reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

Hej dawno sie nie udzielalam :) bylam zbyt przygnębiona, gdyz mialam i w sumie mam nadciśnienie. Wcześniej srednio mialam 160/100 a tetno ponad 120. Wszyscy mi mówili o wysokim ryzyku poronienia. Na szczęście odkryli ze mam dodatkowa zyle w lewej nerce co powoduje nadciśnienie. Walcze z nim innymi lekami z powodzeniem mam, ok. 130/80 i tetno do 100. Badania prenatalne wyszly dobrze :) przezornosc 2 cm, wiec prawdlowo. Na Wyniki testu z krwi czekam, choc znam sie na zdrowiu publicznym i wiem ze te statystyki nie za zbyt dobre. Czekam co bedzie dalej :) biore 1x dziennie clexane i 1x dziennie na noc insuline, w związku z ilością lekow ktore zazywam :) pozdrawiam i życzę zdrowia! Mam nadzieję ze teraz bardziej z Wami zzyc i udzielać

reklama
Wiem że łatwo mówić ale nie stresuj się. Poczekaj spokojnie na wyniki krwi. Stres może tylko zaszkodzić a napewno nie przyniesie nic dobrego. Wiele jest przypadków że wyniki były nie za dobre a dziecko zdrowe! No i w drugą stronę że wyniki dobre a dziecko chore... Myśl pozytywnie kochana! Poza tym ryzyko np. 1:450 nie oznacza że jedno na 450 dzieci rodzi się chore ale że na 450 kobiet z takim samym wynikiem jedna urodziła chore dziecko - tak tłumaczył lekarz. Będzie dobrze jestem pewna
Dziękuje za dobre słowo.
Moje ryzyko to 1:184, a nie 1:450 niestety.

Dziewczyny czy na usg genertczne trzeba zabrać ze sobą jakieś wyniki czy coś tego typu? Nigdy nie miałam tych badań A jutro jadę i teraz tak się zastanawiam:-)

Dziewczyny czy bierzecie magnez A jeśli tak to jaki ? I czy bierzecie na własną rękę czy lekarz wam zlecił? Biorę Femibion itp ale zapomniałam o magnezie A gin nic nie mówił. :-) ja jadę na genetyczne, trzymajcie kciuki :-) :)

reklama
Do góry