Hej dawno sie nie udzielalam bylam zbyt przygnębiona, gdyz mialam i w sumie mam nadciśnienie. Wcześniej srednio mialam 160/100 a tetno ponad 120. Wszyscy mi mówili o wysokim ryzyku poronienia. Na szczęście odkryli ze mam dodatkowa zyle w lewej nerce co powoduje nadciśnienie. Walcze z nim innymi lekami z powodzeniem mam, ok. 130/80 i tetno do 100. Badania prenatalne wyszly dobrze przezornosc 2 cm, wiec prawdlowo. Na Wyniki testu z krwi czekam, choc znam sie na zdrowiu publicznym i wiem ze te statystyki nie za zbyt dobre. Czekam co bedzie dalej biore 1x dziennie clexane i 1x dziennie na noc insuline, w związku z ilością lekow ktore zazywam pozdrawiam i życzę zdrowia! Mam nadzieję ze teraz bardziej z Wami zzyc i udzielać
reklama
Dziękuje za dobre słowo.Wiem że łatwo mówić ale nie stresuj się. Poczekaj spokojnie na wyniki krwi. Stres może tylko zaszkodzić a napewno nie przyniesie nic dobrego. Wiele jest przypadków że wyniki były nie za dobre a dziecko zdrowe! No i w drugą stronę że wyniki dobre a dziecko chore... Myśl pozytywnie kochana! Poza tym ryzyko np. 1:450 nie oznacza że jedno na 450 dzieci rodzi się chore ale że na 450 kobiet z takim samym wynikiem jedna urodziła chore dziecko - tak tłumaczył lekarz. Będzie dobrze jestem pewna
Moje ryzyko to 1:184, a nie 1:450 niestety.
Malinkaa123
Fanka BB :)
Dziewczyny czy na usg genertczne trzeba zabrać ze sobą jakieś wyniki czy coś tego typu? Nigdy nie miałam tych badań A jutro jadę i teraz tak się zastanawiam:-)
Kasik1p3
Moja dr potrzebowała tylko kartę ciąży bo spisywala informacje z niejDziewczyny czy na usg genertczne trzeba zabrać ze sobą jakieś wyniki czy coś tego typu? Nigdy nie miałam tych badań A jutro jadę i teraz tak się zastanawiam:-)
Zgadza sie tylko karta ciąży
Moja dr potrzebowała tylko kartę ciąży bo spisywala informacje z niej
Marchewka84
Dziewczyny a czy któraś z Was miała robione badanie AFP - robi się je od 16 tygodnia. Jeśli tak to jaki miałyście wynik.
Koteczka01
Ode mnie nic nie chcieli.Dziewczyny czy na usg genertczne trzeba zabrać ze sobą jakieś wyniki czy coś tego typu? Nigdy nie miałam tych badań A jutro jadę i teraz tak się zastanawiam:-)
Koteczka01
Ja nie miałam, ale może na połówkowym zrobią. Mi badali dodatkowo krew na "łożyskowy czynnik wzrostu".Dziewczyny a czy któraś z Was miała robione badanie AFP - robi się je od 16 tygodnia. Jeśli tak to jaki miałyście wynik.
Malinkaa123
Dziewczyny czy bierzecie magnez A jeśli tak to jaki ? I czy bierzecie na własną rękę czy lekarz wam zlecił? Biorę Femibion itp ale zapomniałam o magnezie A gin nic nie mówił. :-) ja jadę na genetyczne, trzymajcie kciuki
reklama
wesola_mamusia
Ja nic nie biorę, lekarz powiedział, że mam jeść warzywa i owoce i dobrze się odżywiać. Magnez dostarczam sobie z migdałami.