reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Nie musisz się wcześniej anonsować, po prostu przyjeżdżasz. U mnie mąż na polnej za obecność przy porodzie płacił 50 zł. Nie wiem w którym szpitalu chcesz rodzic, na polnej są podkłady( najlepsze do nich są majtki siateczkowe), dla dziecka są kaftaniki, pieluszki, kocyki wystarczy mieć chusteczki i ubranko na wyjście i dla siebie koszule, do porodu się dostaje.
Chusteczki do pierwszej kupy - smolki, polecili mi w szkole rodzenia papmers sensitive i się sprawdziły, wiec tez polecam, a później już używałam innych.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
O dzięki Ci Kochana tak Polna a kiedy rodzilas?

07.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

reklama
Tak się właśnie zastanawiałam bo przecież na NFZ są trzy badania USG, to nie te w 30 tygodniu?
Moze chodzi o jakieś inne, takie "zwykle" jak chodzisz do lekarza na NFZ. Nie wiem, w każdym bądź razie powiedziano mi, ze to nie jest refundowane ale sa rekomendowane ;). No nic, zapłacę i zrobię. I tak chodzę cały czas prywatnie oprócz tych dwóch dodatkowych.

Dziękuję za wpisanie do kalendarza:), trzymam kciuki za wszystkie wizyty:) i postaram się teraz nadrobić. Wczoraj poszłam do przyjaciółek na wieczór, mamy takie spotkania raz w tygodniu, one nie mają dzieci, więc jak przyszłam o 22 to już byłam padnięta.

O dzięki Ci Kochana tak Polna a kiedy rodzilas?

Dwa lata temu, ale koleżanka 6 tyg temu i z rzeczy do zabrania nic się nie zmieniło, na stronie maja rozpiskę i nawet jadłospis na dane dni :). Jak będę się z nią widzieć to jakbyś miała jakieś pytania to się dopytam czy coś się zmieniło. Jedyne co to narzekała na urywane sznurki przy kaftanikach.

Biorę magnez, ale teraz mam taki do picia i chyba ***** daje, ale brzuch ok (chyba sam z siebie). Przepływy standardowo przy połówkowym zrobił

Ja tez brałam 3x2 magneB6 i oko mi "latało" ;). Hm, to zapytam mojego lekarza na następnej wizycie o te przepływy bo czytam tez z rożnych źródeł, ze robi sie po 26tc i przy wskazaniach...No ale niech zrobi, co jej szkodzi ;). Skoro bada przepływy u dziecka to u mnie tez moze :p.

Dwa lata temu, ale koleżanka 6 tyg temu i z rzeczy do zabrania nic się nie zmieniło, na stronie maja rozpiskę i nawet jadłospis na dane dni :). Jak będę się z nią widzieć to jakbyś miała jakieś pytania to się dopytam czy coś się zmieniło. Jedyne co to narzekała na urywane sznurki przy kaftanikach.

Super uspokoilas mnie, jeśli możesz dopytaj jak tam z tym porodem rodzinnym [emoji6] ja nie wyobrażam sobie bez M rodzić ze względu na to, że dotknęła nas niepłodnośc i od początku wszystkie wizyty razem....jest dla mnie ogromnym wsparciem. Dziwnie się czułam jak bylam na IP na Polnej i On musiał zostać w poczekalni....

Ja tez brałam 3x2 magneB6 i oko mi "latało" ;). Hm, to zapytam mojego lekarza na następnej wizycie o te przepływy bo czytam tez z rożnych źródeł, ze robi sie po 26tc i przy wskazaniach...No ale niech zrobi, co jej szkodzi ;). Skoro bada przepływy u dziecka to u mnie tez moze :p.
Pewnie robila a nawet nie wspominala bo wszystko ok[emoji6]

@angelka90 jestem z Gdańska.
Widzisz też, się zdziwiłam tą kontrolą :) jestem ciekawa wyjaśnienia.
Najgorsze jest to, że nie wypłacili mi jeszcze kasy za końcówkę lipca, a za sierpień,w związku z kontrolą mają 30 dni na wyjaśnienie i też wstrzymanie zasiłku :] więc ciekawe kiedy dostanę kasę :D

Napisane na 2014813 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Super uspokoilas mnie, jeśli możesz dopytaj jak tam z tym porodem rodzinnym [emoji6] ja nie wyobrażam sobie bez M rodzić ze względu na to, że dotknęła nas niepłodnośc i od początku wszystkie wizyty razem....jest dla mnie ogromnym wsparciem. Dziwnie się czułam jak bylam na IP na Polnej i On musiał zostać w poczekalni....

Ja też nie wyobrażam sobie rodzić bez B, na razie twierdzi, że będzie że mną. Oczywiście jak mu się odmieni i jednak stwierdzi, że nie to go nie zmusze. W takim wypadku ściągne mame :)

Do góry