reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Tak, właśnie to twoje zdjęcie chyba było.
U mnie nie jest aż tak duże i niezej troszke. I trzyma jakieś 15 sekund.
Chyba poratuje się magnezem i przystopuje trochę z obowiązkami domowymi.

[emoji1283][emoji654]️[emoji654]️[emoji654]️[emoji776]1.01.2018[emoji776][emoji1286]/[emoji1285]
[emoji166][emoji780]
[emoji593]Gabriel
Koniecznie przystopuj z obowiązkami :)
Od takich skurczy owszem może skracać się szyjka Ale jeżeli są regularne (lub więcej jak 10 na dzień)

U mnie jak narazie spokój z tymi twardnieniami brzucha, może dlatego że nic praktycznie nie robię... [emoji16]
Nie no, tak serio to coś tam robię... nie leze całymi dniami przecież przed tv.. Ale nie dzwigam nic, sobie chodzę... czasem nawet wezmę miotle w obroty, czasem kurze zetre... bo ja to też taka Zosia -samosia [emoji53]

Cały czas mam też w głowie wypowiedź mamyginekolog, że przy niewydolności szyjki macicy jeszcze gorzej jak się leży... bo jak tak leży człowiek przed te 3 miesiące i nagle wstanie to później jedzie od razu na porodowke. Wszystko takie słabe.

Zresztą w pierwszej ciąży leżałam i... no.

A wy jakie macie zdanie na ten temat ? Bo ja trochę mam wyrzuty sumienia [emoji53] Może faktycznie powinnam się położyć i leżeć. I wstawać tylko do wc i coś sobie zjeść..

reklama
Michasia takie coś? Jak tak to są skurcze, dr mówił że dziecko absolutnie jest za małe by mogło unieść czy wykopać mięsień macicy...u mnie przez 3 dni co chwilę tak było trzymało minutę półtorej,zmiana pozycji i znów...odleżałam ten tydzień i się wyciszyło.
A fota z 15 tyg.
To tak nigdy nie mialam mocno...

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

@mamaincogito nasza fotelikowa Guru?! Trochę sobie teraz czytam i wpadł mi w oko temat o jakiś wkładkach dla noworodków, co to? Nastawiłam się już na maxi cosi cabriofix i teraz mi zamotali
Każdy fotelik 0-13 powinien mieć wkładkę dla noworodka, one są zazwyczaj w zestawie. To taka gąbka, pod d.upkę razem z poduszką za głowę, dodatkowo wypełnia fotelik, jak dzidziuś jest malusieńki i go stabilizuje. W miarę jak dziecko rośnie to wkładkę podnosi się wyżej, aby na końcu ją wyjąć całkiem jak już bobo jest duże :)

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Od takich skurczy owszem może skracać się szyjka Ale jeżeli są regularne (lub więcej jak 10 na dzień)

U mnie jak narazie spokój z tymi twardnieniami brzucha, może dlatego że nic praktycznie nie robię... [emoji16]
Nie no, tak serio to coś tam robię... nie leze całymi dniami przecież przed tv.. Ale nie dzwigam nic, sobie chodzę... czasem nawet wezmę miotle w obroty, czasem kurze zetre... bo ja to też taka Zosia -samosia [emoji53]

Cały czas mam też w głowie wypowiedź mamyginekolog, że przy niewydolności szyjki macicy jeszcze gorzej jak się leży... bo jak tak leży człowiek przed te 3 miesiące i nagle wstanie to później jedzie od razu na porodowke. Wszystko takie słabe.

A wy jakie macie zdanie na ten temat ? Bo ja trochę mam wyrzuty sumienia [emoji53] Może faktycznie powinnam się położyć i leżeć. I wstawać tylko do wc i coś sobie zjeść..
U mnie inne problemy ale teraz lepiej się czuję i chodzę sobie, siedzę. Czasami wstawię pranie. Nic nie dzwigam, nic konkretnego nie robię. Ale przyznam że plamienia ustapily jak lezalam plackiem i tylko toaletowe sprawy.

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Ja zanim zaszłam teraz popalałam do alko. Oczywiście od razu zarzuciłam i fajki i alko, gdy sie dowiedziałam o dzidzi. Zobaczymy, może juz po fazie karmienia kiedyś do tego wrócę. Ale na razie mam bankowy detoks na kolejne 1,5roku ;) i jakoś mi to nie przeszkadza. Zdrowie i dziecka i moje ważniejsze.
No nic, koniec przerwy w pracy, zabieram sie za dalsze wystawianie produktów :)
A z tym, ze umięśniona sylwetka ma inny wygląd i inną wagę to prawda, ja ważę te 68, a wyglądam na jakieś 62 zapewne...tzn.tak chyba mi pisałyscie po tym, jak wstawiłam fotki, ze na wielorybka nie wyglądam. A to wszystko Chodakowska i MelB, których nie odpuszczam do tej pory....

Żadna z nas lekarzem nie jest ;) każda ma swoje myślenie i rąk na moje oko chyba Twoje madczyne przeczucie będzie Ci samo najlepiej podpowiadalo. Mi się wydaje że mamaginekolog często mądre rzeczy gada ale nikt nie jest nieomylny. Każdy przypadek jest indywidualny, a jeśli wydarzy się coś złego to i tak najczęściej myśli się że trzeba było zrobić odwrotnie

1502278117-aaaaaa.png

1502278123-aaaaaa.png

A bierzesz magnez?
Szczerze to trochę ten lekarz zaprzecza sam sobie, pijąc dużo owszem to pomaga, ale wypłukuje m.in. magnez i potas.
Pewnie stąd te banany, bo one w potas bogate.

Spróbuj sobie Asparginian to potas z magnezem, bezpieczny w ciąży (całą ciążę z córką brałam), 2 razy dziennie.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

O tym piszesz?
1502278367-aaaaaa.jpeg

1502278425-aaaaaa.jpeg

[emoji1283][emoji654]️[emoji654]️[emoji654]️[emoji776]1.01.2018[emoji776][emoji1286]/[emoji1285]
[emoji166][emoji780]
[emoji593]Gabriel

Ja zanim zaszłam teraz popalałam do alko. Oczywiście od razu zarzuciłam i fajki i alko, gdy sie dowiedziałam o dzidzi. Zobaczymy, może juz po fazie karmienia kiedyś do tego wrócę. Ale na razie mam bankowy detoks na kolejne 1,5roku ;) i jakoś mi to nie przeszkadza. Zdrowie i dziecka i moje ważniejsze.
No nic, koniec przerwy w pracy, zabieram sie za dalsze wystawianie produktów :)
A z tym, ze umięśniona sylwetka ma inny wygląd i inną wagę to prawda, ja ważę te 68, a wyglądam na jakieś 62 zapewne...tzn.tak chyba mi pisałyscie po tym, jak wstawiłam fotki, ze na wielorybka nie wyglądam. A to wszystko Chodakowska i MelB, których nie odpuszczam do tej pory....
Do Mel B nigdy nie mogłam się przełamać, Chodakowskiej ćwiczenia uwielbiam, ale w ciazy bym się nie odważyła. Chyba że mówisz o tych typowych pod ciążę?

reklama
Hej Dziewczyny,

Bardzo dziekuje za moc milych slow z rana.
Jestem po pierwszej dzisiejszej wizycie - usg polowkowym. Dzidzia super sie rozwija, wszystkie parametry w normie, wazy 285g, lozysko mam przodujace gorne.

Ale najlepsze jest to ze moje poczatkowe przeczucia sie sprawdzily jak I chinski kalendarz ze nosze pod sercem dziewczynke a nie chlopca!!! Takze zakupiony wczesniej granatowy bodziak sprezentuje kolezance ;)!
Strasznie sie ciesze takze @dreamscometrue mozesz dopisac mi dziewczynke ;).
Co do imienia to bedziemy nad tym sie zastanawiac.

Teraz kolejna wizyta, usg I sprawdzenie szyjki za 3 godziny.

A propo gurkowatego twardnienia brzucha to jestem wam wdzieczna za wasze opinie bo ja bylam pewna ze to dziecko a tu wychodzi na to ze to byla stawiajaca sie macica! O zgrozo! Zgadzam sie Z Lovi I tez biore magnez z b6 codziennie lub dwie I przeszlo! A przynajmniej nie ma takiego nasilenia.

Co do wagi to jestem paczek przy was.... 160cm I ok 68-69kg :( ale ja mam sklonnosci genetyczne do tycia.

Zycze powodzenia wizytujacym mamuskom I do uslyszenia pozniej! :)

Załączniki

• image1.JPG
    image1.JPG
    15,3 KB · Wyświetleń: 80
Do góry