reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
nie podpuszczaj pamiętaj ze ja chwilowo o kulach śmigam i chyba jedyne co mnie nie boli to dziurka w nosie

Oj, widzisz, gapa że mnie. Musisz na siebie uważać. Ja dzisiaj mam jakiś kryzysowy dzień, nic mi się nie chce.

Ale lekarz nie jest od tego by komentowac wygląd...dziewczyny różnie znoszą poród,jedne są obolałe i trzeba wokół nich skakać bo butelki z wodą.nie sięgną ( tak w ogóle na poród i po polecam wodę z dziubkiem) inne nawet po cc , potrafią po 10 h wstać wziąć prysznic i pofrunąć do dziecka na wczesniaki..każda znosi to inaczej, są pacjentki które przy skurczach w fazie 1 i co 15 minut drą się jak opętane a są takie które cały poród nie pisną ...ale dr nie jest od tego by komentować fakt " 3godziny po porodzie a ona jeszcze brudna"

Asertywność w czasie porodu to podstawa ;)

W zupełności się zgadzam, nie przyszło by mi do głowy w takich trudnych dla kobiet momentach mówić w ten sposób. Miałam przedsmak podlego traktowania przez lekarza na IP w szpitalu polozniczym w 14 tygodniu. Ten facet traktował mnie jak kogoś nierozumnego i ograniczonego. Był arogancki i bezduszny. Nigdy więcej.

Czesc dziewczyny
Przeczytalam 300 postow i wszystko zapomnialam[emoji23]

@angleka90 a kto mialby Cie przepuscic z takim malusim brzusiem?napisz sobie na czole ,ze w ciazy jestes to moze wtedy hehe

A to moje zakupy[emoji4]
1505154511-aaaaaa.jpeg
1505154516-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Slicznosci;)

Nie opowiadajcie tak o tych chamskich lekarzach, bo to jest to czego się boję w porodzie najbardziej. Nie bólu, nie nowej sytuacji życiowej tylko traktowania jak wór ziemniaków do opróżnienia. Nienawidzę lekarzy, parę razy trafiłam na konowałów różnej specjalności. Na razie w ciąży trafiam dobrze ale prowadzę prywatnie, a wiadomo że lekarz inaczej potrafi zachowywać się w gabinecie prywatnym i zupełnie inaczej na kontrakcie z NFZ.

@Funia90 juz jest! Jest okrągły, nie wielki, ale nie jak po kebabie i ciazowe spodnie które widać! Myślę nad przetestowaniem plakietki od mamyginekolog jak zadziała na nasze społeczeństwo ;)
Ps. Śliczne ubranka ❤❤❤

@Mooms u mnie dokladnie też Lili- Lilu- Lilka :)

reklama
Do góry