reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
U mnie dziś 14+1 i 5kg więcej[emoji86]
W poprzednich ciążach przytyłam niestety ponad 20kg.Moje dzieci urodziły się w wagą 4600 i 4060(2tyg.przed terminem).A brzuch mam wielki[emoji1768]
wgl ile zdążyłyście przytyć? bo ja to się robie lekko podłamana jeśli mam być szczera :/

Ja na ostatniej wizycie, czyli tydzień temu, byłam jakieś 3,5kg do przodu. W pierwszej ciąży przytyłam 10kg i mam nadzieje, że w tej nie będzie gorzej :p

W pierwszej ciąży przytyłam 22kg,to był dla mnie szczęśliwy szok, bo z 56 na 78 po urodzeniu. Waga mi spadała aż na 66 i byłam szczęśliwa. Teraz mam 62,7 i nic nie przytyłam, tylko ok 3kg mi spadło :sad: a to już 15tc a waga ani drgnie.

reklama
Dziewczyny u mnie zaś pod górkę.Dzwonili że wynik pappa wyszedł źle ( z czym się liczyłam) ZD 1:115,z usg 1:184 (wiek 38lat). I teraz stoję przed decyzją czy zrobić amniopunkcję czy nie.Ale bardzo boję się powikłań i straty maluszka.Moja lekarka prowadząca nie jest za amniopunkcją.Twierdzi że obraz usg jest prawidłowy NT 2,3 jest w normie.Ale decyzja należy do nas.Nie wiem co robić.

Do góry