reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Idę do lekarki, u której chcę prowadzić ciążę :) w Luxmedzie usg robi się u innego lekarza, podczas oddzielnej wizyty. Chcę skonsultować wynik TSH, może wziąć skierowanie na jakieś jeszcze inne badania, zapytać o witaminy, zrobić „przegląd” itd.
Masz jakieś tarczycowe problemy?

reklama
Masz jakieś tarczycowe problemy?

Tak, mam malutkie guzki na tarczycy i niewielką niedoczynność. Biorę najmniejszą możliwą dawkę eutyroxu, endokrynolog zastanawiała się czy może w ogóle nie odstawić. Ostatnio przez kilka tygodni nie brałam, a tsh mam na dobrym poziomie i nie wiem czy brać czy nie brać...

Ja tez mam niewielka niedoczynnosc. W zasadzie dowiedziałam się o tym w styczniu przy okazji ciąży. Jak lekarz zobaczył moje tsh=2,14 to się przeraził (on ma fioła na tym punkcie i jego pacjentki maja mieć w okolicach 1). Zaczęłam brać euthyrox i po 3 tyg spadło do 1,21. Cały czas je łykam, ale ostatnio sprawdzałam znów jaki mam wynik i wzrosło do 1,64

Ja tez mam niewielka niedoczynnosc. W zasadzie dowiedziałam się o tym w styczniu przy okazji ciąży. Jak lekarz zobaczył moje tsh=2,14 to się przeraził (on ma fioła na tym punkcie i jego pacjentki maja mieć w okolicach 1). Zaczęłam brać euthyrox i po 3 tyg spadło do 1,21. Cały czas je łykam, ale ostatnio sprawdzałam znów jaki mam wynik i wzrosło do 1,64

Ja miałam 3,7 i w ciagu kilku miesiecy udalo mi sie zejsc do ok 1,2-1,5
Robilam tsh razem z pierwsza beta i mam 1,2 Eutyroxu nie bralam juz chyba ze 3tyg...

reklama
Ja jutro dopiero będę dzwonić chce iść jak najszybciej żeby zobaczyć czy jest chociaż pęcherzyk.

Do góry