reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Hej czy miala ktoras USG połówkowe w 18+4? (18+4 według OM, według tego pierwszego USG prenatalnego termin porodu jest o tydzień szybciej czyli bylobu to 19+4 według wielkości z usg)
Mi powiedzieli ze tj z wa wczesenie na badniana 2 trymestru. Chceli z om 19+1 ale zdecydowanie lepsze i wiarygosniejsze badanie będzie później i ide we wt to bedzie 20+4

reklama
Mój facet jeździ po okolicznych wsiach i szuka wody. Dramat. Patrzcie jak wygląda u mnie dział wody Auchan. Jak któraś z was jest na trasie rzeki ścieków to polecam już robić zapas, bo potem was ludzie zadepczą staranują i nie będą patrzeć na ciążę. Niby rano była dostawa, a niby już po 2 wózki znów wywozili. Zobacz załącznik 1015764
U nas było podobnie jak wykryli w wodociagach baterię colli... W moim mieście wody w żadnym sklepie nie dało się kupić, jeździliśmy do drugiego miasta oddalonego o 10 km. Później miasto wozilo wodę w beczkowozach... Masakra jakaś!

26 cm 330g [emoji170] sliczne profilowe foto synka [emoji7][emoji7][emoji7]
20190829_104728.jpeg

No tak, wiem właśnie że między 18-22. Wiec jesli jestem 18+4 om (czyli to jest czwarty dzien dziewiętnastego tygodnia , 18 skończonych) to powinno byc ok?

Tu nie chodzi o ok, tylko o to że im większe dziecko tym większa wiarygodność i więcej fi oceny. Zobacz, Salsa podała wyzej zdjęcie z 21 tygodnia, o ile pamiętam. Synuś ma 330 gram i całe 26 cm, u ciebie będzie po prostu znacznie mniejszy dzidziuś do oceny. I to tylko o to chodzi.
Więc nie będzie źle, jeśli masz już termin ustalony, lekarz wykona badanie, a jeśli nie masz terminu to warto poczekac te dwa - trzy tygodnie. Pozdrawiam serdecznie :-)

reklama
no jaja sobie robi. A ile na to czasu miala?
Od 17 lipca
Mój facet jeździ po okolicznych wsiach i szuka wody. Dramat. Patrzcie jak wygląda u mnie dział wody Auchan. Jak któraś z was jest na trasie rzeki ścieków to polecam już robić zapas, bo potem was ludzie zadepczą staranują i nie będą patrzeć na ciążę. Niby rano była dostawa, a niby już po 2 wózki znów wywozili. Zobacz załącznik 1015764
Masakra jak jakaś katastrofa normalnie [emoji3525]
26 cm 330g [emoji170] sliczne profilowe foto synka [emoji7][emoji7][emoji7] Zobacz załącznik 1015806
A który masz tc?

Ja miałam prenatalne w 11tc a polowkowe 20+5 tc

Do góry