reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Witajcie w środę! Nadrobiłam choć lekko nie było! [emoji16]
U nas dziś duchota, nie ma czym oddychać, leżę na zimnej narzucie a i tak czuje że cała się roztapiam.
U mnie waga +1,5 kg, ale jakoś się tym przestałam przejmować. Fajnie byłoby mało przytyć ale nie bede popadać w paranoje. Tzn. do 60 kg jestem w stanie to przeżyć [emoji23]
Co do fotelików - u mnie ten temat pojawi się dopiero w okolicy listopada, grudnia, teraz nie mamy odpowiedniego auta wiec nawet się jeszcze nad tym nie zastanawiałam. Ogolnie przystopowałam z zakupami, nie mam gdzie poki co tego trzymać, więc przestaje kupować i rozglądać się, dom w trakcie wykończenia i to jest teraz moj priorytet.
Powodzenia dziewczyny dzisiaj na wizytach!

Z kalendarza chińskiego wyszedł mi syn i się sprawdziło [emoji16] Choć moja intuicja od początku mi podpowiadała ze bedzie chłopczyk [emoji41]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Jestem po wizycie, szkoda gadać, nawet morfologii mi lekarz nie zrobił, tylko mocz i ciśnienie (niskie, mam pić więcej wody i jeść więcej soli).
Wszystkie moje dolegliwości normalka, na brak snu nie ma rady, relaks i spacery. na kopiące w nocy nogi, które mnie budzą - mam jeść banany i pić tonik.

Jedyny plus wizyty - słyszałam bicie serca, więc się uspokoiłam, że chłopiec ma się dobrze [emoji846]

Jestem po wizycie, szkoda gadać, nawet morfologii mi lekarz nie zrobił, tylko mocz i ciśnienie (niskie, mam pić więcej wody i jeść więcej soli).
Wszystkie moje dolegliwości normalka, na brak snu nie ma rady, relaks i spacery. na kopiące w nocy nogi, które mnie budzą - mam jeść banany i pić tonik.

Jedyny plus wizyty - słyszałam bicie serca, więc się uspokoiłam, że chłopiec ma się dobrze [emoji846]
A bierzesz magnez?
Szczerze to trochę ten lekarz zaprzecza sam sobie, pijąc dużo owszem to pomaga, ale wypłukuje m.in. magnez i potas.
Pewnie stąd te banany, bo one w potas bogate.

Spróbuj sobie Asparginian to potas z magnezem, bezpieczny w ciąży (całą ciążę z córką brałam), 2 razy dziennie.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzieki wam dziewczyny za te piekne wagi, bo juz myslalam, ze jestem jedyna z waga kolo 70 kg. Na szczescie nie jestem sama [emoji4]

Ja nie martwie sie rozstaniem z corka na czas porodu. Na razie plan jest taki, ze jak sie zacznie maz zawiezie ja do dziadkow. Z tym, ze to 50 km w jedna strone. I nie wiem jak to rozwiazac. Pewnie zawiezie mnie do szpitala i zostawi, a pozniej pojedzie z corka i wroci do mnie.

Co do palenia to ja sobie popalalam przed ciaza ale do piwka, na codzien nie.

He, ja ważę 73,6 przy wzroście 170cm. Tez zawsze lekarze sa zdziwieni, że tyle waże. Pamietajcie, że mięśnie ważą więcej niż tłuszczyk i czasem tak samo wyglądające osóbki moga mieć wagę różną nawet o 10kg! Ja mam przykład przyjaciółki, która nosi taki sam rozmiar ubrań, niektórzy uważaja nawet, że ja wyglądam na szczuplejszą a ważę dokladnie 10kg więcej od niej przy tym samym wzroście. na razie przytylam 1 kg - nawet niecaly od początku ciąży a jestem w 17t4d. W pierwszej przy porodzie wazylam 84 i w 3 tygodnie zrzucilam bez problemu.

A bierzesz magnez?
Szczerze to trochę ten lekarz zaprzecza sam sobie, pijąc dużo owszem to pomaga, ale wypłukuje m.in. magnez i potas.
Pewnie stąd te banany, bo one w potas bogate.

Spróbuj sobie Asparginian to potas z magnezem, bezpieczny w ciąży (całą ciążę z córką brałam), 2 razy dziennie.

Brałam, ale mi się skończył. Muszę znowu kupić, dzięki.
Wiem, że za dużo wody wypłukuje minerały, ale ostatnio rzeczywiście piję dużo mniej, bo jest chłodno.
Wcześniej piłam 1,5l wody dziennie, postaram się do tego wrócić.

No i rzadko piję kawę i herbatę, więc to też nie od tego. Po prostu tak już mam (po babci).

Dziewczyny! Zwaracam sie z pytaniem do tych mama którym twardnieje brzuch. Wybaczcie ale wrócić i znaleźć wątki na ten temat to prawie niemożliwe.

Któraś z was (nie wiem czy mie @Lovi ) wrzuciła zdjęcie z twarda,wypukła częścią brzucha po jednej stronie ?
Od wczoraj przynajmniej raz na godzinę zdarza mi się ze właśnie coś takiego się dzieje. Nie twardnieje mi cały brzuch ale tylko jakaś jedna jego cześć. Kiedy dotykam to tak jakby tam pod spodem było dziecko.
Myślałam ze to wiązadła, zreszta pisałam wczoraj o tych skurczach przy gwałtownych ruchach i one były tak jakby z boku.
A dziś te skurcze są pod pępkiem ale bardziej na środku.
Nigdy tego nie miałam.
Jestem totalnie zielona w temacie. Czy od tego skraca się szyjka ?
Bo na skurcze Braxtona to chyba za wcześniej No i ból trochę inny.
Czy to możliwe żeby włókna macicy tak się napinaly tylko w jednym miejscu i tworzyły wybrzuszenienie.
Pamietam tylko ze właśnie takie skurcze miałam na bardzo późnym etapie ciąży,jak dzidzia była już spora i martwiłam się czy to jej nie ściska za bardzo.
Ogólnie to trochę panikuje....

Dziewczyny! Zwaracam sie z pytaniem do tych mama którym twardnieje brzuch. Wybaczcie ale wrócić i znaleźć wątki na ten temat to prawie niemożliwe.

Któraś z was (nie wiem czy mie @Lovi ) wrzuciła zdjęcie z twarda,wypukła częścią brzucha po jednej stronie ?
Od wczoraj przynajmniej raz na godzinę zdarza mi się ze właśnie coś takiego się dzieje. Nie twardnieje mi cały brzuch ale tylko jakaś jedna jego cześć. Kiedy dotykam to tak jakby tam pod spodem było dziecko.
Myślałam ze to wiązadła, zreszta pisałam wczoraj o tych skurczach przy gwałtownych ruchach i one były tak jakby z boku.
A dziś te skurcze są pod pępkiem ale bardziej na środku.
Nigdy tego nie miałam.
Jestem totalnie zielona w temacie. Czy od tego skraca się szyjka ?
Bo na skurcze Braxtona to chyba za wcześniej No i ból trochę inny.
Czy to możliwe żeby włókna macicy tak się napinaly tylko w jednym miejscu i tworzyły wybrzuszenienie.
Pamietam tylko ze właśnie takie skurcze miałam na bardzo późnym etapie ciąży,jak dzidzia była już spora i martwiłam się czy to jej nie ściska za bardzo.
Ogólnie to trochę panikuje....

Dziecko już jest dosyć spore, więc jak jesteś szczupła to też to może być.

Ja to zawsze polecam magnez na takie rzeczy, nie można sobie nim zaszkodzić. Ja odkąd biorę codziennie 3 razy to już mi się nie zdarza żadne twardnienie nawet jak długo stoję

reklama
Do góry