży z ostatniej miesiączki wpisany. I na tej podstawie tez wywołać poród (8dni po terminie) ale akurat był 11listopada lekarze mieli wolne, ciężarówki się rozrodzily i powiedzieli ze za duży sajgon mają i trzeba czekać. W końcu sama urodziłam

Mi tez nikt nie zmieniał terminu. pierwsze urodziłam 2 tyg przed terminem OM.
Drugie ok tydzień po. A 3 ponad 2 tygodnie po terminie.
Wiec te terminy z USG nijak miały się do siebie.
[/QUOTE

Uśmiałam się normalnie. Pierwsze i drugie urodziłam podobnie jak ty. Przy drugim lekarz mówił że mam jeszcze czas i wylądowałam o 4.15 w szpitalu z bólami już partymi. Młoda urodziła sie... 15 minut później. Nawet do łazienki nie zdążyłam.

reklama
Dziewczyny męczy mnie pewna myśl. Przeglądam sobie po raz kolejny wyniki badań połówkowych i lekarz stwierdził, że jest ok, ale.... Ja zawsze szukam dziury w całym i zauważyłam że kość udowa jest o 1 tydzień i 4 dni krótsza od wymiaru główki :( czy miała tak któraś z Was? poproszę dr o ponowne sprawdzenie, ale wizyta dopiero za 3 tygodnie

Do góry