reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
idę spać dziewczyny, trochę mi przykro, że ten dzień nie zakończył się w stu procentach tak jak sobie wymarzyłam...nigdy jakos u mnie nie moze byc do konca dobrze :(

Melduję się po wizycie. Z dzidzia wszystko ok. Próbowała zmierzyć crl ale już się nie mieści na monitorze wyszło że ma 14,22 cm ale jest więcej , wszyć nie ważyła zmierzyła główkę bo ja poprosiłam bo mówiłam że na ostatniej wizycie była o tydzień większa. Powiedziała że ogólnie że wszystkiego bardzo panikuje i się nakręcam, ale zmierzyła i jest idealnie 19.0 TC czyli 1 dzień różnicy. Co do TSH powiedział że też panikuje i że w 3 trymestrze norma do 3 nawet mi pokazaywala. Mam zrobić połówkowe. No i co do wagi od ostatniej wizyty czyli 4 tyg temu + 3 kg:errr: ogólnie od początku 5,100 kg. Więc stwierdziła że ok. Mam bardzo ładna morfologię. Hmm i co jeszcze aaaa na dzień dzisiejszy dziewczynka, nic między nogami nie wystawało tylko 3 kreseczki, ale że na 100 % na następnej wizycie powie bo mówiła że do 24 TC może się jeszcze siusiak pokazać więc podchodzę do tego z rezerwa, choć nie ukrywam że od samego początku czułam że to dziewczynka, ale te prenatalne wyszły jak wyszły, więc myślę że będę miała potwierdzenia na połówkowych. Lepszy sprzęt i 3 d. Więc może już będę pewna.:)
Następną wizyta 25.09.2017

Na połówkowe będę jutro dzwonić się zapisać więc dam znać.:)

Melduję się po wizycie. Z dzidzia wszystko ok. Próbowała zmierzyć crl ale już się nie mieści na monitorze wyszło że ma 14,22 cm ale jest więcej , wszyć nie ważyła zmierzyła główkę bo ja poprosiłam bo mówiłam że na ostatniej wizycie była o tydzień większa. Powiedziała że ogólnie że wszystkiego bardzo panikuje i się nakręcam, ale zmierzyła i jest idealnie 19.0 TC czyli 1 dzień różnicy. Co do TSH powiedział że też panikuje i że w 3 trymestrze norma do 3 nawet mi pokazaywala. Mam zrobić połówkowe. No i co do wagi od ostatniej wizyty czyli 4 tyg temu + 3 kg:errr: ogólnie od początku 5,100 kg. Więc stwierdziła że ok. Mam bardzo ładna morfologię. Hmm i co jeszcze aaaa na dzień dzisiejszy dziewczynka, nic między nogami nie wystawało tylko 3 kreseczki, ale że na 100 % na następnej wizycie powie bo mówiła że do 24 TC może się jeszcze siusiak pokazać więc podchodzę do tego z rezerwa, choć nie ukrywam że od samego początku czułam że to dziewczynka, ale te prenatalne wyszły jak wyszły, więc myślę że będę miała potwierdzenia na połówkowych. Lepszy sprzęt i 3 d. Więc może już będę pewna.:)
Następną wizyta 25.09.2017

Na połówkowe będę jutro dzwonić się zapisać więc dam znać.:)
Super że z dzidzi wszystko ok. Ja odliczam dni do 4.09 do następnej wizyty.

Zgagę raz miałam taką, że myslałam, że na pogotowie pojadę, a pęcherz to norma, że prawie non stop pełny

My z wyprawki mamy fotelik kupiony przez bratową K, do tego od niej pokrowiec na dzidzię właśnie na fotelik po jej synku, dostaliśmy dresik i kupiliśmy sami kozaczki, których pewnie nie założymy, ale są takie słodkie .

Teraz K składa komodę, która docelowo będzie Małego plus na nim przewijak, ale kupiony tylko dlatego, że akurat inna szafkę kupowaliśmy, a była promocja.

Mnie znowu do stycznia daleko i jakoś podchodzę do tego, że jeszcze mam czas
, poza tym w sumie dopiero teraz będę miała miejsce na rzeczy dla synka (o ile na połówkowych nie wyjdzie córeczka ;) )

reklama
Do góry