reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
Ja dzisiaj 15t3d i mam wrażenie że coś czuję od rana :huh: nie mam pewności, bo to pierwsza ciąża, ale ruchy jelit odczuwam inaczej. Dziewczyny z doświadczeniem, jak byście miały opisać gdzie się czuje te pierwsze muśnięcia? Okolice pępka, jajnika, całkiem niżej gdzie pęcherz,hmmm? :)

Ja dzisiaj 15t3d i mam wrażenie że coś czuję od rana :huh: nie mam pewności, bo to pierwsza ciąża, ale ruchy jelit odczuwam inaczej. Dziewczyny z doświadczeniem, jak byście miały opisać gdzie się czuje te pierwsze muśnięcia? Okolice pępka, jajnika, całkiem niżej gdzie pęcherz,hmmm? :)
Nie pomogę bo ja dopiero 12+3 :-)

Znam z DNA bo robiłam Nifty pro Druga, po 21 latach [emoji12] ..ale to juz sie nie liczy, więc jakby pierwsza hahaha [emoji23][emoji23][emoji23]
Super ze wsio oki. Miałam racje ze bedzie dobrze [emoji16][emoji4][emoji7]

A temu ja miałam prenatalne papa plus usg i powiedział prawdopodobnie dziewczynka. U mnie po 7 latach druga ciąża

U mnie dzisiaj juz potwierdzila na 100% dziewczynke :) wedlug om 15+5 a usg 16+4 [emoji4] prenatalne 2 tygdnie temu miałam. Podobno mała olbrzymka [emoji85] u mnie waga w miejscu, ale ważne, że mała rośnie [emoji173]Zobacz załącznik 999761

Pewnie ważne że wszystko ok.

U mnie też 15 plus 3 tc.

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i zazdroszczę tym którym udało się ustrzelić dziewczynkę.
Córeczka od zawsze była moim marzeniem, a będzie 3chłopak.Tak trudno mi się z tym pogodzić,że aż mi wstyd.
Ja Cię doskonale rozumiem, liczę na chłopaka i tak się nastawiłam że boję się poznać płeć. Ale przecież wiadomo, że będziemy kochać tak samo, a można być rozczarowanym że się małe marzenie nie spełniło...

Na poczatku to jakby pękające bombelki lub cos jak motylek w brzuchu. W pierwszej ciazy czulam w 19tc. Teraz 14+1 i czasem cos jakby.. ale wydaje mi sie ze u mnie to jeszcze nie to. Raczej jelita ;P

Jak to @SalsaPL spisz na brzuchu? ;P [emoji16] ja to mam jakas chorą paranoje od 8 tc ze zgniote to dziecko i mecze sie na boku [emoji23][emoji23]

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i zazdroszczę tym którym udało się ustrzelić dziewczynkę.
Córeczka od zawsze była moim marzeniem, a będzie 3chłopak.Tak trudno mi się z tym pogodzić,że aż mi wstyd.
Mąż chce bardzo córkę. Syn to kalendarzowa dziewczynka dwa dni przed owu [emoji23] a teraz dzień po owu. Zobaczymy

Dziewczyny mam pytanie u mnie 15 +3 tc i to druga ciąża czujecie już ruchy dziecka? No bo ja myślałam że tak ale ty chyba jelita były.
Ja dziś 16+2 i ruchy maleństwa są już wyraźne. Nie da się tego z niczym pomylić ❤️ Cudowne uczucie . Jutro wizyta u mojej Pani doktor. Już nie mogę się doczekać ale i trochę się denerwuje.

reklama
Do góry