reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Ja to nawet nie liczę na przepuszczanie czy ustepowanie miejsca w komunikacji, mam malutki brzuszek jak na ten etap ciąży. Póki czuje się dobrze, to nawet nie probuje, bo niektorzy mają takiego agresora, a ja się nie chce denerwować.
Ja mam zeszycik ciążowy, zapisuje swoją wagę i wymiary, wydatki ciążowe i mam tam z 3 listy :)

reklama
Hej dziewczyny i ja wrocilam z urlopu do domu. 9 godzin autem bleh padam. Teraz nie wiem czy w najblizszym roku uda nam sie do Polski pojechac. Moze na jesien... bo juz pozniej na pewno nie, a jak male bejbi bedzie na swiecie to tez nie tak od razu.

Dzisiaj juz sie relaksuje i do konca tygodnia jeszcze wolne na pranie i sprzatanie :-) a od poniedzialku praca i to wcale nie malo.

Moj brzuch jest juz bardzo pokazny jednak 3 ciaza... jutro zamiezam zamowic troche spodni w Bonprix. W niemczech fajnie bo w ciahu max 3 dni przychodza i mozna za darmo odeslac jak cos nie pasuje.

Ruchy dzidzi tez czuc, czasami puknie ladnie, a czasami hmm tak jakby sie przeciagalo.
Mam nadzieje ze teraz juz do was czesciej bede zagladac.

Marta64 moja 10 latka tez miewa humory, choc ostatnio naprawdę się stara, żeby mi we wszystkim pomoc zwłaszcza w te dni kiedy mam bole. Moja Cora tak mi się wydaje zaczyna dojrzewać, w duchu się smieje ze będziemy mieć wesoło: moje hormony po ciąży, placzace Bobo, dojrzewajaca Nastolatka i przechodzący kryzys 5 latka Syn. Biedny mój Maz;)

a propo teściowych pokłocilysmy się. wiecie co powiedziała, to ze jestem w ciąży nieusprawiedliwia mnie ze uważam ze jestem teraz najwazniejsza. ze powinnam odwiedzać siostrzeńcowi więcej się ruszac!!!!:o

@Kejka to chyba Ty rano pytalas o sukienki?

Wlasnie wrocilam z Mothercare! Masz u Siebie moze ten sklep? Sa teraz przeceny I wlasnie kupilam piekna czerwona sukienke z £18 na £8! Wprawdzie to nie weselne wydanie ale na wyjscie czy do pracy jak znalazl. Kurcze kupilam juz na zas 12 i mysle czy nie kupic 10.
Do tego czarne rurki ciazowe I bluzeczke. Dla dzieci spore przeceny ale czekam az u mnie beda wszystko wyprzedawac na tygdodniach bo zamykaj sklep w pazdzierniku ;).

Powiem wam ze jeszcze tez nikt nie przepuszcza mnie w kolejkach ale moze to z racji ze zazwyczaj stoje z mezem bo to on jest od dzwigania ;)

Marta64 moja 10 latka tez miewa humory, choc ostatnio naprawdę się stara, żeby mi we wszystkim pomoc zwłaszcza w te dni kiedy mam bole. Moja Cora tak mi się wydaje zaczyna dojrzewać, w duchu się smieje ze będziemy mieć wesoło: moje hormony po ciąży, placzace Bobo, dojrzewajaca Nastolatka i przechodzący kryzys 5 latka Syn. Biedny mój Maz;)
Noo u nas podobnie[emoji23] 11 i 7 latki ... moze byc wesolo

a propo teściowych pokłocilysmy się. wiecie co powiedziała, to ze jestem w ciąży nieusprawiedliwia mnie ze uważam ze jestem teraz najwazniejsza. ze powinnam odwiedzać siostrzeńcowi więcej się ruszac!!!!:o
Olać teściową! Jej głupie gadanie tylko dowodzi, że to ona czuje się najwazniejsza, skoro ma tupet tak do ciebie mówić. Czasy się zmieniły, dawniej kobiety w polu robiły i czasem nawet w tym polu rodziły. A nasze pokolenie już chyba nie jest tak silne i wytrzymałe, praca siedząca, stres, sieciowe jedzenie... ja z moja teściowa koty darłam bardzo długo, głównie przed ślubem. Teraz nie wchodzimy sobie w drogę i ona doskonale wie, że złote rady i mówienie mi co mam robić nie wchodzi w grę. Będę potrzebować pomocy to o nią poproszę.

Ja to nawet nie liczę na przepuszczanie czy ustepowanie miejsca w komunikacji, mam malutki brzuszek jak na ten etap ciąży. Póki czuje się dobrze, to nawet nie probuje, bo niektorzy mają takiego agresora, a ja się nie chce denerwować.
Ja mam zeszycik ciążowy, zapisuje swoją wagę i wymiary, wydatki ciążowe i mam tam z 3 listy :)
Ja podobno też mam malutki dlatego się też nie pcham i nie upominam bo szkoda mi się denerwować. Babcia wczoraj mi nawet powiedziała, że ja to chyba w ciąży wcale nie jestem. Ja już widzę odstający brzuch, a tata dzisiaj do mamy z tekstem, że brzuch mi zaczął w końcu odstawać xD

@malinka1000 masakra... olej ją bo szkoda Twojego zdrowia i szkoda dzidziusia :* wiem, że się łatwo pisze/ mówi, ale postaraj się bo to nie ma sensu :*

Uwaga dziewczyny !
Te które zostaną mamusiami dziewczynek i lubią zakupy na Aliexpress.
Znalazłam fajny kombinezon z Nexta [emoji6]

Wiem ze zakładanie osobnych wątków to trochę rosyjska ruletka ale może przyda nam się wątek z linkami do fajnych rzeczy na Aliexpress dla naszych bejbikow?

Aaaa tu jest link.

Zobacz, co znalazłem w AliExpress
Link do: Newborn Baby Girl Clothes Cartoon Baby Boy Rompers Winter 2016 Graffiti Zipper Cotton Baby Snowsuit Thick Warm Toddler Jumpsuits-in Rompers from Mother & Kids on Aliexpress.com | Alibaba Group

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@Kejka to chyba Ty rano pytalas o sukienki?

Wlasnie wrocilam z Mothercare! Masz u Siebie moze ten sklep? Sa teraz przeceny I wlasnie kupilam piekna czerwona sukienke z £18 na £8! Wprawdzie to nie weselne wydanie ale na wyjscie czy do pracy jak znalazl. Kurcze kupilam juz na zas 12 i mysle czy nie kupic 10.
Do tego czarne rurki ciazowe I bluzeczke. Dla dzieci spore przeceny ale czekam az u mnie beda wszystko wyprzedawac na tygdodniach bo zamykaj sklep w pazdzierniku ;).

Powiem wam ze jeszcze tez nikt nie przepuszcza mnie w kolejkach ale moze to z racji ze zazwyczaj stoje z mezem bo to on jest od dzwigania ;)

Mamy gdzieś mothercare, dzięki, w sobotę rozejrzę się za kiecką, choć Asos ma niezły wybór i chyba coś od nich zamówię.

U mnie nawet w pracy współpracownicy nie wiedzą, że jestem w ciąży, choć chyba niektórzy się domyślają [emoji6] o przepuszczaniu gdziekolwiek nie ma mowy, za mało jednoznaczny ten mój brzuszek.

Do góry