reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
Jestem przerażona... Właśnie moje miasto poinformowało że w wodzie wykryto baterię colli... Woda jest nie zdatna do spożycia, mycia owoców i warzyw, kąpieli, mycia rąk i naczyń. Ja piłam dziś herbatę do śniadania i teraz mam mega stres ☹️

Jestem przerażona... Właśnie moje miasto poinformowało że w wodzie wykryto baterię colli... Woda jest nie zdatna do spożycia, mycia owoców i warzyw, kąpieli, mycia rąk i naczyń. Ja piłam dziś herbatę do śniadania i teraz mam mega stres ☹
Moim zdaniem możesz być spokojna herbatę zalewałaś wrzątkiem a ta bakteria ginie w temp. 60 st

Mdłości już trochę przeszly, pryszczy nie mam ale nigdy nie miałam z tym problemu, piersi nie bolą i zrobiły się miękkie. Za to mam wielką ochotę na seks. Mogłabym nie schodzić z męża :D

Czekam na kolejną z bliźniakami

No to byłam na badaniach. Dzidzi żyje, serduszko super, ma 13mm :D tylko ja nie posiadam hormonów :sad: choćbym nie była w ciąży. Będę się w poniedziałek wciskać w kolejkę do endokrynologa, bo terminy są kilkuletnie. Śmiech na sali.
Dziewczyny, czy któraś z was ma lub miała podobnie? Proszę, pocieszcie człowieka, bo jak zwykle weekend będę cała w stresie.

Hej, u mnie wszystko niby ok, ale mam zadzwonić w poniedziałek po wynik cytologii, coś mam z szyjka... Nie mogę chodzić na basen i muszę bardzo dużo się oszczędzać bo łożysko lekko się odkleiło :(

Mam wynik 0,880 mlU/ml gdzie normy są takie:
0,350 - 4,940. Już wyczytuję cały internet w poszukiwaniu normy. Podobno na początku i w całym I trymestrze to może być niskie TSH. Zgłupiałam już. Idę w poniedziałek do endokrynologa.

reklama
No to byłam na badaniach. Dzidzi żyje, serduszko super, ma 13mm :D tylko ja nie posiadam hormonów :sad: choćbym nie była w ciąży. Będę się w poniedziałek wciskać w kolejkę do endokrynologa, bo terminy są kilkuletnie. Śmiech na sali.
Dziewczyny, czy któraś z was ma lub miała podobnie? Proszę, pocieszcie człowieka, bo jak zwykle weekend będę cała w stresie.
Według prawa jeśli pokażesz zaświadczenie o ciąży albo karte ciąży to w przychodni na nfz mają obowiązek przyjąć Cie tego samego dnia lub jeśli nie mają takiej możliwości to wyznaczają termin w ciągu paru dni.
Ale przecież wynik masz dobry, nie wiem o co chodzi. Na pewno endokrynolog powie, że wszystko OK.

Do góry