reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dzięki dziewczyny za wszystkie słowa otuchy [emoji4] doszłam już do siebie po tej pierwszej fali szoku. Odganiam źle myśli, bo wiem że jak dam im się rozkręcić to będzie mi bardzo ciężko... kluczowy będzie poniedziałek, wyniki badań i kontrola szyjki. A póki co leżymy i myślimy pozytywnie [emoji4] nie dam się, choćbym do końca miała się z łóżka nie ruszyć to dzidziuś będzie z nami [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
No takie nastawienie mi się podoba :-) będziesz miala dużo czasu na forum hihi. Nie no będzie dobrze Kochana, co druga przez to przechodzi a dzieci rodzą się całe i zdrowe[emoji6] dużo z nas tutaj musiało albo będzie musiało leżeć....

07.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

reklama
Ja zrobiłam sałatkę odkurzę i pod prysznic. Tesciowa do mnie wpada a potem przyjaciółka która ma termin porodu na 9 września [emoji16]

Dzięki dziewczyny za wszystkie słowa otuchy [emoji4] doszłam już do siebie po tej pierwszej fali szoku. Odganiam źle myśli, bo wiem że jak dam im się rozkręcić to będzie mi bardzo ciężko... kluczowy będzie poniedziałek, wyniki badań i kontrola szyjki. A póki co leżymy i myślimy pozytywnie [emoji4] nie dam się, choćbym do końca miała się z łóżka nie ruszyć to dzidziuś będzie z nami [emoji4]

Trzymaj sie! Grunt to pozytywne nastawienie. Ważne,że jesteś pod dobrą opieką.

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak trzymaj! Zrob sobie listę książek i filmów i nadrób jak masz zaległości :).

Do mnie wszystko zaczęło docierać następnego dnia. U mnie mierzenie odbyło się co dwa dni a teraz za 3 tygodnie.

No właśnie sama mam problem z tym lezeniem. Pytałam się 3 ginekologow i czytałam wpis Mamyginekolog. Postanowiłam zachować złoty środek, ale oczywiście wszystko zależy też od wyników badania kontrolnego.

Kasia2309, trzymaj sie. Wszystko bedzie ok. Najwazniejsze, ze jesteś pod dobra opieka [emoji8].

Jezeli chodzi o przedszkole to ja jestem nauczycielem przedszkola. Wiem jaka trudna potrafi byc adaptacja [emoji5]. Z doswiadczenia wiem tez, ze czesto jest tak, ze te dzieciaki, ktore najgorzej znosza adaptacje pozniej nie chca wychodzic z przedszkola. [emoji5].
Ah, jak mi brakuje moich podopiecznych na tym L4. Ja chyba jestem nauczycielem z powolania. Uwielbiam to.

Pozdrawiam!

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Byłam 1 września pierwszy dzień. Tak tęskniłam za dziećmi. Przyszło tylko siedmioro, w tym troje nowych. Płacz na początku nieunikniony, przy wychodzeniu też płacz, ze chcą zostać.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do mnie wszystko zaczęło docierać następnego dnia. U mnie mierzenie odbyło się co dwa dni a teraz za 3 tygodnie.

No właśnie sama mam problem z tym lezeniem. Pytałam się 3 ginekologow i czytałam wpis Mamyginekolog. Postanowiłam zachować złoty środek, ale oczywiście wszystko zależy też od wyników badania kontrolnego.
Może to specjalistka ale moja lekarka jest innego zdania i Jej bardziej ufam bo dzięki niej jestem w ciąży i udaje mi się ją utrzymać. Gdy stosowalam tryb leniwej królowej cały czas plamilam. Położyłam się na trzy tygodnie plackiem i plamienia ustaly! I tak trzymać półtorej miesiąca już jest dobrze tfu tfu. Także ja wierzę w moc leżenia [emoji6] a przy skracajacej się szyjce nie wyobrażam sobie chodzić....

Może to specjalistka ale moja lekarka jest innego zdania i Jej bardziej ufam bo dzięki niej jestem w ciąży i udaje mi się ją utrzymać. Gdy stosowalam tryb leniwej królowej cały czas plamilam. Położyłam się na trzy tygodnie plackiem i plamienia ustaly! I tak trzymać półtorej miesiąca już jest dobrze tfu tfu. Także ja wierzę w moc leżenia [emoji6] a przy skracajacej się szyjce nie wyobrażam sobie chodzić....

Przeczytalam to co cytowala mamaginekolog, otworzyłam linki z Pubmedu i rozmawiałam z lekarzami. Póki co ostrożnie, bez wariacji :)

@Parkolka kierowałam się wypełnieniem i powłoka, mam nadzieję że będzie funkcjonalny :) planuje kupić jeszcze jeden, w ciemniejszym kolorze, bo ten jest jasniutki

reklama
Do góry