reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Głowa mnie boli...znów zaczyna się migrena, a miałam kilka dni odpoczynku od migren i myślałam, że już nie wrócą. Jakoś trzeba to przetrwać ;)
Ja właśnie 3 dniową migrenę wczoraj zakończyłam - to było okropne, nawet spać przez to nie mogłam. A dzis dowiedziałam się że moja babcia umarła i trochę popłakałam i znów mnie głowa zaczęła boleć;(

reklama
@Koteczka01 No to ja mam coś podobnego jak Ty:-) Wczoraj miałam straszny ból głowy. Ciśnienie niskie 90/60 puls 100 lub powyżej. Ale dzisiaj jest ok :-) :)

Dziewczyny A jak u Was z pozycją podczas snu ? Ja uwielbiałam zasypiać na brzuchu, teraz to nuemozliwe [emoji14] no i jakie już macie brzuszki ?
Te bóle glowy sa okropne, myslalam ze to zwiazane z cisnieniem ale w moim przypadku akurat mam zawsze w normie ani za duze ani za male a glowa boli mimo to:(

Zawsze spałam tak na boku i na brzuchu jednocześnie, ale zaczyna się to robić już trudne, kupiłam sobie poduchę specjalną ale jakos nie mogę sie przyzwyczaić i lezy ona na podlodze wiekszosc nocy. Mi pomaga jak sobie zwinę kołdrę i jedną nogę przez nią przełożę i śpie na boku.

Ja też myślę o zakupie poduchy w kształcie litery C ale to dopiero sądzę, że zakupię za miesiąc, dwa jak już rzeczywiście będę miała problemy z ułożeniem się w nocy. Póki co śpię tak jak zawsze czyli na boku lewym, a jak mi źle przerzucam się na prawy :) brzuchol tak jak pisałam wcześniej już widoczny ale nie typowo ciążowy tylko bardziej taki jakbym się mega mega najadła :D tylko z rana wygląda w miarę płasko, jak przyjmę jakikolwiek płyn lub cosik zjem to mi go wywala :) w weekend mam urodziny babci i będzie kuzynostwo a nie chciałam jeszcze mówić o ciąży ale nie wiem czy mnie brzuszek nie zdemaskuje:D

Ja też myślę o zakupie poduchy w kształcie litery C ale to dopiero sądzę, że zakupię za miesiąc, dwa jak już rzeczywiście będę miała problemy z ułożeniem się w nocy. Póki co śpię tak jak zawsze czyli na boku lewym, a jak mi źle przerzucam się na prawy :) brzuchol tak jak pisałam wcześniej już widoczny ale nie typowo ciążowy tylko bardziej taki jakbym się mega mega najadła :D tylko z rana wygląda w miarę płasko, jak przyjmę jakikolwiek płyn lub cosik zjem to mi go wywala :) w weekend mam urodziny babci i będzie kuzynostwo a nie chciałam jeszcze mówić o ciąży ale nie wiem czy mnie brzuszek nie zdemaskuje:D
A dlaczego nie chcesz sie jeszcze dzielić ta wspaniała nowina :)? Tak pytam z ludzkiej ciekawości.

Witam się i ja. Jestem na l4 i już na łeb dostaje w domu. Chcę do pracy. Robiłam wyniki krwi i moczu wyszło ki za niskie żelazo. Coś mnie brzuch boli dzisiaj wzięłam nospe. U mnie 16 +4 tc.
U mnie brzuch jest ogromny bo to druga ciąża.
Jeszcze nic nie kupiłam

No u mnie brzucha ciążowego nie można już pomylić z przejedzeniem... :-) Od jakiegoś tygodnia-dwóch wysadziło mnie nieźle. Z bólem głowy mam podobnie jak mnie dopadnie to 3 dni mnie trzyma :-(

A dlaczego nie chcesz sie jeszcze dzielić ta wspaniała nowina :)? Tak pytam z ludzkiej ciekawości.

Ja wiem, że to dobra nowina i że 17 tydzień więc już można się cieszyć ale nie przepadam być w centrum uwagi to raz, po drugie jest to święto babci więc to jest jej dzień :) a po trzecie nie za bardzo się lubimy z kuzynami i nie widzę potrzeby informowania ich o moim stanie zdrowia :p Jest to rodzina która należy do typów mówiących tylko o sobie, takie towarzystwo wzajemnej adoracji i nawet nie zapytają "co u Ciebie?" w związku z tym tym bardziej nie widzę potrzeby informowania ich o tym. Kto ma wiedzieć to już wie :) oczywiście jeśli to wyjdzie naturalnie to owszem, powiem o ciąży bo jesteśmy strasznie szczęśliwi ale nie widzę tego, że w towarzystwie mam obwieszczać "heeeej, jestem w ciąży. huuura cieszcie się razem ze mną :D".

ja to różnie zasypiam.. staram się tylko na lewym boku ale nie zawsze to wychodzi.. u mnie już brzuszek widoczny .. martwi mnie jedna rzecz byłam dziś na pobieraniu krwi i pani laborantka przy pobieraniu zauważyła że mam gęstą krew.. nie powiem jestem w strachu żeby nic się nie stało ..:unsure::unsure:

Ja wiem, że to dobra nowina i że 17 tydzień więc już można się cieszyć ale nie przepadam być w centrum uwagi to raz, po drugie jest to święto babci więc to jest jej dzień :) a po trzecie nie za bardzo się lubimy z kuzynami i nie widzę potrzeby informowania ich o moim stanie zdrowia :p Jest to rodzina która należy do typów mówiących tylko o sobie, takie towarzystwo wzajemnej adoracji i nawet nie zapytają "co u Ciebie?" w związku z tym tym bardziej nie widzę potrzeby informowania ich o tym. Kto ma wiedzieć to już wie :) oczywiście jeśli to wyjdzie naturalnie to owszem, powiem o ciąży bo jesteśmy strasznie szczęśliwi ale nie widzę tego, że w towarzystwie mam obwieszczać "heeeej, jestem w ciąży. huuura cieszcie się razem ze mną :D".
Aaa to faktycznie nie ma co wychodzić przed szereg, u mnie pomimo ze to 1 ciaza juz widac i 15 tydzień. Dzidzia ulokowana z przodu na szczęście dla mnie gdyz wyszla mi dodatkowa zyla w nerce, co powoduje nadciśnienie, ale natura wie co robi :) ja nie chciałam mowic chociaz do 20 tyg, ale natura chciala inaczej

reklama
Do góry