reklama
kasia2309
Fanka BB :)
Myślę że o to też trzeba podpytać. Na stronie mojego szpitala jest napisane coś takiego "W trakcie ostatnich wizyt lekarskich należy ze swoim lekarzem prowadzącym omówić sposób rozwiązania ciąży jaki i termin planowanego porodu. Zgłoszenia do Szpitala pacjentek bez dolegliwości, na podstawie ważnego skierowania lub w 7-mej dobie po wyznaczonym terminie porodu (tj. 41 t.c.)."Dziewczyny pytanko: stwierdzam ze w takim i takim szpitalu chcę rodzić. Czy ja muszę im się wcześniej anonsowac? Czy po prostu przyjeżdżam w dniu porodu? I orientujecie się jeśli chcę żeby M był przy porodzie muszę za to płacić? Kiedys jak byłam na IP to przyjechała babka rodzić a jej mąż, że chce zapłacić za poród rodzinny...i nie wiem co to znaczyło
07.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu
Za rodzinny raczej nie bierze się opłat..
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Powodzenia na wizytach [emoji3]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
marta64
I mnie w Szpitalu płaci się "co łaska" ale wiadomo że jest to jakaś określona kwota sala do porodu Rodzinnego jest jedną więc jak się trafiDziewczyny pytanko: stwierdzam ze w takim i takim szpitalu chcę rodzić. Czy ja muszę im się wcześniej anonsowac? Czy po prostu przyjeżdżam w dniu porodu? I orientujecie się jeśli chcę żeby M był przy porodzie muszę za to płacić? Kiedys jak byłam na IP to przyjechała babka rodzić a jej mąż, że chce zapłacić za poród rodzinny...i nie wiem co to znaczyło
Izabella 332
Zaciekawiona BB
Cześć porannie. Udało mi się wczoraj zasnąć. Na szczęście jadę dzisiaj do domu i umówię się do ginekologa. Czytałam o tych skurczach przepowiadających, ale nie podejrzewałam, że to może być AŻ taki ból... z Frankiem kiedy w 32 tygodniu zaczęły się skurcze i w szpitalu panikowali, że za wcześnie, to czułam tylko ból pleców, taki jak w pierwszy dzień okresu, ot co. Poszłam do lekarza pieszo, bo akurat przyjmował, w zimie, pod górkę. Czasem się zatrzymywałam, ale dałam radę [emoji5]
P. S. Powodzenia na badaniach, napatrzcie się, bo to piękne uczucie widzieć tak małego człowieka.
Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
P. S. Powodzenia na badaniach, napatrzcie się, bo to piękne uczucie widzieć tak małego człowieka.
Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Dziewczyny pytanko: stwierdzam ze w takim i takim szpitalu chcę rodzić. Czy ja muszę im się wcześniej anonsowac? Czy po prostu przyjeżdżam w dniu porodu? I orientujecie się jeśli chcę żeby M był przy porodzie muszę za to płacić? Kiedys jak byłam na IP to przyjechała babka rodzić a jej mąż, że chce zapłacić za poród rodzinny...i nie wiem co to znaczyło
Nie musisz się wcześniej anonsować, po prostu przyjeżdżasz. U mnie mąż na polnej za obecność przy porodzie płacił 50 zł. Nie wiem w którym szpitalu chcesz rodzic, na polnej są podkłady( najlepsze do nich są majtki siateczkowe), dla dziecka są kaftaniki, pieluszki, kocyki wystarczy mieć chusteczki i ubranko na wyjście i dla siebie koszule, do porodu się dostaje.
Chusteczki do pierwszej kupy - smolki, polecili mi w szkole rodzenia papmers sensitive i się sprawdziły, wiec tez polecam, a później już używałam innych.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nie umiem cytatów chyba wstawiać. Trzy miesiące już siedzę w domu i kompletnie się odmozdzylam. A więc ja kocham Camille Lackberg ,ma cała serię polecam. Następnie Charlotte Link, Nini Shulmam, Hakan Nesser i wiele innych, wszystko co dzieje się w Skandynawii albo na jakiś wrzosowiskach muszę przeczytać. Szkoda tylko że jedna książka wystarcza na dwa dni a czasem nie mam nowej pod ręką.
reklama
Parkolka
Trzymam kciuki za Wasze wizyty
Ja dopiero na 15, nie stresuje się, bo tydzień temu były połówkowe. Dziś moja gin obejrzy wyniki i B będzie miał okazje mi towarzyszyć w końcu. Stwierdził, że jedzie, bo może coś zobaczy. Nie chce go stresować, że może jak tydzień temu miałam USG to dziś będą nici z tego.
Z tym szpitalem to też tak dziwnie. U każdego co innego. Jest taka strona "gdzie rodzić" tam niby jest opisane co jak, ale listy wyprawkowej nie ma.
Ja dopiero na 15, nie stresuje się, bo tydzień temu były połówkowe. Dziś moja gin obejrzy wyniki i B będzie miał okazje mi towarzyszyć w końcu. Stwierdził, że jedzie, bo może coś zobaczy. Nie chce go stresować, że może jak tydzień temu miałam USG to dziś będą nici z tego.
Z tym szpitalem to też tak dziwnie. U każdego co innego. Jest taka strona "gdzie rodzić" tam niby jest opisane co jak, ale listy wyprawkowej nie ma.