reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Ja planuje zakupić jeden większy i grubszy minky do wózka i drugi bardziej do domu coś w stylu tych bambusowych z lulalove. Póki co takie plany, ale się jeszcze może zmieni ;p

ja też około tygodnia temu zaobserwowałam u siebie taką wydzielinę po nocy :o zdarzyło się tak tylko 2 razy i teraz cisza...

Dziewczynki widzę, że są tu specjalistki od wózków, a ja jestem zupełnie zielona. Widzę, że polecacie Bugaboo, ale z tego co mi internet pokazuje wynika, że to są to wózki powyżej 5000 zł. Czy któraś z Was może polecić coś w granicach 3500 - 4000 zł? (wózek 2w1)
W sumie może powinnam zacząć myśleć o wózkach używanych, ale jakoś nie wiem skąd jest we mnie jakaś dziwaczna potrzeba posiadania nowego wózka :p
Bugaboo w podstawowej wersji kosztuje ok 3500-4000. Ja kupiłam na dniach Bugaboo za mniej niż 3000

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nawet sprawiłam, najnowsza wersja Cameleon 3 kosztuje w sklepie firmowym 4399 zł, ale trzeba polować właśnie na dni Bugaboo wtedy mają rabaty całkiem spore.

Bugaboo w podstawowej wersji kosztuje ok 3500-4000. Ja kupiłam na dniach Bugaboo za mniej niż 3000

Nawet sprawiłam, najnowsza wersja Cameleon 3 kosztuje w sklepie firmowym 4399 zł, ale trzeba polować właśnie na dni Bugaboo wtedy mają rabaty całkiem spore.

o, bardzo dziękuję za odpowiedź :* to coś mnie ten google oszukuje z cenami :p

a mogłabyś powiedzieć coś więcej o tych dniach bugaboo? czy gdzieś wcześniej są informacje o nich? rozumiem, że dotyczy to sklepu internetowego?

a czy może któraś z Was ma jakieś doświadczenia z wózkami chicco?

o, bardzo dziękuję za odpowiedź :* to coś mnie ten google oszukuje z cenami [emoji14]

a mogłabyś powiedzieć coś więcej o tych dniach bugaboo? czy gdzieś wcześniej są informacje o nich? rozumiem, że dotyczy to sklepu internetowego?

a czy może któraś z Was ma jakieś doświadczenia z wózkami chicco?
Ja kupiłam akurat stacjonarnie w sklepie 4kids na ul. Marcika w Krakowie, oni są dystrybutorem.
I to u nich te dni były, musisz poszukać w okolicy czy masz jakiś sklep z tą marką.
Ale nawet jeśli to w sklepie internetowym firmowym masz cenę 4399 za gondole ze spacerówka, więc w sumie "niewiele" ponad budżet, który masz.

Dziewczyny czy któraś miała styczność z wózkiem Coletto Florino? Bo byłam dziś w sklepie i.sie w nim zakochałam :D

Heloł! Przejrzałam te wózki, o których pisałyście, ale cena 4000-5000 tysięcy to dla mnie szok. Wyrodna matka będzie ze mnie, ale więcej niż 2 kola nie dam w zyciu. :D
U mnie dzis przemeblowanie. Of kors niczego nie dzwigalam, ale czeka mnie ukladanie wszystkiego w komodach i wieszanie firanek.

Heloł! Przejrzałam te wózki, o których pisałyście, ale cena 4000-5000 tysięcy to dla mnie szok. Wyrodna matka będzie ze mnie, ale więcej niż 2 kola nie dam w zyciu. :D
U mnie dzis przemeblowanie. Of kors niczego nie dzwigalam, ale czeka mnie ukladanie wszystkiego w komodach i wieszanie firanek.
To chyba ja jestem wyrodna matka bo wózek wybierałam pod siebie i dla swojej wygody przede wszystkim, a myśl zasady, że "mama wozi bardziej" :D później pod kątem komfortu dziecka, a na samym końcu że względu na wygląd.
I tak jak już dawno, dawno pisalam, wersja na początku droga okazała się w ostateczności bardziej oszczędna niż wózki po 1500-2000, które większość znajomych zmieniła po wersji z gondola na jakąś lżejsza spacerówkę ;)
Nie wspomnę o tym, że Bugaboo trzymają cenę i używany można sprzedać za 1500-2500 nawet w zależności od stanu ;)

Jezeli kogoś stać to jak najbardziej może pominąć kwestie ceny i brać, co mu się podoba. Wydaje mi się jednak, ze spokojnie da sie dziecko wychować w wózku troche tańszym niż mój pierwszy własny samochód :D Ale ja po prostu nie lubię za dużo wydawać. To jak z sukniami ślubnymi. :D Gusta są różne.

reklama
Jezeli kogoś stać to jak najbardziej może pominąć kwestie ceny i brać, co mu się podoba. Wydaje mi się jednak, ze spokojnie da sie dziecko wychować w wózku troche tańszym niż mój pierwszy własny samochód :D Ale ja po prostu nie lubię za dużo wydawać. To jak z sukniami ślubnymi. :D Gusta są różne.
Pewnie, że się da, ale tak jak napisałam, nie dziecko było dla mnie glownym wyznacznikiem.
Wózka używałam bardzo dużo, na różnym terenie, wnosilam po schodach etc, więc musiał być lekki, zwrotny, łatwy w obsłudze etc. Składaliśmy na niego sporo czasu, bo zależało nam na tym, żeby wozić komfortowo dla nas przede wszystkim, niż rzucać zaklęcia w trakcie każdego spaceru, bo się kółka zatna, bo po schodach ciężko wnieść, bo to bo tamto ;)
Z wygody po prostu, taka wyrodna jestem. Nie byl to wydatek z dnia na dzień, wiec postanowiliśmy na niego odłożyć. Również kosztował więcej niż nasze pierwsze auto, ale co tam i tak nie żałuję

Do góry