reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Cześć Dziewczyny. Życzę powodzenia na wizytach :)
Moja wizyta dopiero na 19. Przyznam, że nie znam wagi swojego Dzidziutka.

Strasznie jestem zrezygnowana i chce mi się płakać. Wczoraj po południu powróciły mi objawy zapalenia żołądka. Wymiotuję, czuję ból w nadbrzuszu, poce się i mam dreszcze. Jeszcze nie wstałam z łóżka.

reklama
Hej dziewczyny ;)
Nie mam za wiele czasu wiec rzadko zaglądam
Moja ząbkującego córcia wykorzystuje mój czas do zero... u nas wszystko dobrze, maluch w brzuchu daje coraz bardziej znac i sobie uwielbiam te chwile i cieszę sie nimi na zapas bo chyba to nasza ostatnia ciąża.
My aktywnie spędzamy czas wczoraj wyskoczyliśmy na basen coreczka była zachwycona choć tłum ludzi trochę odstraszał ale było fajnie;)

Powodzenia wizytującym dzis [emoji8]
Ja jeszcze tydz do wizyty ale juz sie nie moge doczekać- dzis pojadę chyba wybrać wyniki morfologi i tarczycy.

Przepraszam ale pewnie cały sierpień będe mało aktywna mamy zawalony sierpień w sobotę idziemy na wesele wiec muszę jeszcze pochodzić za koszula dla męża i bucikami dla córci do tego za 2 tyg jedziemy na wakacje wiec powoli spisuje co spakować a za tydz zaczynam pakowanie pózniej 10 dni wakacji wiec rozumiecie będzie cieżko zaglądać a pózniej jeszcze mamy chrzciny 300 km od domu wiec weekend zajęty.
Obiecuje we wrześniu byc więcej ;)
Miłego słonecznego dnia życzę ! [emoji8]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Strasznie jestem zrezygnowana i chce mi się płakać. Wczoraj po południu powróciły mi objawy zapalenia żołądka. Wymiotuję, czuję ból w nadbrzuszu, poce się i mam dreszcze. Jeszcze nie wstałam z łóżka.
Leć kochana do lekarza!

Ja tez pije teraz cappuccino, kawy wczesniej nie pilam, wiec mi jej nie brakuje. Zna ktos sposob na odczarowanie wagi? :D jutro 17 tydz. a ona mniejsza jak na poczatku :D kolezanka mowila mi ostatnio, ze na tym etapie miala juz wiecej niz 5 kg na plusie, a ogolem przybrala... 30 kg, wiec wazyla 80 kg w dniu porodu. Oczywscie jest szczuplejsza ode mnie i wszystko ladnie zeszlo po urodzeniu syna. Ja teraz siedze w domu sama, chyba wybiore sie na jakies zakupy, ciuchy, kosmetyki, jakis dobry obiad na miescie. Obym nie zemdlala od tych upalow gdzies po drodze, bo nawet nie mialby mnie kto ratowac.
Ja 16/17 tc i też już 5/6kg na plusie. Wydaje mi się, że to dobrze że nie tyjesz dużo, bo po porodzie będzie ci łatwiej wrócić do formy. A co ja na tycie? No ja powiem, że wydaje mi się, że się nie obzeram tylko tyle, że jem regularnie. Rano śniadanko że 3 kromki ciemnego pieczywa z szynką i serem, do tego pomidorek lub ogórek, potem jakiś owoc lub jogurt ok. 12/13 już jem zupę bo mnie ssie i po jakiś 2 godz drugie danie, dziś makaron w sosie szpinakowo smietanowym:) no a na wieczór ok 19 jakaś delikatna kolacja, zazwyczaj że 2 kromki chleba albo kaszka mleczno-ryzowa. Oczywiście czasem w ciągu dnia pozwolę sobie na coś extra typu ciasteczko, lodzik albo dodatkowy owoc. Nie piję słodkich napoi tylko woda, herbata owocowa lub ziolowa a mimo to tyje dosyć szybko. Z tym że jestem wysoka i przed ciąża byłam dość szczupła/chuda i chyba organizm nadrabia:)przynajmniej tak to sobie tłumaczę:)

współczuję! mnie parę dni męczyły biegunki i wymioty to żyć mi się nie chciało...

Ja tez pije teraz cappuccino, kawy wczesniej nie pilam, wiec mi jej nie brakuje. Zna ktos sposob na odczarowanie wagi? :D jutro 17 tydz. a ona mniejsza jak na poczatku :D kolezanka mowila mi ostatnio, ze na tym etapie miala juz wiecej niz 5 kg na plusie, a ogolem przybrala... 30 kg, wiec wazyla 80 kg w dniu porodu. Oczywscie jest szczuplejsza ode mnie i wszystko ladnie zeszlo po urodzeniu syna. Ja teraz siedze w domu sama, chyba wybiore sie na jakies zakupy, ciuchy, kosmetyki, jakis dobry obiad na miescie. Obym nie zemdlala od tych upalow gdzies po drodze, bo nawet nie mialby mnie kto ratowac.
nie chcę wyjść na jakąś mądrale, ale ostrzegam przed cappuccino!!! to jest sama chemia !!! zaczęłam sobie pić kiedyś regularnie rano przed pracą jeden kubek. za jakiś czas miałam non stop ból żołądka. odstawiłam to świństwo i jak ręką odjął....

Małgosiu, mam ustalone leczenie, jestem pod opieką gastrologa. Już myślałam, że będzie lepiej, a tu nawrót objawów. Jestem na diecie. Lezalam plackiem 2 tygodnie. Jadłam regularnie co 3 godziny malutkie posiłki. Podlamalam się.
W takim razie bardzo ci współczuję, bidulko. Może zajmij się jakaś książką lub postaraj się o dodatkowe towarzystwo. Z doświadczenia wiem, że dolegliwości lubią się nasilac szczególnie wtedy, gdy zostajemy z nimi same. Może stres tak na ciebie działa. Mój m też dzisiaj 12h w pracy, rodzice pojechali na urlop i zostałam sama jak palec. I w takie dni staram się albo przespać pół dnia albo właśnie czytam...

Ja 16/17 tc i też już 5/6kg na plusie. Wydaje mi się, że to dobrze że nie tyjesz dużo, bo po porodzie będzie ci łatwiej wrócić do formy. A co ja na tycie? No ja powiem, że wydaje mi się, że się nie obzeram tylko tyle, że jem regularnie. Rano śniadanko że 3 kromki ciemnego pieczywa z szynką i serem, do tego pomidorek lub ogórek, potem jakiś owoc lub jogurt ok. 12/13 już jem zupę bo mnie ssie i po jakiś 2 godz drugie danie, dziś makaron w sosie szpinakowo smietanowym:) no a na wieczór ok 19 jakaś delikatna kolacja, zazwyczaj że 2 kromki chleba albo kaszka mleczno-ryzowa. Oczywiście czasem w ciągu dnia pozwolę sobie na coś extra typu ciasteczko, lodzik albo dodatkowy owoc. Nie piję słodkich napoi tylko woda, herbata owocowa lub ziolowa a mimo to tyje dosyć szybko. Z tym że jestem wysoka i przed ciąża byłam dość szczupła/chuda i chyba organizm nadrabia:)przynajmniej tak to sobie tłumaczę:)
Ja przez ostatni tydzień co byłam na wakacjach to prawie 3 kg na plusie, no ale Codziennie był wielki obiad potem lodzik, gofry. A myślałam że będzie ok bo tyle tam się nachodzilam. W sumie około 4 na plusie mam. Chociaż liczę że za jakieś dwa trzy dni jak już mam swój kibelek to trochę spadnie z tego :-D

reklama
współczuję! mnie parę dni męczyły biegunki i wymioty to żyć mi się nie chciało...
Mnie męczy od 7 tygodnia ciąży. Na początku ginekolog i internista Machalica ręką, bo to wymioty ciężarnych i ustąpia po 13 tygodniu. Nie ustąpiły. Miałam już tak wypalony przełyk, że pokazały się nadzerki w gardle. Poszłam do gastrologa, po analizie wyników badań Pani Doktor ustaliła, że mam dyspepsje czynnościowa, która skończyła się zapaleniem żołądka i przełyku.
Nie mogę przebywać tam, gdzie jedzenie. Mąż jadą osobno. Nie przygotowuje posiłków, nie jestem w stanie otworzyć lodówki.

Do góry