reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
@Parkolka ja lody obowiązkowo, ale zjem też raz na jakiś czas MC Donalda... albo frytki. Czekolad itp. nie jadam. Ja ogólnie uważam, że jem zdrowo: chude mięso, głownie jadam indyka, dużo warzyw i owoców, chleb tylko żytni albo jakiś na naturalnym zakwasie, ale tylko ciemny. Nie słodzę, a jak słodzę to cukrem trzcinowym albo brzozowym, kokosowym lub syropem z agawy. Ogólnie jem bardzo dużo warzyw. Ciężko tu opisać cały jadłospis, ale zwracam uwagę na to co jem. Można pozwolić sobie na jakieś odstępstwa, ale jak poczytałam to wyglada ja to, że jednak nie jest tak zdrowo i trochę mnie to przybiło.

Pewne jest to że jestem teraz mało aktywna w porównaniu do czasu przed ciążą, ale to raczej ze strachu żeby się nic nie wydarzyło niż z lenistwa. Zastanawiam się czy teraz od 20 tygodnia nie zacząć sobie właśnie troszkę ćwiczyć wykonując lekkie ćwiczenia dla ciężarnych. Bo brakuje mi tej aktywności.

@Veronique tak, kupowałam w Smyku. To ta Motherhood, którą wrzucały tu dziewczyny tylko w Smyku droższa, ale ja już nie chciałam czekać bo mi dziś plecy dały w kość.

reklama
Wiecie co mam mieszane uczucia... Bylam w aptece kolejka mega ale sobie grzecznie stałam już tak.z 10 min. I czekałam, przedemna jeszcze trzy osoby, nagle wchodzi kobieta w ciąży staje na środku i zaraz farmaceutka ja poprosiła i tak głupio mi się zrobiło, od razu reszta osób z kolejki zaczęła gadać że ta pani też w ciazy i że pierwsza tu stałam, to potem Pani mnie poprosiła, ale chodzi mi o to że weszła taka święta krowa której się należy i w dupie dosłownie miała kto stoi w kolejce, tak w tym momencie pomyślałam sobie ze ja się nie dziwię jednak ze ludzie tak olewczo reagują na kobiety w ciąży. Potem poszłam do Lidla i znowusz inna Pani wepchala się przedemnie.

Wiecie co mam mieszane uczucia... Bylam w aptece kolejka mega ale sobie grzecznie stałam już tak.z 10 min. I czekałam, przedemna jeszcze trzy osoby, nagle wchodzi kobieta w ciąży staje na środku i zaraz farmaceutka ja poprosiła i tak głupio mi się zrobiło, od razu reszta osób z kolejki zaczęła gadać że ta pani też w ciazy i że pierwsza tu stałam, to potem Pani mnie poprosiła, ale chodzi mi o to że weszła taka święta krowa której się należy i w dupie dosłownie miała kto stoi w kolejce, tak w tym momencie pomyślałam sobie ze ja się nie dziwię jednak ze ludzie tak olewczo reagują na kobiety w ciąży. Potem poszłam do Lidla i znowusz inna Pani wepchala się przedemnie.
No właśnie ja też często myślę o tym... w każdym sklepie informacje że kobiety w ciąży są obsługiwane bez kolejki a jeszcze mi się to nie zdarzyło. Brzuch już widać ewidentnie. Nie ubolewam nad tym jakoś szczególnie bo dobrze się czuję, mogę stać w tej kolejce tylko mnie to zastanawia na jakiej zasadzie to działa? Bo jak nie zrobisz z siebie takiej świętej krowy to nikt Cię nie przepuści... tylko ja nie chcę się tak zachowywać [emoji53] ubawiły mnie nawet dwie sytuacje. Kiedyś dziewczyna, która stała przede mną w kolejce (była w podobnym wieku do mnie) trzy razy się obróciła i dosłownie wpatrywała się w mój brzuch i nic [emoji16] a dzisiaj pan w sklepie zapytał się mnie czy go przepuszcze bo mu się spieszy [emoji23]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Miałam identycznie w Rossmannie... pani zrobiła taką samą akcje, trochę mi się przykro zrobiło, a z drugiej strony głupio mi upominać się, a jednak w te upały trochę ciężko było stać w kolejkach... u mnie ten brzuch w sumie jest lekko widoczny, może dlatego.

Poród to chyba suma całego bólu z okresu ciąży ;).
A mnie tak ciągnie na taki deserek tiramisu z lodówki i cały dzień się opierałam. Niedawno byłam z siebie dumna bo zamiast sięgnąć po niego zjadłam banana. No i nie, pękłam ;). Właśnie go zjadam. Stres związany z unikaniem deseru był bardziej szkodliwy niż sam deser :p.
A ja jestem z siebie dumna bo zjadłam mogą zdrową kolację: mix sałat z rukolą, pomidory z ogródka, natka pietruszki, uprażone pestki dyni, słonecznika i migdały polane oliwą z oliwek. Obym tak jadala częściej...

No właśnie ja też często myślę o tym... w każdym sklepie informacje że kobiety w ciąży są obsługiwane bez kolejki a jeszcze mi się to nie zdarzyło. Brzuch już widać ewidentnie. Nie ubolewam nad tym jakoś szczególnie bo dobrze się czuję, mogę stać w tej kolejce tylko mnie to zastanawia na jakiej zasadzie to działa? Bo jak nie zrobisz z siebie takiej świętej krowy to nikt Cię nie przepuści... tylko ja nie chcę się tak zachowywać [emoji53] ubawiły mnie nawet dwie sytuacje. Kiedyś dziewczyna, która stała przede mną w kolejce (była w podobnym wieku do mnie) trzy razy się obróciła i dosłownie wpatrywała się w mój brzuch i nic [emoji16] a dzisiaj pan w sklepie zapytał się mnie czy go przepuszcze bo mu się spieszy [emoji23]

No właśnie może jednak trzeba być święta krową, chociaż sposób w jaki ona to zrobiła i jej wyraz twarzy, a stanęła obok mnie i na pewno widziała brzuch to tak mnie zniesmaczylo.
Chociaż to że nagle okazało się że ludzie przedemna też widzieli mój brzuch i nagle zaczęli przypuszczać to akurat mnie rozsmieszylo bardziej, bo tak to nikt nie widział a nagle wszyscy dobrzy ;)

Pomału robię listę wyprawkową i znalazłam taką gotową, wiadomo, że do przeróbki ale dla mnie pierworódki bardzo pomocna:/ może i którejś z was też się przyda

Załączniki

• wyprawka.pdf
    84,1 KB · Wyświetleń: 119
reklama
Pomału robię listę wyprawkową i znalazłam taką gotową, wiadomo, że do przeróbki ale dla mnie pierworódki bardzo pomocna:/ może i którejś z was też się przyda
Dzięki [emoji4] może też powinnam się za to zabrali, bo pada tu dużo cennych rad, nie dokopie się potem do tych postów [emoji16]

Do góry