reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Juz jestem po wizycie. Krwiaka nie ma, moge wrocic do zywych [emoji16] jupi!! Ale sie ciesze. Dzisiaj bylo usg tylko na szybko zeby sprawdzic czy jest juz ok. Wagi lekarz nie podal. Za to zajrzal miedzy nogi i prawdopodobnie mit dziewczynki z 13 tyg zostanie obalony. Dowiemy sie na nastepnym usg. Bede miala 4D takze juz nic sie nie ukryje [emoji6]

No moze masz i racje, chociaz ja biore tylko mokate i tam na opakowaniu wychwalaja ze zero chemii i konserwantow. Za to napoje slodkie pije litrami. Woda i herbata mi dalej nie wchodzi, po wodzie mnie mdli, a herbate daje rade wypic tylko rano. Jakos tak mnie naszlo na te chemie w blogoslawionym stanie :D z dwojga zlego lepiej to niz jakies fast foody albo chipsy, slodycze, ktorych nie tykam. Szykuje sie powoli i spadam na miasto ;) co Wam kupic?
Ja poproszę papier toaletowy bo zostało mi ostatnie pół rolki a m zapomniał kupić;)

W takim razie bardzo ci współczuję, bidulko. Może zajmij się jakaś książką lub postaraj się o dodatkowe towarzystwo. Z doświadczenia wiem, że dolegliwości lubią się nasilac szczególnie wtedy, gdy zostajemy z nimi same. Może stres tak na ciebie działa. Mój m też dzisiaj 12h w pracy, rodzice pojechali na urlop i zostałam sama jak palec. I w takie dni staram się albo przespać pół dnia albo właśnie czytam...
Dziękuję, słucham audiobooka Dzieci z Bullerbyn :-) i otulam się psami :)

Przyczyny upatruje w stresie. Pani Gastrolog sugeruje, że moje problemy maja swój początek na długo przed ciąża. Rzeczywiście bardzo przejmowałam się praca. Jadłam nieregularnie, w biegu albo wcale. Zdarzało się tak, że nie jadłam 2 doby i nie piłam. A potem ladowałam na IP, z której jak najszybciej chciałam wyjść, bo leciałam z powrotem do pracy... Człowiek niemadry.

Juz jestem po wizycie. Krwiaka nie ma, moge wrocic do zywych [emoji16] jupi!! Ale sie ciesze. Dzisiaj bylo usg tylko na szybko zeby sprawdzic czy jest juz ok. Wagi lekaz nie podal. Za to zajrzal miedzy nogi i prawdopodobnie mit dziewczynki z 13 tyg zostanie obalony. Dowiemy sie na nastepnym usg. Bede miala 4D takze juz nic sie nie ukryje [emoji6]
Czyżby dołączył do nas kolejny chłopiec? Wśród moich znajomych same chłopaki teraz. Za kim oni się będą uganiac jak tu same chłopy?

Dziękuję, słucham audiobooka Dzieci z Bullerbyn :-) i otulam się psami :)

Przyczyny upatruje w stresie. Pani Gastrolog sugeruje, że moje problemy maja swój początek na długo przed ciąża. Rzeczywiście bardzo przejmowałam się praca. Jadłam nieregularnie, w biegu albo wcale. Zdarzało się tak, że nie jadłam 2 doby i nie piłam. A potem ladowałam na IP, z której jak najszybciej chciałam wyjść, bo leciałam z powrotem do pracy... Człowiek niemadry.

I może mieć rację, ja przy pierwszej gastroskopii miałam zapalenie, refluks, helicobacter, wyleczylam się i po 2 latach objawy wróciły( ale gorsze, po każdym posiłku było mi nie dobrze, 3h musiałam leżeć po każdym jedzeniu), ale był to okres ogromnego stresu, poszłam na gastroskopie a tam czysto i pięknie i gastrolog powiedział że moje problemy są w psychice a nie żołądku.
Ciąż a może nasilac problemy z zoladkiem, dobrze że jesteś pod opieką.
Ja dziś miałam przykrą sytuację, poszłam siusiu rano, poczułam że zaraz odjade, zrobiło mi się słabo, podobne uczucie miałam jak po operacji spadł mi cukier, choć nie mam problemów z cukrzyca, ostatni wynik super, uderzyłam odcinkiem piersiowym kręgosłupa o kibelek i się ocknelam. Jutro pójdę zbadać cukier. Kręgosłup boli ale poleże i przejdzie ;)

reklama
Witajcie :)
Ja codziennie do śniadania pije inkę, kawa zwykła mi nie podchodzi, sam zapach jakos mnie odstrasza ale inka jak najbardziej :) Waga znów u mnie zleciała o pół kg, wiec wracam do punktu wyjścia ;) Nie mam coś apetytu ostatnio, wole zajadać się samymi owocami.
U nas dzisiaj Tour the Pologne, ja na 12 mam spotkanie ze stolarzem
I cholerka nie wiem czy moja droga nie zostanie zamknięta! A jest taki upał ze na nogach tych 3 km nie przejdę bo padnę. Potem musze znow wrocic do pracy! Nie wiem jak to wykombinować.
Wczoraj jak zasypiałam maluch bardzo mocno się ruszał, dzisiaj jeszcze nie czułam ruchów :) Strasznie to fajne uczucie!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry