Masz jakieś tarczycowe problemy?Idę do lekarki, u której chcę prowadzić ciążę w Luxmedzie usg robi się u innego lekarza, podczas oddzielnej wizyty. Chcę skonsultować wynik TSH, może wziąć skierowanie na jakieś jeszcze inne badania, zapytać o witaminy, zrobić „przegląd” itd.
reklama
miniminivv
Zaangażowana w BB
Masz jakieś tarczycowe problemy?
Tak, mam malutkie guzki na tarczycy i niewielką niedoczynność. Biorę najmniejszą możliwą dawkę eutyroxu, endokrynolog zastanawiała się czy może w ogóle nie odstawić. Ostatnio przez kilka tygodni nie brałam, a tsh mam na dobrym poziomie i nie wiem czy brać czy nie brać...
mohaaa
Fanka BB :)
Ja tez mam niewielka niedoczynnosc. W zasadzie dowiedziałam się o tym w styczniu przy okazji ciąży. Jak lekarz zobaczył moje tsh=2,14 to się przeraził (on ma fioła na tym punkcie i jego pacjentki maja mieć w okolicach 1). Zaczęłam brać euthyrox i po 3 tyg spadło do 1,21. Cały czas je łykam, ale ostatnio sprawdzałam znów jaki mam wynik i wzrosło do 1,64
miniminivv
Zaangażowana w BB
Ja tez mam niewielka niedoczynnosc. W zasadzie dowiedziałam się o tym w styczniu przy okazji ciąży. Jak lekarz zobaczył moje tsh=2,14 to się przeraził (on ma fioła na tym punkcie i jego pacjentki maja mieć w okolicach 1). Zaczęłam brać euthyrox i po 3 tyg spadło do 1,21. Cały czas je łykam, ale ostatnio sprawdzałam znów jaki mam wynik i wzrosło do 1,64
Ja miałam 3,7 i w ciagu kilku miesiecy udalo mi sie zejsc do ok 1,2-1,5
Robilam tsh razem z pierwsza beta i mam 1,2 Eutyroxu nie bralam juz chyba ze 3tyg...
mohaaa
To myśle, ze już ładny wynikJa miałam 3,7 i w ciagu kilku miesiecy udalo mi sie zejsc do ok 1,2-1,5
Robilam tsh razem z pierwsza beta i mam 1,2 Eutyroxu nie bralam juz chyba ze 3tyg...
zuza9292
Ja mam 13.05
To która z nas ma teraz w najbliższym czasie wizytę u lekarza?
Pójdziesz na pierwsza wizytę to lekarz Cię skieruje na badaniaDziewczyny idę jutro na betę i jakie badania przy okazji zrobić dodatkowo?
reklama